|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 preventivnih ukrepov za manj alergij

Helena Primic, 29.5.2019
Prvi in najpomembnejši ukrep v boju proti alergijam pri otroku je ta, da dobro poskrbite za zdravje njegove črevesne mikroflore in tako močan imunski sistem.

image
V blatu in naravi si otrok krepi imunski sistem.
/11


Dvajset let trajajoča ISAAC študija, v katero je bilo zajetih skoraj dva milijona otrok iz več kot sto držav sveta, je potrdila, da ima astmo v starosti od 13 do 14 let kar 14,1 % otrok, atopijski dermatitis 7,3 % in alergijski rinitis 14,6 % vseh otrok.

Največ otrok z alergijskimi boleznimi je v najbolj razvitih zahodnih državah (Velika Britanija, ZDA in Avstralija), najmanj pa v revnejših državah vzhodne Evrope, Azije in Indije. Kar je še en dokaz več, da na pojav alergij pri otroku lahko vplivamo tudi z načinom življenja.

Zbrali smo pet preventivnih ukrepov, ki pomembno vplivajo na zmanjšano pojavnost alergij pri otroku.  

 

1. Zdravo črevesje

Četudi so alergije zaradi vse večjega porasta v zadnjih desetletjih postale sodobna bolezen, s katero bi se naj enostavno sprijaznili in jo sprejeli kot del življenja, ne pozabite, da je alergija lahko samo začasen odziv premočno vzburjenega imunskega sistema.

Prav zato so v boju proti alergijam pogosto zelo uspešne različne naravne metode zdravljenja, ki so usmerjene v krepitev imunskega sistema. Sistema, ki ima svoj center v črevesju. 

Prvi in najpomembnejši ukrep v boju proti alergijam pri otroku je tako ta, da dobro poskrbite za zdravje njegove črevesne mikroflore. Z zdravo družinsko prehrano, dovoljšnjo hidracijo s čisto vodo, dodajanjem kakovostnih probiotikov in izogibanjem vsemu, kar povzroča pretirano razrast škodljivih mikroorganizmov v črevesju.

 

2. Previdno z vso "kemijo"

Žal smo v sodobnem svetu obkroženi z različnimi strupi iz okolja, ki jih ne slovenska, ne evropska zakonodaja ne uspe (ali noče?!) izgnati niti iz izdelkov za otroke. Pa naj bodo to škodljivi dodatki v industrijsko predelani hrani, privlačni kozmetiki za otroke in plastičnih igračah ali nevarne snovi v zraku, zemlji in vodi, ki se jim še toliko težje ali pa sploh ne moremo izogniti.

V boju proti alergijam pri otroku je torej zelo pomembno, da pri prav vsakem izdelku, ki ga boste ponudili otroku ali vnesli v svoj dom, dobro preverite sestavine in namesto sodobnim "super" snovem raje zaupate naravi in vsem njenim modrostim, s katerimi se ne more kosati prav nobeno, še tako napredno znanstveno dognanje.

Posebej previdni bodite tudi z zdravili in vsemi sintetičnimi farmacevtskimi snovmi, ki jih vnašate v otroka in ki bi lahko ošibile otrokov imunski sistem. Naravno zdravljenje je morda res nekoliko bolj dolgotrajno in za starša naporneje (lažje je otroku dati svečko proti vročini kot pa vročino lajšati z naravnimi metodami), toda le tako gradite otrokov močan imunski sistem, ki je nujen predpogoj v bitki proti alergijam.

 

PREBERITE TUDI: Nevarne snovi v plenicah za enkratno uporabo

 

3. Ne bojte se narave in ji pustite, da vam pomaga 

Žal je vse več staršev, ki si zaradi strahu pred različnimi nevarnostmi, ki prežijo v naravi (od klopov do sončnih opeklin), sploh več ne upajo z otrokom v gozd ali mu pustiti, da bi na sprehodu hodil bos. Da bi otroka zaščitili, mu na njegov največji organ - kožo nanesejo številne sintetične izdelke, polne skritih škodljivih snovi. Otrok seveda odreagira z alergijo (pa ne na naravo, temveč na človekove izdelke!) in tako starši dobimo še dodaten razlog, da otroka več ne peljemo v "preveč agresivno" naravo.

Res je, tudi piki žuželk niso več to, kar so bili včasih, saj so tudi žuželke polne kemikalij, ki jih človek brezvestno spušča v naravo. Toda, bolj kot se odmikamo od narave k rešitvam sodobne medicine, bolj se zapletamo v začaran krog vse močnejših (pogosto kortikosteroidnih) zdravil in alergij.

Zato z otrokom bodite čim več v čisti naravi (kje čim dlje od mestnih središč) in pri morebitnih alergičnih in drugih zdravstvenih zapletih najprej preverite možne naravne rešitve. Narava je zares čudežna. Četudi mora vsakodnevno čistiti številne človekove strupe.

 

4. Čim manj sodobne tehnologije!

Vsaka človeška celica ima električni naboj. Ko se bosonogi dotikamo gozdne poti ali ležimo na travniku, se "zemljimo" - pridobivamo Zemljine elektrone, ki uravnavajo naelektrenost našega telesa in nam tako pomagajo pri nevtralizaciji prostih radikalov. Človek je namreč del Zemlje, zato mu Zemljina vibracija povečuje zdravje in vitalnost.

Sodobne tehnične naprave in sevanja njihovih energij pa počnejo ravno nasprotno - telesne celice iztirjajo iz zdrave vibracije in postopoma povzročajo številne sodobne bolezni. Tudi alergije, ki so telesni znak energijske disharmonije.

Če ima otrok težave z alergijami oziroma se jim želite izogniti, otroku privoščite čim več zdravih energij v naravi, čas za sodobno tehnologijo pa čim bolj omejite. Pri tem ne pozabite ponoči izklopiti wi-fija in mobilnega omrežja, saj znanstveno dokazano negativno vplivata na nočni spanec in zdravje otrok ter odraslih. 

 

PREBERITE TUDI: Uporaba koloidnega srebra pri otrocih

 

5. Tudi to so strupi, ki posredno povzročajo alergije

Pri izogibanju različnih strupov pogosto pozabimo tudi na tiste "nevidne" strupe - kroničen stres, "strupeni" družinski odnosi, nenehne skrbi in strahovi, pomanjkanje varnosti in ljubezni, nezaupanje vase in v življenje ...

Alergija je tudi pri otroku lahko izraz "alergije na nekoga" v njegovem okolju, s katerim ima otrok obremenjujoč odnos. Zato se je pri alergijah vedno dobro vprašati, tudi ko gre za otroka: Ne na kaj, temveč na koga je otrok najbolj alergičen?

To seveda ne pomeni, da se bosta s partnerjem obtoževala, kdo je kriv za otrokove alergije, temveč da bosta oba skupaj poskrbela za otrokovo zdravo in čisto okolje - tako fizično kot psihično.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
10
Družina v samoizolaciji
Ta domača karantena niti približno niso romantične počitnice, na katerih večinoma lenarimo, se sproščamo in zabavamo. Pr...
6
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6
VIDEO: Črpanje mleka brez prsne črpalke
Naučite se iztisniti mleko iz dojke brez uporabe prsne črpalke s, tako imenovano, marmet tehniko stiskanja. Poglejte si ...
5



Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?