|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Kokosov piščanec z brokolijem in stročjim grahom

Uredništvo Ringaraja.net, 16.1.2024
Ta jed s tajskim pridihom združuje puste beljakovine in rastlinske vlaknine s sladkastim in kremastim kokosovim mlekom. Brokoli in stročji grah kar pokata od vitamina C, medtem ko bosta bazilika in meta popestrili okus te družinske jedi.

image
Jed lahko obogatite tudi z rjavim rižem ali kvinojo.
/21


Če so tudi vaši otroci sladkosnedi, ki se pogosto zmrdujejo nad mesom in zelenjavo, si pomagajte s tem kokosovim piščancem z brokolijem in stročjim grahom. Kremasto kokosovo mleko bo namreč puste beljakovine in rastlinske vlaknine prepojilo s svojim sladkastim okusom, vi pa boste veseli, da ste spet našli novo jed, ki je zdrava, otroci pa jo z veseljem "zmažejo" s krožnika.

V zimskem času prehladov je priporočljivo povečati vnos vitamina C - tega vodotopnega antioksidanta, ki krepi imunski sistem. Brokoli in stročji grah kar pokata od vitamina C! Sveža bazilika in meta pa bosta popestrili okus jedi in vašo družino prav tako oskrbeli z dodatnimi antioksidanti.

 

Za 600 ml jedi potrebujete:

  • 225 g piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 50 g brokolija
  • 50 g stročjega graha
  • 120 ml nesladkanega kokosovega mleka
  • 1 žlico listov sveže bazilike
  • 1 žlico listov sveže mete
  • sok 1/2 limete
  • 1 žlico rastlinskega olja

 

Priprava:

1) Piščančje prsi narežite na dvocentimetrske kocke in jih rahlo začinite s soljo (po želji tudi s poprom). Nato v veliki ponvi na zmernem ognju segrejte rastlinsko olje, dodajte piščanca in ga med mešanjem pražite približno pet minut, da svetlo porjavi. Nato primešajte brokoli, stročji grah in kokosovo mleko. Na močnem ognju zavrite in kuhajte eno minuto, nato pa še 15 do 18 minut (da se kokosovo mleko malo zgosti) na šibkem ognju, pri čemer vmes jed večkrat premešajte. Medtem, ko se piščanec z zelenjavo kuha, sesekljajte liste sveže bazilike in mete.

2) Ko je piščanec z zelenjavo kuhan, vmešajte še limetin sok, baziliko in meto. Po potrebi še rahlo začinite s soljo in poprom ter jed še toplo postrezite. 

3) V nepredušni posodi lahko jed hranite v hladilniku do tri dni, zamrznjeno pa do dva meseca.

 

In še različica z ogljikovimi hidrati:

Če boste to aromatično jed polili po svežem kuhanem rjavem rižu ali kvinoji, boste dobili hranljiv obrok za vso družino.

 

Recept za kvinojo s hruško in breskvijo smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne in preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
31
Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
14
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
13
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
7



Odlični morski recepti za malčke
Ribe so dober vir omega tri maščobnih kislin, ki so izrednega pomena za pravilen razvoj otroških možganov in oči.
Zdrav zajtrk za šolarja – teden 2
V drugem tednu šole smo vam pripravili novih pet idej za zdrav zajtrk za šolarja. Preverite, jedi, ki jih lahko zjutraj ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?