|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

FOTO: Mamica in novorojenček po carskem rezu

Uredništvo Ringaraja.net, 31.10.2023
Na družabnem omrežju je zaokrožila fotografije mame in dojenčka po carskem rezu, ki je nemudoma požela veliko pozornosti in spodbudila diskusijo o rojevanju s carskim rezom in lepoti maminega telesa po operaciji.

image
Fotografija, ki je povzročila vihar. (Helen Aller)
/21


Helen Aller je angleška fotografinja, ki je zaslovela z objavo črno-bele fotografije mamice in njenega otroka po izvedenem carskem rezu. Fotografijo je objavila na priljubljenem družabnem omrežju in v nekaj dneh je zaokrožila med uporabniki. Odziv je presenetil tudi samo fotografinjo, saj je v zelo kratkem času dobila ogromno všečkov in delitev, številka pa še kar raste tudi po več letih od prve objave.

 

Reakcije in odzivi glede posnetka materine brazgotine po carskem rezu in novorojenčka, ki leži pod njo, so bile zelo različne. Nekateri so se zgražali, jim je bilo neprijetno in se jim je fotografija zdela neokusna, drugi pa so bili nad njo navdušeni.


Medijem, ki jih je pritegnila takšna neverjetna pozornost tej fotografiji, je v intervjujih razložila ozadje nastanka posnetka: "Pred nekaj tedni sem fotografirala mamico, ki mi je zaupala, da se najbolj boji carskega reza. Kmalu zatem je v porodnišnici zaradi zapletov in izgube krvi rodila ravno s pomočjo carskega reza. Nato me je poklicala in prosila, naj jo fotografiram, da ne bo pozabila trenutka, ko je njena najhujša nočna mora rešila njenega sina."

 

carski rez

Sloviti posnetek materine brazgotine po carskem rezu in novorojenčka, ki leži pod njo je leta 2015 posnela fotografinja Helen Aller.

 

Carski rez je včasih nujno potrebna operacija, ki lahko reši otroka in tudi mamico in vsaka ženska, ki je carski rez doživela lahko pove, da je bilo vredno. Brez carskega reza marsikatera mamica in očka namreč danes ne bi bila starša.

 

Kljub carskemu rezu in brazgotini, ki mamici ostane za vedno, je mamino telo še vedno neverjetno lepo. Se strinjate? Zapišite svoje mnenje v komentar spodaj!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Želela bi, da moja zgodba v vas prebudi ra...
Rodila se je zdrava in v snu. Čudovita. Popolna. Verjemite mi na besedo. Držala sem jo v naročju ..... Tako speča in pop...
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
3
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
3



Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?