|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mami, oči. Oči, mami.

Tina Južnič, 9.7.2010
Starševstvo … priporočam ga vsakomur, ki ima urejen način življenja in si ga lahko privošči. Dokler ga ne preizkusiš ne veš, koliko lepih trenutkov zamujaš, kakšna čustva premoreš do malega bitjeca.

image
/11


Mamice imamo prav poseben čut za naše otroke. V bistvu gre za močno čustveno povezanost, ki jo je skoraj nemogoče opisati. Najbrž se bodo tudi druge članice »kluba« mamic strinjale z mano, da je lasten otrok bitjece, ki se ga nikoli ne naveličaš opazovati.

 

Strmenje je normalno

Občutek je podoben tistemu kot takrat, ko si sveže zaljubljen. Jaz občudujem vsak Gajev gib. Kako simpatično se zjutraj prebuja, si pomane velike rjave zaspane oči in se pretegne ter mi tako pošilja skrite znake, da mu je posteljica že skoraj premajhna. Občudujem ga, kako s celim telesom izraža svoje občutke. Kako stopalca krožijo, kako se prstki na rokici in na nogici odpirajo kot pahljača, kako usteca delajo »mnjam, mnjam« in kako me z nogico nežno poboža, kadar me njegova rokica ne doseže.

 

Iz zanesljivih virov vem, da nisem edina mamica, ki je takole z občudovanjem strmela v svojega otročička ure in ure, ko je bil še dojenček. Prav zares nikakor nisem mogla odtrgati pogleda od njega. Najbrž sem se bala, da ne bom česa zamudila, če bi le za trenutek pogledala stran.

Tudi danes, ko ima moj malček že leto in pol, se še vedno zalotim, kako strmim vanj. Hkrati pa se že zavedam, da bo kmalu prišel čas, ko ga ne bom smela niti stisniti več pred drugimi, tako hitro odrašča.

 

Vračanje ljubezni

Že ko je moj sinko dopolnil nekaj mesecev, je tudi on meni prvič namenil »tisti« pogled, ki sporoča pripadnost in brezpogojno ljubezen. Danes sem ga še vedno kdaj deležna. Vendar sedaj ni več le pogled. Sedaj svoja čustva do naju z Matejem že izraža tudi z besedami. Tako nežno naju zna poklicati, medtem ko se poigrava s ponavljanjem: "Mami, oči. Oči, mami." Zadnjič sva se prav prisrčno nasmejala, ko je med jutranjim crkljanjem na najini postelji nekaj minut ponavljal to zaporedje in se naju med tem dotikal in gledal zdaj enega, zdaj drugega … Vedno tistega, ki mu je bila beseda namenjena. Mala klepetulja nama je tako na svoj način zaželela dobro jutro. Ponosna na najinega prisrčnega sinka, sva z dobro voljo vstopila v sončno jutro.

 

 


 

Več o ostalih dogodivščinah mamice Tine in njenega malega navihanca Gaja,

lahko preberete v Mamičinem kotičku.

 


 

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
51
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
14
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
11
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
9



BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?