|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Dušena govedina s sladkim krompirjem

Uredništvo Ringaraja.net, 26.2.2018
V teh zares mrzlih zimskih dneh, ko so stopinje krepko pod ničlo, na družinski jedilnik obvezno umestite tudi enolončnice, ki vas bodo pogrele od znotraj. Tale je primerna tudi v brezglutenski dieti.

image
Sladek krompir lahko zamenjate s testeninami, rižem ali žitom.
/21


Krepka in topla domača hrana kot je tale enolončnica ni le odličen obrok za vašega malčka, temveč za vso družino.

Če boste dodali še čičeriko, boste okusno in varčno izboljšali hranilno vrednost enolončnice z dodatnimi vlakninami, beljakovinami in mikrohranili. Ta jed vsebuje tudi veliko fosforja - pomembnega minerala, ki krepi kosti in zobe.

 

Za približno 1400 ml potrebujete:

  • 450 g ekološke govedine
  • 2-3 sladke krompirje
  • 400 g čičerike
  • 400 g pretlačenega paradižnika
  • 2 žlici zdravega olja
  • 1/8 žličke mletega cimeta
  • ščepec mletega muškatnega oreščka
  • ščepec mletih klinčkov
  • ščepec soli in popra (po želji)

 

Priprava

1) Najprej narežite govedino na dvocentimetrske kose, sladek krompir pa olupite in narežite na centimetrske kocke.

2) V velikem loncu za enolončnico na zmernem ognju segrejte olje in mu dodajte govedino, sladek krompir ter ščepec soli in popra. Med občasnim mešanjem pražite približno deset minut, nato pa vmešajte še čičeriko, cimet, muškatni orešček in klinčke.

3) Ko so v loncu vse sestavine, enolončnico na močnem ognju zavrite in kuhajte še kakšno minuto, nato ogenj zmanjšajte in pokrito kuhajte približno 40 minut, da se govedina in sladek krompir zmehčata.

4) Ko sta govedina in sladek krompir kuhana, enolončnico po potrebi še dosolite in jo še toplo postrezite.

5) Enolonočnico z dušeno govedino in sladkim krompirjem lahko hranite v hladilniku v nepredušni posodi do pet dni, zamrznjeno pa do tri mesece. 

 

Recept za dušeno govedino s sladkim krompirjem smo si sposodili v barviti in pisani kuharici Slastne superjedi za dojenčke in malčke, ki je izšla pri Mladinski knjigi in vsebuje več kot 70 preverjenih receptov za hranljive, okusne ter preproste obroke in prigrizke za dojenčke in malčke.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pripraviti otroke, da pojedo več zele...
Verjetno je kar nekaj staršev, ki imajo probleme s prepričevanjem otrok naj poskusijo zelenjavo ali da naj ta postane bo...
4
Z rednim uživanjem vitaminov do zdravja
Vitamini so organske snovi, pomembne za vzdrževanje zdravega ravnovesja v organizmu. Bistveni so za normalno delovanje t...
3
Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!
3
Ameriški krofi z masleno meringa kremo
Za letošnji pust pripravite krofe na drugačen način. Tokrat vam predstavljamo recept za ameriške krofe z masleno meringa...
3



Zdrave jedi, ki jih lahko pripravite iz riža
Ker ne vsebuje glutena in je lahko prebavljiv, je riž primeren tudi za ljudi z občutljivo prebavo, nosečnice, bolnike in...
Recept: Zelenjavna lazanja
photo
Če še nikoli niste pekli lazanje, ker ste prepričani, da je priprava preveč zahtevna in zamudna, preverite ta preprost r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?