|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nisem dojila – zakaj sem se počutila kot najslabša mama?

Uredništvo Ringaraja.net, 4.1.2024
Mama treh otrok Melissa Willets je razložila, kaj jo je pri hranjenju otrok z adaptiranim mlekom najbolj motilo in katerih 10 stavkov jo je najbolj prizadelo.

image
Zakaj sem se počutila kot najslabša mama? (Foto: Freepik.com)
/11


Veliko mamic ne doji svojih otrok, večinoma zato, ker ne morejo, pogosto pa jih okolica zaradi tega obsoja. Nekaj ??je stavkov, ki jih morajo pogosto poslušati, in neprimernih vprašanj o dojenju, ki jih zagotovo nočejo slišati. Mamica treh otrok, Melissa Willets, kolumnistka portala Parents.com, je razložila, kaj jo je pri hranjenju otrok z adaptiranim mlekom najbolj motilo, z bralci delila svoje misli, pojasnila, kako se počuti in katera vprašanja in komentarji so jo najbolj prizadeli.

 

1. Ali ne veš, da je materino mleko najboljše za otroka?

Ja, seveda vsi vemo, da je dojenje za otroka boljše, tako kot varnostni pas v avtu. Kaj pa, če je vaš avto razbit, ali boste otroka pustili v tem avtu in se odpeljali? Ali pa boste vzeli svojega otroka in šli po pomoč, samo zaradi varnosti. Točno to sem naredila, ko sem se odločila, kako bom hranila svojega otroka. Verjemite mi, zgodilo se je po dolgem razmišljanju in tesnobi.

 

2. Zakaj ne dojiš?

Mama Melissa pravi, da to neprijetno vprašanje pogosto sliši od neznancev. To vprašanje je povsem neumestno in osebno, kar je najpomembneje, da se nikogar ne tiče.

 

PREBERITE TUDI: Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s stekleničko

 

3. Dojenje je bilo zame tako naravno!

Prijatelji in sosedje, ki so me videli s stekleničko v roki, so takoj želeli deliti svoje izkušnje o dojenju. In vedno je bilo zelo preprosto. Tako naravno. In to je super, ampak to je njihova izkušnja. A hvala jim, da sem se počutila, kot da sem edina mama, ki ne doji.

 

4. Otrok, hranjen po steklenički, in mama se težje povežeta

Seveda dojenje omogoča, da se mati poveže z novorojenčkom. Zagotavljam pa vam, da božanje moje sladke dojenčice, vdihovanje njenega čudovitega vonja, občutek njene svilnate kože in poslušanje njenih sladkih glasov zgodaj zjutraj lahko ustvarijo najgloblje vezi. Hvala za vprašanje, sva v redu.

 

5. Hranjenje po steklenički je preprostejše

Ali kdo res misli, da sem se odločila za hranjenje po steklenički, ker sem želela, da bi bilo moje življenje preprostejše? Nič ni preprosto, ko imaš novorojenčka, od neprespanih noči do tega, da je moje telo videti kot vesoljec. Zagotavljam vam, da svojega otroka ne hranim z adaptiranim mlekom samo zato, da bi preživela materinstvo. Navsezadnje te ni bilo ob meni, ko sem jokala, ker nisem mogla dojiti svojega otroka. Niti vas ni bilo, ko sem rekla, da se počutim kot najslabša mama v zgodovini, ker svojega otroka hranim z adaptiranim mlekom.

 

6. Vsaj svoje dojke boš rešila!

Seveda ste spet našli razlog, zakaj svojega otroka hranim z adaptiranim mlekom. Zagotovo vam povem, da so se moje dojke za vedno spremenile, ko so se napolnile z mlekom, najprej so bile zelo trde, zdaj ko mleka ni več, pa izgledajo porazno.

 

7. Brez besed, samo pogled gnusa!

Še vedno ne morem razumeti, zakaj ljudje mislijo, da je njihova stvar, kako hranim svojega otroka. Če svojega otroka ne želite hraniti z adaptiranim mlekom, je to vaša izbira. Ampak to je moj otrok. Prihranite jezne poglede za ljudi, ki pišejo SMS med vožnjo.

 

8. Ne dojiš? Zakaj me nisi poklicala?

Najbolj resno pa mi ljudje velikokrat rečejo, zakaj jih nisem vprašala za mnenje, ko sem nehala dojiti. Opravičujem se, ker sem tako načrtovala, žal mi je, da se nisva srečala na prijateljski zabavi nekaj ulic stran, nisem vedela, da sva si tako blizu, da bi lahko govorila o obupu, ki sem ga čutila, ker ne morem dojiti moj otrok.

 

PREBERITE TUDI: Je odmrznjeno materino mleko užitno?

 

9. Dojeni otroci so bolj zdravi in ??pametnejši

Obstajajo številne študije, ki dokazujejo prednosti dojenja. A nedavna raziskava je pokazala, da poleg dojenja na zdravje otroka vplivajo še številni drugi dejavniki.

 

10. Ali res veste, s čim hranite svojega otroka?

Lahko preberem, če hočeš res kaj dokazati. Pravzaprav si želim, da bi svojemu otroku vedno dajala najčistejšo organsko hrano. Toda v resnici delam vse, kar lahko. Rada imam svojega otroka. Zato ti ni treba skrbeti zanjo. Ve, da jo imam rada in jo bom varovala ter skrbela zanjo vsak dan njenega življenja. Super sva.


Vir: miss7mama.24sata.hr / Ringeraja.rs 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvi rojstni dan: zakaj nam je tako težko?
Zakaj smo ob prvem otrokovem rojstnem dnevu tako čustveni, nekoliko žalostni? Čeprav bi želeli, da bi se čas kdaj ustavi...
11
Preprost trik, kako odložiti dojenčka, da ...
Strokovnjakinja za spanje dojenčkov je pokazala enostavne gibe, s katerimi boste lahko odložili dojenčka, ne da bi se pr...
10
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
5
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
5



Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenje: Rastline, ki spodbujajo tvorjenje...
Travnik je lekarna na prostem, kjer lahko najdete celo rastline, ki pomagajo pri dojenju. Številne zdravilne rastline na...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?