|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nemiren otrok - pomoč naturopatije

Helena Primic, 9.4.2019
Hiperaktivnost, motnja pozornosti, ADHD ... v članku preverite, kako lahko v teh primerih pomaga naturopatija.

image
Če je otrok pogosto nemiren, ima verjetno šibko vranico.
/11


Ima tudi vaš otrok težave s pozornostjo, hiperaktivnostjo ali ADHD-jem in iščete naravno pomoč?

Pri predsednici Slovenskega naturopatskega društva Eriki Brajnik smo preverili, kako nam v teh primerih lahko pomaga naturopatija.


Šibka vranica

"Če je otrok dekoncentriran in ima motnjo pozornosti, moramo okrepiti vranico - organ, ki skrbi za energijo organizacije v telesu. Po tradicionalni kitajski medicini so osebe, ki imajo krepko vranico, veliki koordinatorji in organizatorji. Ko je vranica šibka, zato vladata zmeda, pozabljivost in razdražljivost," je pojasnila Brajnikova.

In kakšni so največkrat vzroki, da vranica tako zelo ošibi? "Do šibke vranice velikokrat pride zaradi neravnovesja v mineralih, ko je v telesu preveč kalija in natrija, medtem ko bi morala prevladovati minerala, ki telo pomirjata, to sta kalcij in magnezij," pojasnjuje sogovornica.

 

Posebna dieta za šibko vranico

In kakšna prehrana je primerna za otroka s šibko vranico? "Ko je vranica šibka, ogljikovi hidrati zelo škodijo, medtem ko so beljakovine v veliko pomoč. Telo namreč porabi veliko več časa, da prebavi beljakovine, sploh meso, in tako lažje pokuri višek ogljikovih hidratov v telesu. Zato je pri šibki vranici za določeno obdobje priporočljiva dieta z veliko beljakovinami," je pojasnila Brajnikova.

Pri šibki vranici na seznam prepovedanih živil spadajo banane in krompir, na otrokov jedilnik pa je treba nujno dodati vso zeleno zelenjavo in sadje, ki naj ga otrok uživa dopoldne.

 

PREBERITE TUDI: Atopijski dermatitis - naturopatska pomoč 

 

Znanje iz celega sveta na obisku v Sloveniji

Več o ADHD-ju in drugih kroničnih otroških težavah boste lahko izvedeli tudi 13. aprila 2019 na 4. Naturopatskem kongresu Slovenije, na katerem bodo poleg Erike Brajnik spregovorili tudi tuji in svetovno priznani naturopati ter drugi strokovnjaki naravnega zdravljenja.

"Na kongresu bomo ugotavljali, kako krepiti otrokovo zdravje z upoštevanjem trikotnika duh, duša in telo. Obiskovalci kongresa bodo lahko preverili, kako to počnejo v srednji Ameriki, Kanadi, Italiji, Nemčiji in drugod po svetu, saj nas bodo obiskali strokovnjaki iz celega sveta," obljublja Brajnikova, ki je tudi organizatorka kongresa.   

Več o programu in strokovnjakih, ki bodo predavali (prevod zagotovljen!) na 4. Naturopatskem kongresu Slovenije najdete tukaj

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
9
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
5
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
5
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
5



Med vikendom otrok ne zbujajte zgodaj
Zakaj je dobro, da otrok med vikendom ne zbujamo prezgodaj? Kako sta povezana prekomerna telesna teža in pomanjkanje spa...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Spolni odnosi
binyy

Koliko časa traja vaš spolni odnos s partnerjem?

od 30 do 60 min (93%)

od 60 do 90 min (4%)

od 90 do 120 min (2%)

več kot 120 min (1%)


Število vseh glasov: 295

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!