|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ne ogrožajte sebe in drugih med vožnjo

Helena Mlakar, 10.2.2011
Poleg uporabe mobilnega telefona in pitjem med vožnjo, obstaja še vrsta drugih drobnih navad voznikov, ki ogrožajo sebe in druge. Bodite pozorni in se jih med vožnjo izogibajte.

image
/11


Ko vozite avto, bodite zbrani. Glejte na cesto, ne telefonirajte, ne menjajte radijskih postaj, ne jejte. Drobne navade, ki jih nekateri vozniki počnejo med vožnjo, lahko ogrozijo varnost njih samih in ostalih soudeležencev v prometu.

Med vožnjo ne uporabljajte brezžičnih naprav, te so nevarne iz enega razloga. Preden jih uporabite, jih morate poiskati, vključiti, povezati …, kar pa med vožnjo ni varno opravilo.

Če se med vožnjo pogovarjate s sopotniki, ki sedijo zadaj, je to nevarno ravno toliko, kot uporaba mobilnega telefona. S sopotniki, ki sedijo zadaj, boste po vsej verjetnosti iskali očesni kontakt preko vzvratnega ogledala. S tem pa boste odmaknili pogled iz cestišča.

Sliši se skoraj neverjetno, toda nekateri vozniki si med vožnjo urejajo frizuro, poskrbijo za osebno higieno, nadevajo si nakit. Nekatere voznice si med vožnjo urejajo make up. To je vsekakor zelo nevarno dejanje. Urejanje sodi med opravila, ki jih opravite preden se odpeljete od doma.

Izogibajte se hranjenju in pitju med vožnjo. Pojejte preden se usedete v avto. Če je pred vami dolga pot in boste postali žejni ali lačni, si pripravite obrok hrane, pijače. Pojejte in popijte pa jo na počivališčih, saj so namenjena prav temu.

Tudi kajenje v avtomobilu je zelo nevarno. S kajenjem ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh sopotnikov. Poleg tega pa je nevarno tudi prižiganje in ugašanje cigarete. Če imate v avtu otroka, pomislite na njegovo zdravje in ne prižigajte cigaret.

Če imate na zadnjem sedežu otroka in ta med vožnjo začne jokati, ker je izgubil dudo ali stekleničko, jo nikar ne iščite! To je zelo nevarno. Varno ustavite avto in poiščite dudo ali stekleničko.

Med vožnjo se ne pripenjajte ali odpenjajte z varnostnim pasom. Ne popravljajte vzvratnih ogledal, ne spreminjajte položaja sedeža, volana. Vse to uredite še preden začnete voziti!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
11
5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...
5
Spodbudite otroka k varčevanju
Starši se še posebej radi izkažemo z radodarnostjo do svojih otrok, kar pa dolgoročno zanje ni vedno dobro. Če se sprašu...
4
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
4



Pravilna uporaba avtomobilske klime
V toplejših dneh v avtomobilu hitro postane vroče in takrat pride še kako prav klimatska naprava. Zelo pomembno je, da k...
Otrok na sovoznikovem sedežu
Veliko staršev se sprašuje, kdaj njihov otrok sme sedeti na prednjem sedežu avtomobila in, ali je to za otroka varno. Za...




Priprave na novega člana
teba

Kdaj ste začele s pranjem in likanjem za malčka?

2 meseca pred porodom (39%)

1 mesec pred porodom (35%)

3 tedne pred porodom (9%)

2 tedna pred porodom (6%)

teden pred porodom (5%)

To so zame opravili drugi (5%)


Število vseh glasov: 384

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!