|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

RECEPT TEDNA: Anti-prehladne lizike

Uredništvo Ringaraja.net, 8.9.2023
Lizalke, ki so zdrave in še hkrati zdravilne oziroma preganjajo prehlad? Ja, tudi to je mogoče!

image
Tudi lizalke so lahko zdrave! (Boobeefoodee.si)
/11


Zobozdravniki opozarjajo, da so lizalke poleg bonbonov največji uničevalci otroškega zdravja zob. Toda, kaj če bi obstajale zdrave lizalke, ki bi poleg tega bile še celo zdravilne oziroma bi uspešno preganjale prehlad?

Tudi to je mogoče!

 

Za 10 lizalk potrebujete

5 zvrhanih jušnih žlic rjavega sladkorja

1 malo čajno žličko limoninega soka

1 ščep ekološkega cimeta

1 ščep ekološke kurkume

1 ščep ali majhen košček svežega in posušenega ingverja

10 palčk za lizalke (ali lesenih palčk za ražnjiče)

 

PREBERITE TUDI: Domači sirup za močnejši imunski sistem

 

Priprava

1) Sladkorju dodajte cimet, kurkumo in ingver ter ga počasi segrevajte v ponvici, da se utekočini. Pri tem bodite pozorni, da ga ves čas mešate.

2) Ko sladkor dobi lepo zlato rjavo barvo, ga zelo previdno (ker je zelo vroč!) zlivajte na peki papir ali folijo v obliki majhnih kroglic, v katere takoj položite palčko za lizalke.

3) Ko imate pripravljene vse lizalke, vsako pokapljajte z limoninim sokom in počakajte, da se lizalke ohladijo.


 

Recept za anti-prehladne lizike smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrav zajtrk za šolarja – teden 2
V drugem tednu šole smo vam pripravili novih pet idej za zdrav zajtrk za šolarja. Preverite, jedi, ki jih lahko zjutraj ...
4
Uvajanje: S čim pričeti?
Zelo pomembno je, da pričnemo z uvajanjem sezonske hrane, lokalno dostopno hrano, saj je takšna hrana bogatejša s hranil...
4
Kozarček jajčnega likerja (za odrasle)
Privoščite si kozarec domačega jajčnega likerja!
3
Recept: Mini palačinke, ki so obnorele svet
Družbena omrežja so preplavile objave za poslastico, ki je v resnici precej običajna saj gre za običajne palačinke. Zaka...
3



Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Spomladanska solata s trobenticami
Trobentice so ne le znanilke pomladi in čudovit spomladanski okras narave, temveč tudi zdravilno zelišče, ki ga lahko už...