|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Naredite sami: Recepti za najlepše milne mehurčke

Uredništvo Ringaraja.net, 20.6.2023
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti kupovanju vedno novih stekleničk za delanje milnih mehurčkov, preverite, kako pripraviti pravo milnico kar doma.

image
Za prave milne mehurčke je potrebna prava milnica. (Freepik.com)
/11


V trgovini lahko kupite različne "pripravice" za delanje milnih mehurčkov, s pomočjo katerih lahko napihate »balončke« različnih velikosti, vsem pa je skupno to, da tekočina hitro zmanjka. Ste se tudi vi spraševali, kako izdelovalcem uspe pripraviti takšno tekočino za milne mehurčke, da so mehurčki res lepi, jih je veliko in po možnosti še veliki? Brez kemije v klasičnih plastenkah za delanje milnih mehurčkov ne gre.  Verjetno ste že poskušali doma poustvariti enako tekočino z mešanjem vode in detergenta za pranje posode, pa vam ni in ni uspelo. Zato smo poiskali ključne sestavine, ki so pomembne, da vam bo uspelo zmešati milnico za čvrste in najlepše milne mehurčke.

Čisto na koncu ne spreglejte še VIDEA, kjer boste našli še pet res odličnih idej za super mehurčkasto zabavo, nadvse primernih za poletne počitniške dni.

 

PREBERITE TUDI: 10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami

 

1. Sladkorni mehurčki

To je najbolj enostaven recept, saj imate vse sestavine vedno pri roki v domači kuhinji. Zmešajte 1/3 skodelice tekočine za pranje posode, skodelico in pol vode in dve žlički sladkorja.

 

2. Mehurčki iz glicerina

Tisti, ki imajo izkušnje z milnimi mehurčki vam bodo povedali, da so takšni, narejeni s pomočjo glicerina, najpopolnejši. Zanje potrebujete 3,5 litra vode, 2/3 skodelice tekočine za pranje posode in dve do tri žličke glicerina.

 

3. »Balončki« iz koruznega sirupa

Tudi s pomočjo koruznega sirupa vam bo uspelo narediti ravno pravšnjo milnico za lepe mehurčke. Zmešajte šest skodelic vode, eno skodelico koruznega sirupa in dve skodelici bistre tekočine za pranje posode. Za še večje in bolj čvrste mehurčke lahko mešanici dodate še žličko glicerina.

 

Trik za gromozanske milne mehurčke

Na različnih prireditvah znajo pripraviti res ogromne mehurčke. To lahko uspe tudi vam. Otroški bazenček napolnite z milnico po enem od zgoraj navednih receptov. S hula hop obročem zajemite vodo in ven potegnite ogromen mehurček. Za še večjo zabavo, naj v bazenčku stoji otrok in mehurček potegnite čezenj. Če nimate hula hop obroča, ga izdeljate sami: iz žice oblikujte krog poljubne velikosti in ročaj. Obroč skozi katerega boste pihali mehurčke ovijte z volno, saj se ga bo le tako milnica oprijela. Takšni milni mehurčki so super ideja za zabavo na rojstnih dnevih.

 

PREBERITE TUDI: 5 top idej za igre na rojstnodnevni zabavi

 

Igrajte se, preizkušajte različne mešanice, raztopini lahko celo dodate barvilo za živila in si pričarate veselje s čudovitimi barvnimi mehurčki. Zagotavljamo, da boste hitro postali mojstri milnih mehurčkov. Veliko zabave vam želimo!

 

BONUS VIDEO: 5 zabavnih eksperimentov za otroke

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
9
Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
8
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
7
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...
6



Zaključil se je 16. ljubljanski festival B...
Letos je v Ljubljani 62 producentov pripravilo 130 dogodkov, ki se jih je udeležilo več kot 13.000 obiskovalcev, potekal...
Kdaj se odločiti za poslikavo obraza?
Starši v iskanju popestritve zabave za otroka raziskujejo različne ideje. Poleg animacije otrok, je poslikava obraza pri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?