|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Dojenje: Sezamov čaj za več mleka

M. T., 24.2.2024
Ste vedeli, da sezam spodbuja nastajanje mleka? Preizkusite sezamov čaj za dojenje, s katerim boste povečale svojo zalogo mleka.

image
Sezam spodbuja nastajanje mleka. (Foto: Pixabay.com)
/11


Naše babice so imele vedno pripravljen recept za različne težavice in skrivnosti, ki so resnično pomagale. Ena od teh je tudi recept za sezamov napitek, ki pomaga pri nastajanju mleka.


Kaj spodbuja nastajanje mleka?

Če želite imeti vedno dovolj mleka za svojega sončka, je najpomembneje, da si vzamete čas za počitek, se skušate izogibati stresu, poskrbite za zdravo prehrano in spijete veliko tekočine.

Topli napitki so zelo priporočljivi, saj pomirjajo. Privoščite si ječmenovo kavo, topli čaj ali kakav. Ječmen spodbuja nastajanje mleka. Prav tako sezam, iz katerega si lahko pripravite čaj.

 


PREBERITE TUDI: Rastline, ki spodbujajo tvorbo mleka


Sezamov čaj za dojenje

Sestavine:

2 dl vode

2 žlički svetlih sezamovih semen


Priprava:

Sezamova semena vsujete v hladno vodo in pristavite na štedilnik. Segrevate do vrenja in pustite, da voda s sezamom rahlo vre še približno 10 minut. Nekaj vode bo sicer izparelo, ostal pa bo dober deciliter sezamovega čaja. Še toplo precedite in pijte po požirkih, dokler je čaj še topel.

Sezama, ki ostane ni potrebno zavreči, lahko ga kar takšnega pojeste, si ga dodate v domač jogurt ali v sladko pecivo, če imate doma zaspančka in vam ostaja čas za peko.


Sezamov čaj za dojenje je brez stranskih učinkov oziroma ima enega zelo pozitivnega: več mleka. ;)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ideje za hitro kosilo
V situaciji moramo vsak dan skuhati kaj zdravega in slastnega za naše otroke. Idej za hitra in okusna kosila včasih zman...
4
Letošnja zmagovalka med poticami je makova...
Slovenska potica že od nekdaj velja za eno najpriljubljenejših tradicionalnih prazničnih dobrot. Je pomemben del slovens...
3
Vrhunski kulinarični dogodek
Na povabilo podjetja Proconi, ki je najbolj znano po pripravljenih jedeh Pogrej in pojej, se je na obisku na murskosoboš...
2
Kakšne so naše prehrambene navade?
Slovenci počasi osvajamo načela zdravega prehranjevanja, kar kažejo podatki najnovejše raziskave o naših prehrambenih na...
2



Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...