|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nosečnost je lahko nalezljiva med prijateljicami

Uredništvo Ringaraja.net, 7.3.2024
Presenetljivo je, da se ta "nalezljiva nosečnost" ne zgodi, ko gre za brate in sestre.

image
Znanost pravi: nosečnost je lahko nalezljiva med prijateljicami (Freepik.com)
/11


Nekateri znanstveniki govorijo o tem, da imajo ljudje močnejše čustvene vezi s prijatelji kot s svojimi brati in sestrami.


Ljudje smo družbena bitja. Zato naše okolje in medosebne interakcije močno vplivajo na naše odločitve. Ko ženska vidi nosečo prijateljico, lahko zlahka dobi podzavestno sporočilo, da je nosečnost dobra stvar.


PREBERITE TUDI: Rh negativna krvna skupina in nosečnost


Študija je pokazala, da ima približno 80% nosečnic motnjo spomina. Kaj povzroča te vrzeli v materinem spominu, še vedno ostaja neznano.


Mamino srce se poveča, ker se volumen krvi poveča za 50 odstotkov, da se otroku zagotovi zadostna količina kisika. Srce mora črpati vso to dodatno kri po telesu, kar pomeni dvakrat več dela.


PREBERITE TUDI: Zgodovina testov nosečnosti


Bodoča mama ima popoln izgovor za nakupovanje čevljev, saj pogosto njeni čevlji postanejo premajhni! To se zgodi zaradi hormona, imenovanega relaksin, ki nastaja med nosečnostjo.

Povečanje estrogena in progesterona lahko povzroči otekanje glasilk.


Večina žensk običajno rodi 10 dni pred pričakovanim terminom. Nekatere pa lahko še dolgo nosijo dojenčke. Obstajajo primeri 10. ali 11. meseca nosečnosti!


PREBERITE TUDI: VIDEO: Kaj se zgodi, ko se odpira maternični vrat


Neprijetni vonji lahko postanejo intenzivnejši kot prej, vonji, ki jih je nekoč ljubila, pa jo lahko zdaj motijo.


VIR: pregnancyvideo.net


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
79
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
24
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
16
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
8



Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
7 stvari, ki dojenček počne v trebuhu
Brce že prepoznate, kaj pa še kaj drugega počne vaš dojenček v trebuhu? Preberite, presenečeni boste, kaj vse počne malo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?