|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ganljivi otroški odgovori: Kaj je ljubezen?

Helena Primic, 11.2.2022
Mi smo ostali odprtih ust, ko smo prebrali te globoke, modre in tudi zabavne odgovore štiri- do osemletnih otrok.

image
Ko te nekdo ljubi, tvoje ime izgovori na poseben način. Takrat enostavno veš, da je tvoje ime v njegovih ustih na varnem, ljubezen opisuje štiriletni Billy. (Foto: Freepik)
/11


Skupina raziskovalcev je otroke, stare od štiri do osem let, vprašala: Kaj pomeni beseda ljubezen oziroma kaj je ljubezen.

Odgovori, ki so jih dobili od otrok, so bili pametnejši, zrelejši in veliko bolj modri kot so si sploh lahko predstavljali!

 

Rebecca, 8 let:

"Ko je moja babica zbolela za artritisom, se ni mogla več skloniti in si nalakirati nohtov na nogah. Tako to od takrat naprej namesto nje počne dedek, čeprav ima tudi on artritične roke. To je ljubezen." (Ko bi se tega zavedali vsi odrasli.)

 

Billy, 4 leta:

"Ko te nekdo ljubi, tvoje ime izgovori na poseben način. Takrat enostavno veš, da je tvoje ime v njegovih ustih na varnem." (Kako poetična podoba ljubezni!)

 

Karl, 5 let:

"Ljubezen je, ko se ženska naparfumira in se fant nadišavi s kolonjsko vodo po britju in gresta skupaj ven in drug drugega vohata." (Ljubezen gre tudi skozi nos, ne samo skozi želodec.)

 

PREBERITE TUDI: Otrok se lahko zaljubi že pri petih letih

 

Chrissy, 6 let:

"Ljubezen je, ko greš jest ven in daš nekomu večino svojega pomfrija brez, da bi hotel, da ti on da kaj svojega." (Res je, prava ljubezen ne pričakuje ničesar v zameno.)

 

Terri, 4 leta:

"Ljubezen je tisto, kar te nasmeje, ko si utrujen." (Mame to zelo dobro vemo.)

 

Danny, 8 let:

"Ljubezen je, ko mami skuha kavo za očka in naredi požirek preden mu jo ponudi, da preveri, če je pravi okus." (Vsi tisti drobni trenutki ljubezni, ki se jih sploh več ne zavedamo... )

 

Bobby, 7 let:

"Ljubezen je tisto, kar je s tabo v sobi za Božič, če za hip prenehaš odpirati darila in samo prisluhneš." (Uau, kakšna duhovna zrelost!)

 

POGLEJTE TUDI VIDEO: Božično pismo za ... starše!

 

Nikka, 6 let:

"Če se hočeš naučiti bolje ljubiti, moraš začeti s prijateljem, ki ga sovražiš." (Naš planet potrebuje nekaj milijonov Nikk!)

 

Noelle, 7 let:

"Ljubezen je, ko svojemu fantu poveš, da ti je všeč njegova majica, in jo on potem nosi vsak dan." (Kaj vse smo pripravljeni storiti za svojo ljubezen.)

 

Tommy, 6 let:

"Ljubezen je kot majhna stara ženska in majhen star moški, ki sta še vedno prijatelja, tudi potem, ko se poznata tako zelo dobro." (Ko že deček zna razlikovati med zaljubljenostjo in zrelo ljubeznijo.)

 

Cindy, 8 let:  

"Med mojim klavirskim nastopom sem bila na odru in prestrašena. Pogledala sem vse ljudi, ki so me poslušali, in videla očka, kako mi maha in se mi smeje. Bil je edini, ki je to počel. In ni me bilo več strah." (Ljubezen prežene vse skrbi in zaceli vse rane.)

 

PREBERITE TUDI: Sramežljiv otrok - Kako mu pomagati?

 

Clare, 6 let:

"Moja mami me ima rada bolj kot kdor koli. Nihče drug me zvečer ne poljublja tako dolgo, da zaspim." (Materinska oziroma starševska ljubezen na široko odpre tudi zaprto srce.)

 

Elaine, 5 let:

"Ljubezen je, ko mami očku da najboljši kos piščanca." (Ljubezen zares gre skozi želodec.)

 

Chris, 7 let:

"Ljubezen je, ko mami vidi očija, ki je smrdljiv in prepoten, pa mu še vedno reče, da je lepši od Roberta Redforda." (Prava ljubezen išče, vidi in ceni tudi ter predvsem notranjo lepoto.)

 

Mary Ann, 4 leta:

"Ljubezen je, ko ti psiček poliže obraz tudi takrat, ko si ga pustil samega cel dan." (Živalska ljubezen je še posebej zvesta, nezamerljiva in brezpogojna.)

 

PREBERITE TUDI: Kako psa pripraviti na novorojenčka?

 

Lauren, 4 leta:

"Jaz vem, da me ima moja starejša sestra rada, ker mi da vsa svoja stara oblačila, tako da si mora kupiti nova." (Ljubezen je morda res kdaj naivna, toda ravno zato tako nedolžna in čista.)

 

Karen, 7 let:

"Ko nekoga ljubiš, tvoje trepalnice gredo gor in dol in majhne zvezdice pridejo iz tebe." (Kakšna izvirna in čarobna podoba ljubezni!)

 

Mark, 6 let:

"Ljubezen je, ko mami vidi očija na stranišču in si ne misli, kako je to ogabno." (Del ljubezni so tudi vsi tisti nerodni in smešni trenutki, ko smo v zadregi.)

 

Jessica, 8 let:

"Zares ne smeš reči ljubim te, če tega zares ne misliš. Toda, če misliš zares, pa moraš to povedati velikokrat. Ljudje to pozabijo." (Ste danes že povedali svojim ljubljenim, kako zelo jih imate radi?)

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
9
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
6
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
6
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
6



Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.
Praznovanje velike noči
Zagotovo že veste, kako boste letos pobarvali jajca. Kako pa boste otroka prepričali, da letos ne bo pojedel vseh čokola...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?