|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mastna hrana negativno vpliva na otrokove možgane

M.H., 11.12.2014
Strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da bi morale nosečnice jesti mešano in zdravo hrano. Premastna živila lahko slabo vplivajo na razvoj plodovih možganov.

image
Nosečnice morajo jesti zdravo. (Freedigitalphotos.net)
/11


Mastna prehrana lahko povzroči razvoj sladkorne bolezni, debelost, upočasni metabolizem in poviša nevarni holesterol. Strokovnjaki opozarjajo, da bi morale vse nosečnice in doječe matere še posebej paziti in takšno hrano črtati iz svojega jedilnika, saj lahko z njo negativno vplivajo na razvoj dojenčkovih možganov.


Raziskava je pokazala, da takšna prehrana negativno vpliva na možganske funkcije, povzroča lahko tudi razdraženost pri otroku, povzroči slabšo toleranco na glukozo.


Nosečnice in doječe matere morajo imeti mešano in pestro prehrano, le na tak način lahko pripomorejo k zdravemu razvoju svojega dojenčka.


Raziskava je pokazala, da imajo lahko tudi moški zaradi prevelike količine mastne hrane, manj aktivne spermije. Na drugi strani pa so zdrave maščobe zelo koristne, saj so imeli v raziskavi tisti moški, ki so uživali več omega 6 maščobnih kislin, bolj aktivne spermije in manj možnosti za neplodnost.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Lažni ali Braxton-Hicksovi popadki
Braxton-Hicksovi ali lažni popadki pomenijo, da maternica »vadi« za porod. Ti popadki niso znamenje, da bi se porod lahk...
4
Doula, spremljevalka v obporodnem obdobju
Doula je oseba, ki s pomočjo svojega znanja in izkušenj nudi čustveno, fizično in informacijsko podporo ženskam v času p...
3
Nenavadna dejstva o nosečnosti
Ste tudi vi opazili, da se vam je noga v nosečnosti povečala? Se sprašujete, če lahko med seksom otroka poškodujete? Vas...
3
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3



Težave z dihanjem v nosečnosti
Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu...
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?