|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Fotografiranje nosečk, otrok, družine

Uredništvo Ringaraja.net, 8.3.2011
Nosečnost si lahko shranite kot lep spomin tudi v obliki profesionalnih fotografij. Od rojstva naprej pa so seveda najboljši družinski "modeli" otroci. Že imate svoje profesionalne fotografije?

image
/121


foto: Urša Klajder


Profesionalna fotografija novorojenčkov, dojenčkov in otrok je v tujini nekaj povsem uveljavljenega. Mlade mamice si že na porodnih tečajih priskrbijo »svoje« fotografe, ki jih spremljajo skozi nosečnost, ovekovečijo tiste prve trenutke z novorojenčkom, in skrbijo za vse odmevnejše trenutke in mejnike v zgodnjem odraščanju otroka.

 

»Meni osebno se zdi to že pretiravanje, spet ena modna muha, ki je prišla k nam čez lužo. Če nimaš svojega fotografa in milijon fotografij, objavljenih na spletu, je to enako, kot da se ti te stvari sploh ne bi dogajale. Všeč mi je, da mladi starši pri nas še vedno znajo uživati v pravih vrednotah starševstva. Nekaj drugega je, če sebi in svojemu otroku priskrbijo profesionalne spomine na svoje prve skupne trenutke in občutke", pravi Urša Klajder.

 

Urša je sicer po poklicu tekstopiska, za svoje delo v oglaševalski agenciji pa je prejela že vrsto nagrad. "Fotografijo sem začela razvijati kot hobi. Potem se je zgodilo par porok kolegov in znancev, ki sem jih fotografirala jaz in začutila sem, da želim od fotografije več. Svojo pravo muzo pa sem našla, ko sem tudi sama postala mama. Trenutki s sinom mi pomenijo vse, zato želim vsakega od njih še kdaj podoživeti. Škoda bi bilo pozabiti."

 

Fotografiranje ponavadi poteka kar na otrokovem domu. Novopečenim staršem je tako stvar zelo olajšana, starejši otroci pa se v znanem prostoru tudi bolje počutijo in tako tudi raje sodelujejo. Fotografiranje ponavadi traja od ene do dveh ur, pri dojenčkih pa lahko tudi več, saj je seveda vključeno tudi dojenje, hranjenje, previjanje in uspavanje. Vse skupaj poteka v zelo sproščenem in neobremenjujočem vzdušju. »Starše pogosto skrbi, da njihov otrok ne bo sodeloval. Ponavadi pa je tako, da ravno pri tistih otrocih, ki so bolj »muhasti«, na koncu nastane več izjemnih fotografij tisti pravih ujetih trenutkov.«

 

Čut za estetiko, smisel za otroke in velika mera potrpežljivosti so besede, s katerimi Uršo opisujejo tisti, ki so se z njo že fotografirali. To pa je verjetno tudi pravi recept za dobre baby fotografije.

Urša poleg dojenčkov in otrok fotografira tudi nosečniške trebuščke in poroke. Celoten paket torej.

 

Fotografije Urše Klajder res niso samo fotografije. So prispodobe o občutkih, čustvih, razvijajočih se karakterjih in vznemirjenju, ki ga občutijo starši ob rojstvu in odraščanju svojih otrok. Spomini, ki nikoli ne zbledijo.

 

www.prispodobe.si

 

Preberi še:

Fotografiranje otrok

Kako posneti dobro fotografijo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
9
Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...
8
Bonboni proti nosečniški slabosti
V prvih tednih nosečnosti večino nosečnic spremlja nosečniška slabost, to lahko lajšate tudi z doma pripravljenimi bonbo...
6
Težave z dihanjem v nosečnosti
Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu...
4



Vodnik po nosečnosti - pravo darilo za nos...
Vodnik po nosečnosti je revija, ki se prilagaja nosečnici, in ne obratno. Skozi nosečnost bodočo mamico spremlja s strok...
Postojnska porodnišnica v novih barvah
photo
Porodnišnica Postojna je za Miklavža dobila barvito prenovo!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?