|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ljubiteljice banan naj bi imele več možnosti za fantka

Uredništvo Ringaraja.net, 23.3.2024
Obstaja kar nekaj študij, ki iščejo povezave med vplivom prehrane matere in očeta pred spočetjem ter spolom spočetega otroka. Ena takšnih nakazuje na to, da naj bi imele pomembno vlogo pri tem, kakšnega spola bo otrok ... banane!

image
Kalij v bananah je baje krivec za spočetje dečkov. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Zanimivo raziskavo o tem, ali lahko ženske z določenimi navadami vplivajo na spol svojega bodočega otroka je pred nekaj leti izvedla britanska biologinja Fiona Mathews, so zapisali na slovenskem portalu Bodi eko.

V njej je sodelovalo 740 britanskih nosečnic, pri katerih so analizirali njihove prehranjevalne navade leto dni pred samim spočetjem, s poudarkom na zadnjemu menstrualnemu ciklu pred zanositvijo. Podatku o prehrani sodelujočih ženske je raziskovalka dodala še informacijo o tem, kakšnega spola je bil njihov otrok in rezultat je pokazal, da lahko uživanje večjih količin banan pred zanositvijo močno poveča verjetnost za to, da bo otrok moškega spola.

 

Zakaj ravno banane in moški spol?

Ključno vlogo pri povezavi banan in večji verjetnosti za spočetje dečka ima kalij, s katerim je ta sadež najbolj bogat. Raziskava je pokazala, da so ženske, ki so pred zanositvijo uživale manj tega minerala, pogosteje rodile otroka ženskega spola.

 

PREBERITE TUDI: Lahko s hrano vplivamo na otrokov spol?

 

Prehranjevalne navade naj bi vplivale na spol rojenega otroka

V raziskavi, ki jo povzemajo na spletnem portalu Bodi eko so ugotovili tudi, da imajo ženske, ki pred zanositvijo uživajo kalorično bolj bogata živila večje možnosti, da bodo rodile dečka.

Na spol otroka naj bi vplivalo tudi to, ali ima ženska navado zjutraj zajtrkovati ali ne: ženske, ki zajtrk izpuščajo, naj bi pogosteje rojevale deklice.

 

Vsekakor so izsledki te raziskave zanimivi, ni pa nobenega zagotovila, da boste s tono banan, ki jih boste pojedli pred zanositvijo, zagotovo dobili sina. Najpomembneje je, da še pred zanositvijo poskrbite za zdravo življenje z uravnoteženo prehrano, s katero boste svojemu bodočemu potomcu oziroma potomki zagotovili najboljši začetek. Na koncu koncev je bolj od tega kakšnega spola je otrok, pomembno njegovo oziroma njeno zdravje.

 

VIR: bodieko.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Fantasia
Nič narobe, če si mal’ Fantasia.
3
Krofi na hitro s čokoladnim moussom
Se že pripravljate na pust? Za vas smo poiskali super, malo drugačen recept za odlične krofe s čokoladnim moussom.
3
Jem zdravo za zabavo!
Sendviče in pice lahko zamenjamo z alternativnimi, bolj zdravimi jedmi.
3
Sveži naravni sokovi za zdravje družine
Sveži sadni in zelenjavni sokovi so zakladnica vitaminov, mineralov, encimov in ostalih pomembnih sestavin, s katerimi n...
3



Lahko s hrano vplivamo na otrokov spol?
Malo za šalo, malo zares – kaj naj bodoča nosečnica jé, če želi vplivati na zarodkov spol?
Prehrana 21. stoletja za ženske
Različna življenjska obdobja ženske zahtevajo različno prehrano in različne prehranske navade. V knjigi Prehrana 21. sto...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?