|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Darilo ob materinskem dnevu: dostop do vaje Moje vloge

Maja Jelenčič, Družinica, 21.3.2022
Od nekdaj sem si želela otroke in vedela sem, da želim biti mama. To je najlepše v življenju – toliko sreče že, ko izveš, da si noseča, pa potem samo obdobje nosečnosti in priprav na prihod dojenčka.

image
Biti mama je zelo lepo. Otroci ti dajo toliko ljubezni. (Freepik.com)
/11


Mala štručka, ki jo stisneš k sebi takoj po porodu. In potem dojenček in malček, ki dnevno osvaja nove stvari in ti z malenkostmi riše nasmeh na obraz. Res veliko lepih trenutkov v različnih otrokovih obdobjih. Vsako po svoje je lepo in je treba samo uživati, saj tako zelo hitro rastejo. Šele zdaj razumem tiste besede, ki so jih govorile mami, babice in tete: »Kdaj si tako zrasla, saj smo te komaj iz porodnišnice prinesli?« Zdaj se jaz isto sprašujem pri svojih dveh otrocih.


Človek si včasih v naprej težko predstavlja, kako zelo se vse spremeni in podredi otrokom, ko pridejo v naš objem. Še posebej na začetku. Ko se pogovarjam s kakšno nosečko, vedno rečem, da prihod otroka in spremembe, ki prihajajo po tem, tako močno spremenijo tvoje življenje, da si tega res ne moreš predstavljati in te nič ne more pripraviti na to.

Biti mama je zelo lepo. Otroci ti dajo toliko ljubezni. Že kot dojenčki, ko pa rastejo, je takih trenutkov še več. Je pa tudi naporno, včasih lahko celo depresivno. Kot življenje celo, je tudi v materinstvu polno vzponov in padcev, pa tudi spraševanja, ali sem dobra mama.


V prvih letih je res vse ali pa vsaj zelo veliko posvečeno otroku. Ene mame znajo biti sicer bolj organizirane in se kaj uspejo angažirati še na drugih področjih, nekatere pa rabijo več časa, da se vrnejo tudi k svojim starim hobijem.

Veliko je v organizaciji in pa v podpori, ki jo ima mama na razpolago. Lahko ti uspe otroke tudi vključiti v dejavnosti, ki jih imaš rada. Včasih pa vse zorganiziraš, potem pa otrok zadnjo minuto zboli in tvoji plani večinoma niso več pomembni.

Je že tako, kot pravijo nekateri, da se z rojstvom otroka rodi tudi mama. Ženska prevzame novo vlogo v svojem življenju in se sproti uči in raziskuje, kako skrbeti za svoj zaklad. Enako velja tudi za očke, ki se prav tako znajdejo v povsem novi vlogi.

 

materinstvo

Človek si včasih v naprej težko predstavlja, kako zelo se vse spremeni in podredi otrokom, ko pridejo v naš objem. (FOTO: Freepik.com)

 

Z novo vlogo v našem življenju pa je dobro vsaj po nekaj časa, ko že imamo otroka, spet bolj zavestno vlagati in obuditi tudi druge, tiste stare vloge. Načeloma se stvari zgodijo kar spontano. Včasih pa se mame tudi malo zataknemo v naši novi vlogi. Včasih je dovolj že, če se malo ustavimo in razmislimo, kako bi lahko bila več tudi partnerka, hči, sestra, prijateljica …

Kako bi lahko našla čas tudi za tiste stvari, ki mi tudi veliko pomenijo in me delajo to, kar sem? Kako si lahko to privoščim brez slabe vesti, ko pa sem vendar mama?

Ker sem več kot mama. Sem jaz.


V enem od Pomenkov sva z Lukom pripravila vajo, s katero naredimo prav to. Razmislimo in malo razčlenimo svoje vloge v življenju.

Ob materinskem dnevu vam skupaj z ekipo skrbenstars.si poklanjamo dostop do nje - KLIKNI TUKAJ >>


Draga mamica, ob tvojem prazniku ti iskreno čestitam in ti želim veliko lepih družinskih trenutkov. In ne pozabi:

Vsaka mama je prava mama,

dana za srečo in na veselje.

Prava. In ena sama.

Za vse življenje.

(Tone Pavček)


Z ljubeznijo, Maja


NE SPREGLEJTE: 60 % POPUST za nakup

Pomenkov, zmenkov na domačem kavču

Do konca marca lahko s kodo MAMA60 izkoristite tudi 60 % popust za nakup Pomenkov, zmenkov na domačem kavču, kjer si s partnerjem posvetita čas in se lotita podobnih izzivov, kot je tale z našimi življenjskimi vlogami.

Pomenki niso tečaj ali svetovanje. So skupek zanimivih in preverjenih aktivnosti, tehnik in vprašanj, ki vama bodo omogočile, da se bosta odprla in iskreno pogovorila o vajinih željah in pričakovanjih ter se skupaj uskladila glede prihodnosti.

Več o Pomenkih najdeta na povezavi https://www.skrbenstars.si/pomenki

 



druzinicaMaja in Luka sta Družinica. Vodita različne delavnice za pare, kjer jim pomagata odkriti in oblikovati skupne vrednote in dolgoročno vizijo. Z zanimivimi orodji in dinamičnim pogovorom si vsak par sam odgovori na ključna vprašanja, Luka in Maja pa z dolgoletnimi izkušnjami moderiranja pomagata, da pari hitro pridejo do rešitev, četudi se niso navajeni pogovarjati o življenjskih rečeh.

Ustvarila sta spletni program Pomenki, za ljubečo povezanost. Najdete jih na https://www.skrbenstars.si/pomenki.


Mnenja blogerjev ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.    


 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
12
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
9
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
9



BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?