|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Biseri nosečnic: Razmišljanje med popadki

M.H., 23.9.2023
V prispevku boste našli nekoliko šaljive in najpogostejše misli, ki se podijo po glavi vsake nosečnice, ko se pričnejo popadki!

image
Samo še eden naj reče, da sem čudovita! (Freedigitalphoto.net)
/11


Mi je odtekla voda ali sem se polulala?!

Ups! Nekaj mokrega čutite. Takoj boste pogledali spodnje perilo, kaj se dogaja. Od prevelike razburjenosti ne boste vedele niti tega, ali je odtekla voda ali ste se le polulale. Ampak, to sploh ni pomembno tisti hip. Dihajte!


Ne bi tega prestavili?!

Tudi to so lahko vaše misli, da. Vaš dojenček se bo namreč odločil priti na svet ravno takrat, ko boste načrtovali nekaj lepega za naslednji dan ali takrat, ko ne boste imeli umitih las!

 

PREBERITE TUDI: Trik za naravno lajšanje porodnih bolečin


Kdaj sem se nazadnje depilirala?

Popadki so tu, vi pa se že nekaj dni niste depilirali. Ker to opravilo pa res odlagate iz dneva v dan. Zaradi ogromnega trebuha je postalo zelo težko. Ampak, nikar ne skrbite, to ni pomembno! Dihajte!


Sramota, kaj če se onečedim v porodni sobi?!

Ves čas vam roji ta misel po glavi. Sploh, če niste imeli klistiranja. Vsi govorijo, da močno pritisnite, vas pa skrbi le, da bi se onečedili. Ampak, verjemite, ne bi bili ne prvi in ne zadnji. In v porodni sobi je to popolnoma normalno.


Uf, to pa sploh ni tako težko!

Pred popadki ste poslušali grozljive zgodbe o porodih, sedaj, ko ste sami na tem, pa lahko sami vidite, da ni tako zelo grozno, kot se je slišalo!


Moja vagina je postala turistična destinacija!

Medicinske sestre, bratje, babice, porodničarji, ginekologi, morda še kaka čistilka, popolnoma vsi si ogledujejo vašo vagino. Ampak, zanimivo, niti malo vam ni neprijetno!


Če mi še nekdo reče, da mi gre odlično …

Ste lahko lepo prosim, tiho? Dobro vem, kako mi gre. Ne spodbujajte me kot majhnega otroka, ne imejte me za norca. Boooooliiiii! Ne morem več! Dihajte. Šlo bo. Še vsaka je rodila, tudi vi boste. Dihajte!


Ne morem več!

Pride trenutek, ko imate vsega dovolj. Le ležali bi, molili vse štiri od sebe, zaprli oči, si predstavljali, da ležite na peščeni plaži, z lepo napetim in mišičastim trebuhom, seveda! Samo pustite me! Dajmo kasneje. Zdajle ne morem … Lahko! Dihajte in sodelujte!

 

PREBERITE TUDI: Poglejte, kako pravzaprav izgleda porod


Nikoli več ne bom seksala!

Ko se porod bliža koncu, je čas, da preklinjate svojega partnerja. Nekaj ubijalskih pogledov in seveda stavek skozi zobe: »Nikoli več ne bova seksala!«


Saj pritiskam, če se je pa zataknil!

Vsi vas spodbujajo, vaš dragi skače okoli s fotoaparatom in se smehlja, glavica je zunaj, napetost je na višku. Vi pa ležite, mokri od potu, otečenega obraza, slina vam kaplja, roke in noge se vam tresejo, na robu joka ste, na koncu z močni. Samo še eden naj reče, da sem čudovita!


O, takoj bi šla še enkrat skozi vse to. Vredno je bilo vsakega truda!

Da, v vašem naročju počiva najlepši dojenček na svetu. Vse je pozabljeno, nič več ne boli. In lepšega trenutka v življenju še niste doživeli …


In popadki ter porod?

Ha! Mala malica!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
55
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...
19
8 lastnosti mamic, rojenih v februarju
Poglejte, katere so skupne lastnosti mamic, rojenih v najkrajšem mesecu.
6
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...
5



7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Očetje ob porodu: 20 čudovitih fotografij
Dragocene fotografije, na katerih vidimo navdušenje očetov, ko podpirajo svoje partnerke v porodni sobi, nam kažejo, kak...