|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Eno leto in 52 čudovitih zgodb kasneje

Petra Znoj, 20.5.2021
Ponosna sem na svoja junaka, ki sta se borila, ponosna sem na vse mamice, ki ste delile svoje zgodbe in na koncu koncev sem izjemno ponosna nase - ker sem zmogla.

image
Moja fanta sta zdrava
/11


Ta teden je bil kljub spremenljivemu vremenu zame eden najlepših. Z mojim Adamom, ki je bil rojen skoraj 2 leti nazaj, z 900grami (teža je po rojstvu padla na 750g), sva zaključila obravnavo na nevrologiji, kjer so ga zaradi razširjenih ventriklov spremljali od vsega začetka.

Zdravnica naju je odpravila z besedami in nasmeškom: "Kot vidim, nima več težav, tako da pri nas nimate več kaj početi."

In jaz sem odgovorila: "Hvala za vse, in upam, da se nikoli več ne vidimo."

 

Moja fanta sta zdrava

Po poti domov sem v avtu prepevala. Po letu in 10 mesecih sta oba moja fanta ZDRAVA! Končali smo s specialističnimi pregledi. In jaz sem najsrečnejša. Seveda se zavedam, da naš še vedno čakajo ovire, obravnava v razvojni ambulanti še ni zaključena, Adam še vedno hodi s stopali rahlo navznoter, oba imata tudi manjše težave pri koncentraciji. Pri skoraj dveh letih rečeta komaj 5 besed, ampak moja borca sta prehodila neverjetno pot od njunega rojstva.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Hvala za hobotnice

 

Neverjetna pot

Rojena v 29. tednu - Adam z 900 grami in 38 centimetri in Žan z 1540 grami in 42 centimetri sta imela razširjene ventrikle, Žanu se ni zaprl votli del ledvice, glavice sta imela na levi strani čisto poležane. Zdravnica v razvojni ambulanti mi je na zadnjem pregledu rekla, da je želela Adamu napisati diagnozo cerebralna paraliza, vendar je neverjetno, kako je napredoval in bo zrasel v čisto navadnega fantiča.

 

nedonošenček

Adam, en teden po rojstvu (FOTO: osebni arhiv)

 

Junaki prvega nadstropja

Ko sta isti dan popoldne norela po dvorišču na skirojih in vriskala od veselja, so mi solze sreče tekle same od sebe. Pomislila sem na tisti dan, 10. julija 2019, ko sem izvedela, da bo treba nosečnost predčasno prekiniti in da ima Adam težo ocenjeno le na 900 gramov. Kako sem se bala. Spomnim se, kako sem brskala po internetu preden sta se moja dvojčka rodila in upala, da bom naletela na kakšno pozitivno zgodbo, ki mi bo dvignila motivacijo, na razočaranje, ko jo nisem našla in na odločitev, da začnem z zbiranjem zgodb za vse ostale mamice, ki pridejo za mano.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Kdaj sem postala mama?

 

Tako se je rodila ideja za portal Junaki prvega nadstropja, kjer objavljam zgodbe pogumnih mamic in njihovih prezgodaj rojenih borcev. In v sredo je moj "tretji otročiček", kakor ljubkovalno pravim portalu, praznoval eno leto.

Eno leto in 52 čustvenih in čudovitih objavljenih zgodb kasneje sem tukaj in v očeh imam solze, ko vidim, kako je ideja uspela. Zato, drage mamice, ki ste delile svojo zgodbo - HVALA. Hvala, ker ste povedale o enem najtežjih trenutkov v svojem življenju (kar zagotovo ni bilo lahko) in HVALA, ker skupaj ustvarjamo nekaj, kar mamicam, ki pridejo za nami, daje podporo in motivacijo. Hvala tudi vsem, ki nas berete in ste dali priložnost pogumnim mamicam in njihov borcem, da vam povedo svojo zgodbo.

 

junaki prvega nadstropja

Eno leto nazaj je bila objavljena prva zgodba na FB strani Junaki prvega nadstropja.


Ta teden kljub temu, da se svetovni dan nedonošenčkov praznuje 17. novembra, jaz praznujem dan Čudovitih zgodb ter ponosnih, pogumnih mamic in malih borcev.

Ponosna sem na svoja junaka, ki sta se borila, ponosna sem na vse mamice, ki ste delile svoje zgodbe in na koncu koncev sem izjemno ponosna nase - ker sem zmogla.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Ko carski rez boli v duši

 


 

petra znojPetra Znoj je urednica portala Ringaraja in mamica nedonošenima dvojčkoma Adamu in Žanu. Zaradi vseh zapletov pri dvojčkih, ki sta bila rojena kar dva meseca in pol prezgodaj, je skoraj diplomirala iz pediatrije in razvoja otrok.  A vendar po srcu ostaja novinarka in z veliko strastjo pripoveduje zgodbe drugih, zato tudi ureja portal nedonošenčkov Junaki prvega nadstropja, kjer so zapisane zgodbe otrok, ki so se rodili prezgodaj.

Je zagrizena razkrivalka resnice, ki včasih ni tisto, kar želimo, je pa tisto, kar potrebujemo, odvisnica od dobre kave in marmornatega kolača (pa tudi kozarca vina).   

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
13
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
11
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
7
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
6



Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?