|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zamrznjeni kondomi – rešitev za občutljivo nožnico po porodu

Metka Troha, 4.9.2023
Če imate za sabo vaginalni porod, potem že veste (če pa še ne, ste verjetno slišali), kako boleče občutljivo je lahko področje »tam spodaj« po porodu. Našli smo odličen trik, ki, po mnenju mnogih mamic ponuja veliko olajšanje.

image
Kondomi so lahko rešitev za hlajenje predela nožnice po porodu. (Freepik.com)
/11


Pogosto vprašanje žensk, ki še niso rodile ali pa so rodile s carskim rezom, je: "Kakšen je občutek »tam spodaj«, potem ko si na svet uspela spraviti tistih 30 in še nekaj centimetrov, kolikor meri novorojenčkova glavica?" Najpogosteje se odgovor glasi: "Precej pekoč!"


Enostavna in učinkovita rešitev: zamrznjen kondom

Večina nosečnic pred porodom se zaveda, da spraviti otroka na svet ni mačji kašelj in pričakujejo določene težave, kljub temu pa je veliko žensk kasneje precej presenečenih ob močni bolečini in oteklini nožničnega predela, ki lahko traja tudi več tednov. Če ste že rodile naravno, potem veste, o čem govorimo in kaj vse bi takrat dale, da bi si lahko področje s čim hladile. Obstaja rešitev in to precej enostavna: zamrznjen kondom.

Ja, prav ste slišale, kondom. Pa ne za zaščito pri seksu, saj si večina mamic takoj po porodu seksa niti predstavljati ne more. Zamrznjen kondom lahko uporabite za blaženje bolečega in oteklega intimnega predela. Zaradi svoje oblike je namreč takšen hladen kondom idealen pripomoček za hlajenje občutljive vagine.


PREBERITE TUDI: Prvo lulanje po porodu: nasveti


Kako narediti hladne obkladke s kondomom?

Obkladke si naredite tako, da nekaj kondomov napolnite z vodo, jih na vrhu zavežete (podobno kot balon), položite v zamrzovalnik, da voda zamrzne, in to je to.

Takole je zapisala mamica, ki je takšen način hlajenja že preizkusila: "Moram deliti ta dragocen nasvet z vami, saj vam bo ta trik resnično olajšal življenje takoj po porodu. Šest običajnih kondomov napolnite z vodo in jih na koncu zavežite podobno kot zavežete balon. Pazite, da jih ne napolnite preveč. Preizkusite tako, da kondom položite na podlago – oblika se mora porazdeliti po podlagi, ne sme ostati ovalna. Nato jih leže položite v zamrzovalnik.

Po porodu bo zelo verjetno vaša vagina precej otekla in boleča, še posebej, če so vam prerezali presredek. Kupite si nekaj hlačnih nogavic, prerežite spodnji del, tako da vam ostanejo samo »hlačke«, s pomočjo katerih boste lahko zamrznjen kondom obdržali na mestu dokler se led ne stopi. Ponovite večkrat, vaša nožnica vam bo hvaležna!"


POMEMBNO OPOZORILO: In da slučajno ne bo pomote – takšne obkladke uporabite za hlajenje med nogami, zamrznjenih kondomov si nikar ne potiskajte v nožnico!


Doma narejeni hladilni vložki

Če vam ideja s kondomi ni všeč, si lahko pomagate z doma narejenimi hladilnimi vložki. Zamrznite damske vložke, ki jih uporabljate v času menstruacije ali pa pleničko za novorojenčka. Ena od mamic svetuje: "Najbolje je, da uporabite večje nočne vložke ali manjše plenice za enkratno uporabo. Vsak vložek posebej natrite z zeliščno tinkturo nepozebnika (brez alkohola), zvijte v svitek in svitke položite v vrečko z zapiranjem. Vrečko potem dajte v zamrzovalnik in uporabite za hlajenje intimnega predela.« Lahko si zadevo poenostavite tako, da vložke/plenice preprosto namočite z vodo in jih, spravljene v vrečki, zamrznete ter uporabite po potrebi.


PREBERITE TUDI: Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž

VIR: https://blogs.babycenter.com

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
10
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
6
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
6
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
5



Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?