|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jaz sem starejša mama - pa kaj zato

Uredništvo Ringaraja.net, 11.11.2023
Žal še vedno obstaja ogromno predsodkov o ženskah, ki postanejo matere v kasnejših letih. S čim se mora soočiti mama, ki se je za materinstvo odločila (ali je življenje tako "hotelo") blizu štiridesetega leta?

image
Nisem prepričana, ali si telo po porodu zares opomore v kateri koli starosti. Sem kar zadovoljna s tem, kako izgledam zdaj, pri skoraj 44 letih. (Freepik.com)
/11


Prvega otroka sem rodila pri 39-ih letih, za njim se je rodila moja punčka, ko sem bila stara 41 let. Statistično sem ena izmed starejših mam, - je zapisala Sarah Cawood za Babycentre.co.uk.

Po pravici povedano, to nikoli ni bil moj namen, toda vsakič, ko sem poljubil žabo, se ta ni spremenila v princa, dokler nisem spoznala svojega moža, žabjega princa. Takrat sem bila že v poznih tridesetih in moje sanje o družini so se končno lahko uresničile.


Torej, družino se začela načrtovati in dejansko zanosila malo kasneje in ugotovila, da ima VSI svoje mnenje o ženskah, ki pozno rodijo. Tukaj je nekaj predsodkov, s katerimi sem se soočila, ko sem pričakoval svoje malčke.

 

PREBERITE TUDI: 5 prednosti pozne zanositve


REKLI SO: VAŠ OTROK IMA VEČJO MOŽNOST ZA GENETSKE NAPAKE.

To je neizpodbitna resnica. Dejstvo pa je, da vse več žensk rojeva otroke v kasnejših letih. Morala sem tvegati ali sprejeti, da otrok sploh ne bom imela. Hvala bogu, moja dva malčka sta zdrava, vesela in bistra otroka.


REKLI SO: VAŠA NOSEČNOST JE ZARADI LET RIZIČNA.

Nosečnost je lahko rizična v kateri koli starosti. Debelost, genetika, življenjski slog ... vse to lahko prispeva k tvegani nosečnosti, ne glede na starost matere. Obe nosečnosti sem preživela z zelo malo zapletov. Izognila sem se celo jutranji slabosti. Razumete?!


REKLI SO: VAŠE TELO SI NE BO OPOMOGLO ZARADI STAROSTI. 

Nisem prepričana, ali si telo po porodu zares opomore v kateri koli starosti. Sem kar zadovoljna s tem, kako izgledam zdaj, pri skoraj 44 letih. Sprejmem svojo malce povešeno kožo, ker je moj vsakodnevni opomnik, kako sem srečna, da imam dva čudovita otroka. Če se potrudim, lahko izgledam neverjetno dobro, tudi po rojstvu otroka, ne glede na svojo starost: samo poglejte recimo Nicole Kidman in Halle Berry, pa vam bo vse jasno. V REDU?

 

REKLI SO: NE BOŠ IMELA ENERGIJE ZA UKVARJANJE Z OTROKI.

Imam več energije kot mož, ki je deset let mlajši od mene! Biti mama je MNOGO manj naporno kot biti profesionalna balerina (kar sem bila pri dvajsetih). Biti mati majhnim otrokom je zahtevno, ne glede na to, koliko si star. Pomembno je, kako se s tem spopadeš. Dobro jem, dovolj spim in se veliko smejim. In stavim, da bi lahko vedno premagala tiste mlajše mame v igri "Lovljenje"! Recimo! OK?

 

 REKLI SO: ZARADI VELIKE RAZLIKE V LETIH SE NE BOM MOGLA POVEZATI Z OTROKI.

Resno? Mislite, da bo to problem? Iskreno, ali lahko katerikoli starš (ne glede na starost) poistoveti s svojimi otroki tako, kot se lahko drug otrok? Navzven sem morda stara 44 let, toda (kot lahko potrdi moj mož), sem znotraj VELIKI OTROK.

 

 REKLI SO: IZGLEDALA BOŠ KOT BABICA, KO BODO NAJSTNIKI.

Zato, hvala za nego obraza, botoks in ličila! Vsaj svojih otrok na roditeljskem sestanku ne bom spravljal v zadrego s svojo nagubano kožo. ;)

 

PREBERITE TUDI: Mami, nočem da umreš!

 

 REKLI SO: KO JIH BOŠ IMELA 50, BODO NAJSTNIKI IN JIM NE BOŠ MOGLA SLEDITI.

Ne, mislim, da bodo moji otroci dejansko imeli težave z MENO. Večina najstnikov, ki jih poznam, ima energijo lenuha. Na žalost!

 

REKLI SO: DO TAKRAT, KO BODO ZAPUSTILI DOM, BOŠ ŽE PRESTARA, DA BI LAHKO DEJANSKO UŽIVALA V SVOBODI. 

Prvega otroka sem rodila pri 39-ih, drugega pa pri 41-ih. Pred tem, kakšnih 20 čudovitih let, sem se imela presneto dobro. Zdaj sem v štiridesetih letih, vesela sem, da imam bolj umirjen tempo življenja in se mi ne zdi, da bi mi kaj manjkalo, saj sem vse to naredila, preden sta se rodila. Nikoli ne bom prestara, da bi uživala v svojih rožah in svojem vrtu! V redu?

 

REKLI SO: VERJETNO BOŠ PREJ UMRLA KOT DOČAKALA VNUKE.

Danes, glede na starost, pri kateri ljudje zapuščajo ta svet, imam prav toliko možnosti, da dočakam svoje otroke, ki bodo dopolnili 40 let, kot ženska, ki je svoje otroke rodila pri 20-ih. Bom tvegala, hvala.


VIR: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
14
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
5
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
4



Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
FOTO: Resnične fotografije mater po porodu
photo
Takšna je resnična ženska po porodu. Lepa in polna ljubezni, četudi z nepopolnim telesom … Poglejte si fotografije čudov...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?