|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Koronaukrepi: Enkratni dodatek za družine z enim ali dvema otrokoma

Uredništvo Ringaraja.net, 12.5.2020
Vlada je v drugem protikorona paketu finančnih ukrepov dodatno razširila krog prejemnikov različnih pomoči in med njimi so tudi starši z enima ali dvema otrokoma, ki bodo upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 30 evrov.

image
Dobra novica za starše z enim ali dvema otrokoma.
/11


Epidemija novega koronavirusa je prinesla družinam veliko težav, od šolanja na domu, začasnega čakanja na delo, celo izgube zaposlitve, zato so mnoge družine v nezavidljivem položaju. Država zatp skuša z različnimi finančnimi ukrepi pomagati posameznikom in razveseljiva novica je, da so pomoč namenili tudi družinam v obliki solidarnostnega dodatka.

 

30 evrov enkratnega dodatka za vsakega otroka

V drugem svežnju protikorona ukrepov je predviden solidarnostni dodatek za družine z enim ali dvema otrokoma. Do tega enkratnega dodatka bodo upravičeni starši, ki prejemajo otroški dodatek za enega ali dva otroka. Družine bodo tako poleg otroškega dodatka, katerega izplačilo je predvideno za 14. maja, prejele še 30 evrov na otroka v enkratnem znesku.

 

PREBERITE TUDI: Otroški dodatek v letu 2020: izplačila in višina

 

Komu pripada solidarnostni dodatek?

Dodatek bodo dobile vse družine, ki prejemajo otroški dodatek in so uvrščene v prvi do šesti dohodkovni razred. Družine, ki bodo dobile krizni dodatek za velike družine, tega dodatka ne bodo prejele, saj so ga že v prvem paketu.

"V prvem zakonu smo namenili določen pavšalni dodatek prejemnikom dodatka za veliko družino," je povedal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. "Zdaj bodo enkratni solidarnostni dodatek 30 evrov na družino prejeli tudi starši, ki imajo enega ali dva otroka, in sicer po 30 evrov na otroka. Dodatno bodo solidarnostni dodatek prejeli tudi rejniki in vojni invalidi, ki prejemajo družinski dodatek kot edini prejemek."


Kot so pojasnili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, za pridobitev tega dodatka staršem ni potrebno oddati posebne vloge, izplačilo pa bo avtomatsko, in sicer do 30. junija 2020.

 

PREBERITE TUDI: Manjša plača - Kako si lahko starši pomagamo?

 

Velikim družinam maja še en del dodatka

Družine s tremi ali več otroki so v aprilu na svoje transakcijske račune prejele dodatek za velike družine, ki ga prejemajo kot letni prejemek vse družine z vsaj tremi ali več otroki do starosti 18. let (oziroma do največ 26. leta, če ima otrok status učenca, dijaka, vajenca ali študenta), v maju pa so te dobile še en del dodatka, ki ga je vlada določila v svežnju protikoronskih ukrepov. Po interventnem zakonu so 6. maja tako družine s tremi otroki v maju dobile še dodatnih 100 evrov, s štirimi in več pa 200 evrov enkratnega dodatka za velike družine. Po podatkih naj bi bilo v tem koledarskem letu velikih družin 28.217.

 

Družine, ki imajo otroka s posebnimi potrebami in zanj prejemajo dodatek za nego bodo po vladnem predlogu interventnih ukrepov ob epidemiji COVID-19 in omilitvi njenih posledic za vsakega takega otroka prejele po 150 evrov.


Pomoč tudi staršem, ki delajo s skrajšanim delovnim časom

Z drugim svežnjem finančnih ukrepov za pomoč ranljivim skupinam zaradi epidemije so razširili tudi krog upravičencev za plačilo prispevkov, ki so do polnega delovnega časa vključeni v zavarovanje na drugih podlagah. "V sorazmernem deležu pripada pomoč tudi staršem, ki so na krajšem delovnem času zaradi starševskega varstva in so samozaposleni," je poudaril Cigler Kralj.

 

PREBERITE TUDI: Bo starševski dopust zaradi epidemije daljši?

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družina z 1 leto starim otrokom razmišlja,...
Ker je družina že poskrbela tako za varnostni sklad kot za ustrezna zavarovanja s katerimi so dosegli zaščito v primeru ...
3
Prehodi med vzajemnimi skladi
Tokrat Vzajemci odgovarjajo na vprašanje o investicijah v vzajemne sklade.
3
Črni petek še ni zagotovilo za najugodnejš...
Britanska potrošniška organizacija Which je lani ugotovila, da kar 60 % cen, ki jih trgovci ponujajo v okviru razprodaj ...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2



Letni dopust
Zaposleni za polni ali krajši delovni čas imajo pravico do minimalnega letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki...
Preberi dvakrat, preden se odzoveš!
Oglasi za delo so lahko nevarni. Tudi pri nas se namreč pojavljajo ponudbe za delo, ki kažejo na poskus trgovine z ljudm...




kašica
Ines_L

Katere kašice kupujete otrokom?

Bebivita (16%)

Hipp (28%)

Alete (2%)

Frutek (53%)


Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!