|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Mamino pismo Božičku

Petra Skrivarnik, 16.12.2020
Naj se, pri svetem Rudolfu, prosiiim že enkrat odprejo vrtci! Sicer boš naslednje leto dostavljal veliko pomirjeval in novih živcev. Med zoomsestankom s šefom se res ne bi rada igrala, da sem traktor.

image
Aja, pa eno piksno Jupola za stene rabimo. Prestolonaslednik te je namreč narisal. S šminko. (Foto: Freepik)
/11


  Dragi Božiček! 

 

Letos ne rabim tiste fensi ure, ki sem jo neprestano gledala v spletni trgovini. Kar rabim, je ČAS.

Veliko časa za valjanje po postelji z mojim malim knedlom. Za igranje skrivalnic, tek po zelenicah, branje pravljic in skakanje po lužah.

No, da me ne boš narobe razumel ... vseeno naj tega časa s prestolonaslednikom ne bo preveč. Med zoomsestankom s šefom se res ne bi rada igrala, da sem traktor.

Naj se, pri svetem Rudolfu, prosiiim že enkrat odprejo vrtci! Sicer boš naslednje leto dostavljal veliko pomirjeval in novih živcev.

Aja, pa čas zase tudi rabim. Čas, ko nisem mama, ampak prijateljica, partnerka ter ljubiteljica vina, čokolade in Netflix serij.


Tudi tistega novega Iphona s super duper kamero in fotkičem v resnici ne rabim. Želim pa si SPOMINOV (pa lahko tudi fotografij), ki bodo v glavi ostali za zmeraj.

In še enkrat lepo prooosim, naj bo čim manj spominov tipa "Mama dela za službo, malček, ki bi moral biti v vrtcu, pa tlači perilo v wc školjko!" ali "Mama kuha kosilo, malček, ki ni v vrtcu, pa sebe in sedežno namaže s kremo za ritko."

 

Priznam, prav nič ne bom jezna, če ne dobim vseh tistih finih šmink in pudrov. Oba namreč zelo dobro veva, da šminke zadnje čase služijo kot voščenke in da se jih s posteljnine prekleto težko spravi. Kar se pudrov tiče, pa se najbrž strinjava, da ga ni takega, ki bi prikril te podočnjake do gležnjev.

Kar v resnici rabim, je SPANJE. Je zares preveč, če te prosim za šest ur spanja v kosu? Več ne upam. Se bojim, da bo moje telo od šoka preveč zmedeno.

 

Kar se tiče kart za koncerte v tujini, mislim, da nama je obema jasno, da lahko za nekaj časa pozabim nanje. Pa saj je v redu. Naj bo le moj najljubši mali pevec zdrav, da bom lahko uživala v njegovem sladkem žvrgolenju.

Aja, mogoče pa vendarle lahko poskrbiš, da čisto mičkeno zamenja svojo plejlisto. Že mesece namreč poslušamo "Kolesa na avtu se okol' vrte, okol' vrte...". Ta največja avtomobilistična uspešnica vseh časov mi je že skoraj tako nadležna kot Savage Love na Tik Toku. Ali Despacito, ki sem ga na radiu svoj čas slišala osemkrat na dan.

 

Kar se tiče novega avta, se verjetno oba strinjava, da še starega ne znam dobro bočno parkirati. Pa tudi sicer sem več kot zadovoljna z razkošnim voznim parkom 854 avtomobilčkov, ki so parkirani povsod po stanovanju.

Bi pa bila vesela, če morda lahko nekako urediš, da se ti avtomobilčki ne bi znašli ponoči pod mojih hrbtom. In če ne bi bili parkirani v zvočniku, wc školjka pa ne bi bila njihova avtopralnica.

Že vnaprej hvala!

 

Na seznam dodajam tudi knjigo zase KAKO ODGOVORITI NA VPRAŠANJE ZAKAJ, ZAKAJ, ZAKAJ? Se mi zdi, da mi za odgovor številka 1356 že rahlo zmanjkuje idej.

Za prestolonaslednika bi pa prosila za slikanico z naslovom NE NI EDINI MOŽEN ODGOVOR ZA STARŠE!

Pa naj bo prosim kartonka, da je ne bo pojedel.

 

Ko sva že ravno pri hrani, imam še eno pobožno željo. Morda je malo čudna, toda ker pišem Božičku, verjamem tudi v božične čudeže. Kaj, ko bi s škrati izdelali BROKOLI Z OKUSOM ČOKOLADE? Ali pa čokolado, ki ima tolikšno hranilno in kalorično vrednost kot brokoli? Pač, karkoli bi pomagalo, da bo prestolonaslednik dal zelenjavo v usta tako rad kot kamne na sprehodu.

Pa tudi jaz ti bom neizmerno hvaležna, saj oba veva, da so veliki trebuhi lepi samo na nosečnicah in na tebi, Božičku.

In ko boš s škrati že ravno sredi razvijanja inovacij ... morda lahko poskusite izdelati še lego kocke, ki malo manj bolijo, ko stopiš nanje. Jaz jih bom za vsak slučaj raje dala na seznam za prihodnje leto.

 

P. S.: Aja, pa eno piksno Jupola za stene rabimo. Prestolonaslednik te je namreč narisal. S šminko.

P. P. S.: Vsem bralkam in bralcem Ringaraja.net pa želim, da bi njihovi prestolonasledniki celo leto tako pridno jedli zelenjavo in pospravljali igrače kot takrat, ko hodijo parklji. In da bi vedno tako hitro hodili spat kot takrat, ko pride Božiček.

 

Tvoja Petra

 


 

Petra Skrivarnik Petra Skrivarnik je radijka, čveka in pripovedovalka zgodb, ki tekoče govori sarkazem. Pred nekaj meseci je začela svoje dnevne prigode in razmišljanja o materinstvu zapisovati na FB-strani Petra, Željkić in prestolonaslednik, kjer se skupaj s partnerjem Željkićem pogosto lotevata različnih tem z moškega in ženskega zornega kota.

Je mamica malemu zizoholiku, ki jo je materinstvo "nakuliralo". Po naravi Kraljica Drame in Miss Panike še sama ne more verjeti, da je prvo leto s potomocem preživela tako mirno. S svojimi zapisi želi nasmejati mamice, ki se tako kot ona vsak dan soočajo z različnimi preizkušnjami in zagatami materinstva. Sledite ji lahko na njeni Facebook strani.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
13
Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
11
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
9
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
9



Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?