|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Biti Pika, sam svoj šef, je pa kar dobra reč!

Helena Primic, 22.9.2018
Tik pred odhodom v Velenje smo ujeli Piko Nogavičko in jo prosili za intervju. Tudi, ko gre za intervju, je Pikapolonica Zmagoslava Marjetica Nogavička, hčerka kapitana Evrazija Nogavice, čisto prava Pika!

image
Pika pravi, da so prav vsi Fickoti za nekoga pravi. In prav ima.
/11


V nedeljo, 23. septembra 2018, bo v Velenje ponovno priplula Pika Nogavička s svojo stalno posadko in se do 29. septembra zasidrala na Velenjskem jezeru. Letos bo s seboj na že 29. Pikin festival pripeljala čisto pravo živalsko kraljestvo!

Piko smo ujeli ravno med skakanjem po palubi in ji postavili nekaj vprašanj:

 

1) Pika, katero leto zapored boš ponovno obiskala vse radovedne in pogumne otroke, ki te bodo prišli obiskat v Velenje?

Joj, tako težko vprašanje za začetek! Četudi bi hotela šteti leta, za to res nimam časa, to počnejo samo dolgočasni odrasli. Če sem čisto odkrita, je najbrž to tudi tako visoka številka, da sploh ne bi znala prešteti tako daleč. Sem pa pred kratkim govorila s prijaznimi in prav nič dolgočasnimi odraslimi na Festivalu Velenje, kjer skrbijo zame kot princeso, in govorili so o neki številki 29. To je najbrž kar precej, a ne?
 

 

2) Kako je biti Pika Nogavička oziroma Pikapolonica Zmagoslava Marjetica Nogavička, hčerka kapitana Evrazija Nogavice?

Še nikoli nisem bila kaj drugega, zato bi težko rekla. Ampak biti Pika, sama svoj šef, je pa kar dobra reč. Zna pa biti tudi kar zahtevno, recimo cel dan imam na razpolago, da se odločim, kaj bom sploh počela. Ha, ko pa pridem po dolgem letu spet nazaj v Velenje, je tu vedno fantastično. Tu me preprosto vsi obožujejo!

 

3) Kaj ti je pri Piki Nogavički najbolj všeč in če bi lahko kaj spremenila, ali bi morda kaj spremenila?

Jaz nič ne razmišljam, kaj bi, jaz to kar naredim. Recimo, živim v čudoviti Vili Čira-Čara, ki bo kmalu potrebna prenove. Joj, kako odrasli zapletajo življenje. Pravijo, da potrebujem neke papirje, pa mojstre, predračun, pa pravi odtenek fasade, bla bla bla! Veste kaj, potrebujem samo jutro z desno nogo, trenutek navdiha in hopla - rožnate pike na zeleni podlagi. Če bi kaj spremenila? Ja, bi. Pikin festival v Velenju bi podaljšala na celo leto!

 

4) Ali bo s tabo v Velenje prišel tudi čisto pravi Ficko?

Pravi, nepravi, razliko opazite samo odrasli. Z mojimi prijatelji, s katerimi se vsako leto srečam v Velenju, nikoli nimamo takih globokih pogovorov. Jaz rečem, da je to moj Ficko, eden in ta pravi, pa mi Jan predstavi svojega, Zala svojega in tako naprej. In kaj? Vsi so za nekoga pravi!

 

5) Je med oboževalci Pike Nogavičke več deklic kot dečkov oziroma ali se punce in fantje kaj drugače navdušujejo nad tabo in tvojimi vragolijami?

Mi se ne delimo na punce in fante. Mi smo gusarji in Pike. In vsi se imamo enako radi, si pa včasih mogoče res želimo nekaj posebnega - da bi se kakšen očka pogledal v ogledalo in v njem videl kakšnega gusarčka, pa da bi kakšna mamica v svojih pegicah videla Piko in ne lepotne napake. No, to recimo bi spremenila.

Foto: Ksenija Mikor

 

6) Česa pa se Pika na Pikinem festivalu v Velenju najbolj veseli?

Saj vem, kaj si mislite, palačink, a ne? No, pa ne! Te so na mojem krožniku, kadar se mi jih zahoče, ampak prijatelji so pa tisti, ki nimajo vedno časa za naša pisana in razigrana druženja. Zdaj si ga pa vzamejo, pridejo od blizu in daleč ter me pričakajo z navdušenjem. Nekateri, sploh tisti najmanjši pikci, naredijo takoooo zelo velike oči! Joj, saj vam še nisem omenila! Celo županja Velenja bom v tem tednu med 23. in 29. septembrom, ko bo tu Pikin festival. 

 

8) Pika, a imaš morda kakšen nasvet za starše na Ringaraja.net?

Da ne pozabijo, da so otroci le otroci in ne pomanjšani odrasli. Da niti ne znajo biti odrasli, ker to še nikoli niso bili. Odrasli so pa resda odrasli in ne otroci, a oni so nekoč to že bili, in sploh ne bi bilo slabo, če bi se še kdaj spomnili na to. Upam, da ste si zapisali, ker res ne bi znala več ponoviti, je bilo pa, kako že rečete, katere barve – modro, a ne? Ali zeleno?

 

9) Bi morda želela morda še kaj povedati za konec intervjuja?

Naša druženja na Pikinem festivalu imajo vsako leto kakšno osrednjo temo (odrasli pač ne morejo, da ni vsaj malo tudi učeno). Letos recimo bomo raziskovali kraljestvo živali. Toda jaz pa pravim - samo da se srečamo, poveselimo, kaj zabavnega ušpičimo in kaj novega vidimo. Otroci so od lani gotovo kaj zrasli in prav zanima me, če se bomo še prepoznali! Ringaraja, no poglejte, kako prav – pri vas in pri nas! Dobrodošli v Velenju!

 

Se vidimo v pisanem Kraljestvu živali na 29. Pikinem festivalu!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
5
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...
4
Metliški grad
V mirnem mestu v osrčju Bele krajine, obdanem z vinorodnimi griči, stoji Metliški grad. V svoji današnji podobi se nam k...
3
Sečoveljske soline
»Mami, zakaj je morje slano?« me vpraša naša petletnica. »Zato, ker čudežni mlinček na morskem dnu nenehno melje sol.«, ...
3



Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?