|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Astrološka napoved za starše (6. - 12. november)

Ester Mikolič, 4.11.2023
Prepustili se bomo toku, s Saturnom nas velikokrat strašijo, vendar, če oseba dela na sebi, in čuti delovanje vesolja, razume, da imamo v življenju cikle in vrtince. Zelo redko ali celo nikoli se ne zgodi, da imamo neko konstanto in ravno pot.

image
Kaj nas čaka v prihodnjem tednu? (Foto: Freepik.com)
/11


Zaupam, da je vsak, ki je prebral zapis prejšnjega tedna pri sebi vsaj za minuto premislil o svojih izkušnjah in izzivih, ki jih je do danes premagal v trenutnem življenju. Ni jih malo, se strinjaš? Šele, ko si dovolimo za trenutek ustaviti in poglobiti vase ugotovimo, kako smo lahko močni. Pred časom sem imela zanimivo debato z mamico, ki je v času nosečnosti imela težko izkušnjo, ki ji ni dovolila, da bi svojo nosečnost uživala in nosila devet mesecev. Svojo štručko je morala predčasno roditi, sama pa je morala na zdravljenje, saj so ji odkrili raka. Vem, strese te, če si sama mama, saj veš, kaj bi to zate pomenilo, vendar so bile njene besede natanko te: »takrat sem vedela, da moram in še sama ne vem, kje sem dobila vso tisto moč.« Zanimivo, kako nas strah ohromi, ko zaslišimo tako zgodbo ali ko pomislimo, da bi se nam dogodila. Če bi lahko videli širšo sliko in imeli pogled iz ptičje perspektive pa bi videli moč, izkušnje in znanje, ki ga pridobimo z vsakim izzivom. Strah bi kar zbledel.

Mamica je svoje in otrokovo življenje branila kot levinja, v sebi je imela moč kot levinja in obnašala se je kot levinja. Ravno to nas bo do ponedeljka zvečer opominjala Luna, ki bo v tem času v znamenju leva. Spodbujala nas bo, da se za svoje želje in potrebe borimo, tudi z vsemi štirimi. Od nas bo zahtevala odločnost in osredotočenost, želeli si bomo pozornosti in priznanja, vendar ti priznanje lahko da le ena oseba: TI! Zahtevati priznanje in potrditve iz okolice je dejanje, ki ne obrodi dolgoročnih sadov, saj je to nekaj kar je tam zunaj. Priznanje, da si dovolj dobra/dober pa moraš najprej začutiti znotraj sebe. In ravno to je tisti del, ki ga najbolj pogrešamo iz naših otroštev. Naši starši so se borili za boljši jutri, da bo nam lažje in če pogledamo bolje ugotovimo, da nam je delno res malo lažje kot njim. Veliko več znanja je dostopnega, večina ima premoženje, ki je podedovala od prednikov in še marsikaj drugega. Naši starši se niso imeli časa se ukvarjati sami s sabo, brati poučne članke in prositi za mnenja ostale, zato smo tukaj mi, prebujeni starši, ki imamo več zavedanja in dostopnega znanja, da lahko našim otrokom pokažemo zdravo mero samozavesti in ljubezni do sebe. Ni potrebno, da otrok gre skozi sebe in počne stvari, ki mu niso všeč za vsako ceno.

 

PREBERITE TUDI: Naj se tekma za najbolj genialnega potomca začne

 

Če pogledamo osnovne stvari nam postane jasno, kako delujejo vzorci. Kako danes skuhaš juho, ali kako pospraviš perilo v omaro, ali recimo, kakšne besede uporabljaš, ko si v afektu? V 99% to počneš tako kot si opazoval/a v otroštvu od svojih staršev ali okolice v kateri si odrašal/a. In če si dovolimo to pogledati dlje, kakšna bo samopodoba tvojega otroka, če danes opazuje tebe? Luna bo v ponedeljek zvečer vstopila v znamenje device in tam vztrajala do četrtka zjutraj. Kaj nam prinaša? Definitivno ravno to, občutek manjvrednosti, da nismo dovolj in da je vedno potrebno narediti še več. Devica je znamenje požrtvovalnosti in dela, velik občutek nemoči je znotraj nje, ki ji pravi, da njej ne pripada. Vendar vedno obstaja tudi druga plat, ki pravi, da je prilagodljiva in odločna, torej pripravljena narediti drugače ter vztrajati. Zadnjič sem prebrala zanimiv ruski pregovor: »otrok je kakor testo, kakor ga bomo zamesili, tako bo rastel.« V temu je veliko resnice, otrok lahko tudi pride z določeno energijo na ta svet, vendar se je potrebno zavedati, da vse kar počne danes; izgovorjene besede, obnašanje, zavedanje in dejanja, je posledica vzgoje, ki jo predajamo mi starši. Tudi meni se je že zgodilo, da mi ni bilo prijetno to sprejeti ali zaslišati kakšno besedo, ki jo je izgovorila moja hči. Ko otrok naredi ali izreče določene besede, ki nam niso v ponos, in to še vpričo ostalih ljudi se lahko v nas sprožijo različna čustva in reakcije.

»V nas se prebudi sram, jeza, žalost in še veliko mešanih občutkov, ki jih v tistem trenutku niti ne zaznamo najbolje, saj smo v stanju, ko ne razmišljamo najbolj trezno. Vendar ali ni smešno, da smo vsi narejeni po istem kopitu, ko posplošujemo in delamo zaključke na podlagi ene besede ali enega dejanja.«

Če otrok naredi neko dejanje, ki nam ni najbolj v ponos posplošimo in otroka ocenimo kot »nesramnega«, »nevzgojenega« ipd. Kaj pa vsa ostala dejanja, ko je otrok vsakič rekel »prosim« in »hvala«. Ali na ulici pozdravil starejšo gospo in ji namenil nasmeh? Ali pa recimo, ko je babici izrekel, da je vesel, ker jo ima? Hitro pozabimo pozitivna dejanja in besede v času, ko smo v afektu, se strinjaš?

 

To početje ima tudi razlago in sicer sem o amigdali in njenih lastnostih že pisala (več v članku prejšnjega tedna), vendar se v taki situaciji vključi tudi drugi del možganov, ki mu pravimo prefrontalni korteks. V taki situaciji se zmanjša aktivnost prefrontalnega korteksa, ki je odgovoren za razumsko razmišljanje, razsodnost in obvladovanje impulzov.

To pomeni, da smo manj sposobni racionalno razmišljati in analizirati situacijo. Tako se v afektu osredotočimo predvsem na negativne vidike situacije, kar lahko vodi k prenagljenim sodbam. Naši možgani se osredotočijo na trenutno stresno situacijo, kar oteži razmišljanje o vseh lepih stvareh, ki jih je oseba storila prej. Dodaten pokazatelj, da je potrebno biti zelo zavesten in v trenutku zdaj, ker eno dejanje ali ena besede ne more in ne sme izbrisati vseh pozitivnih stvari in dejanj, ki jih je oseba naredila prej.

Posploševanje je ena od stvari, ki nas vleče v te negativne vzorce in naši otroci to opazujejo. Ker je ugriznil otroka v vrtcu ima sigurno doma starše, ki se z njim ne ukvarjajo in to izraža na tak način ali ker je dobil enko v šoli je razgrajač in nekdo, ki ne bo nič iz njega ipd., ampak ali je res tako? Žal, to počeno vsi, vendar se vsaka sprememba začne pri nas, stavek, ki je že izgovorjen in napisan našteto krat. Ga začutiš? Ga živiš? Spodbujam te, da naslednjič premisliš preden posplošiš karkoli, tudi tisto kar je povezano s tabo kot staršem. Ker je tukaj kritika in posploševanje nekaj kar počnemo tudi sebi. Premisli, kolikokrat si sam/a sebi to naredil/a? V sredo bo Venera prehitela Luno in spremenila svoje znamenje ter prešla v svoj dom tehnice. Tam se počuti domače in tam ji je lepo, zato bo nakazovala na bolj harmonične, prijetne in sproščene odnose. Želeli si bomo več čutnih, prijetnih užitkov, več bomo kompromisni in popustljivi. Za zadovoljstvo v odnosih bomo pripravljeni tudi popuščati, kar nas bo opominjal tudi Saturn, ki nas opozarja s svojim tranzitom, saj je prestopil v znamenje ribe. V astrologiji predstavlja tudi psihološki vidik in vse tisto kar nas omejuje, kar nam ne dovoli iti dalje. V ribi bo lahko bolj sočutno delovanje, bolj umirjeno in z manj tekmovalnosti.

 

PREBERITE TUDI: Zakaj UTRUJENE MAME ostanejo budne POZNO?

 

»Prepustili se bomo toku, s Saturnom nas velikokrat strašijo, vendar, če oseba dela na sebi, in čuti delovanje vesolja, razume, da imamo v življenju cikle in vrtince. Zelo redko ali celo nikoli se ne zgodi, da imamo neko konstanto in ravno pot v življenju, kjer ni kamenja in spotikanja.«

Nekako tako bi lahko opisala nalogo Saturna, v obdobju, ko prehaja skozi določeno hišo osvetli tisto področje, nam pokaže na tisti del našega življenja. Če je nekaj kar nimamo predelano se bo v tem času pokazalo. Zaželeno je vedeti v kateri hiši imamo znamenje ribe, da bi lahko razumeli kaj to za nas v tem času pomeni.

Komunikacija je ena glavnih lastnostni planeta Merkur, ki bo v petek zamenjal znamenje in oddajal energijo znamenja strelca. Strelec je znamenje, ki širi svoja obzorja, potrebo ima po raziskovanju in odpiranju pomembnih tem, takih, ki so povezane s resnico in pravičnostjo. Išče globlje pomene in nove načine, zato bo na nas in na našo vzgojo ali celo otroke deloval spodbudno. Sicer ne bo osredotočenja, saj je strelec znamenje, ki površno deluje, ni najbolj skoncentriran, ima pa zato veliko optimizma in vere. Vedno najde pozitiven vidik neke situacije ali osebe, sprejema raznolikost in odprtost.

Če dodamo poleg Saturna v ribi, Venere v tehnici, Merkurja v strelcu še Luno, ki bo v četrtek zjutraj zamenjala znamenje in zavibrirala v tehnici dobimo zanimivo kombinacijo, ki spodbuja odnose, osebni razvoj, duhovno rast in raziskovanje. Kako se bo to vse skupaj kazalo na posamezniku je odvisno od astrološke karte, saj ima vsak od nas edinstveno. Če pogledamo kolektivno zavest, bo definitivno to pokazatelj naših odnosov, tako prijateljskih, ljubezenskih kot tudi službenih. Veliko bo potrebe po prilagajanju, popuščanju ali celo smiljenju samim sebi. Pomembno je vedeti, da je vedno možno tudi drugače. Odločitve imamo vedno v svojih rokah, saj živimo v svetu, kjer je svobodna volja in izbira. Istočasno pa imejmo v mislih, da je dovoljeno do mere, ko ne škodimo ostalim. Vedno v najvišje dobro vseh vpletenih. Tehnica je simbol ravnovesja, ko sta obe strani izravnani. To nas tudi uči, da je pomembno, da sta obe strani zadovoljni, vendar se v naših življenjih velikokrat obrne preveč v eno ali drugo, ker ne znamo ubrati srednje poti. Lahko pa to spremenimo, ko pričnemo delovati drugače in se spraševati ali počnemo nekaj zato ker v temu uživamo ali ker želimo zadovoljiti druge. »Nesrečen človek ne more zadovoljiti oseb okoli sebe, ker nima dovolj »goriva« zase.«

In kaj nas čaka konec tedna? Konec tedna bomo doživeli intenzivnost, strast in močno željo po prevladi, saj nas bo vpliv Škorpijona presenetil in prebudil naše skrite notranje moči. Ta energija nam lahko omogoči, da se zavedamo negativnih vzorcev v sebi ter jih s pomočjo globokega razumevanja in regeneracije spremenimo. Ponovno bodo lahko bolj intenzivne reakcije opažene pri otroku, kaj lahko naredimo? Najprej se zavemo, da nas otrok ob močnih izbruhih čustev potrebuje kot oporo, da mu pomagamo predelati nerazumljene občutke. On jih še ne razume, tako kot znamo mi odrasli, potrebuje izkušnje, ki mu jih bo prineslo življenje. Starši smo pa tukaj, da ga naučimo, kako prehoditi in sprejeti te izzive, ko bodo potrkali na njihova vrata.

 



ester mikoličEster Mikolič je astrologinja, ki se je leta 2018 odločila spoznati vedo, ki jo poznamo še tisočletja. Na poti učenja je spoznala, da jo najbolj zanima psihološki vidik posameznika, zato se je leta 2022 vpisala na študij Uporabne psihologije, kjer želi svoje znanje še poglobiti in prepletati z Astrologijo. V prvi vrsti je zanjo najbolj pomembno biti dobra mama in dobra partnerka. Največje darilo življenja je zanjo bilo, da je lahko postala mama, saj je že kot majhna punčka vedela, da bo to njeno glavno življenjsko poslanstvo. Vedno je rada skrbela za ostale in to jo še danes neizmerno veseli.

Skozi svoj posel ozavešča ženske in mamice, da ni potrebno trpeti in biti v stiski. Želi, da skozi njen primer vidijo, da se da izkopati ven iz krempljev strahu in bolečine. Pravi, da je pomembna osredotočenost in vztrajnost. Veliko govori in piše o vzorcih, ki so po njenem mnenju zelo zakoreninjeni v nas in jih ni lahko izkopati. Verjame pa, da smo mi tisti, ki odločamo ali se bomo zjutraj zbudili in imeli dober ali slab dan. Na koncu še poudarja, da gre vedno samo za odločitve, kako bomo v svojem življenju reagirali na situacije.

Najdete jo lahko na spletni strani www.verjamem.com, FB strani: Verjamem – Ester Mikolič ali na IG: verjamem.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Delo bo vedno, otroci pa bodo zrastli
Ko pa pridemo do tega, da so stvari kaotično mirne, se zavedam, da čeprav si lahko za delo vzamem čas, izberem svoje otr...
7
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
7
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
6
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
6



Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?