|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Odlična lešnikova potica

Fala slonček, 10.12.2021
December je čas slaščic in piškotov na 1001 način. Danes smo za vas pripravili odličen recept za lešnikovo potico.

image
Recept za odlično lešnikovo potico.
/11


Testo:

1 kocka svežega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

750 g bele moke

280 g mleka

180 g kisle smetane

160 g masla

50 g sladkorja

3 rumenjaki

2 žlici ruma

2 mali žlički soli

 

Nadev:

650 g lešnikov

140 g sladkorja

2,5 dl smetane

3 žlice ruma

3 beljaki

sok in lupinica bio limone

 

jajce za premaz

 

Sodeluj v dobrodeni nagradni igri Fala Slonček na naši Facebook strani in pomagaj družinam v stiski, obenem pa osvoji eno od čudovitih nagrad - set za leko ali družinsko vstopnico za Božično bajko.

 

Priprava

Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko ter odstopa od posode. Posodo pokrijemo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Smetano zavremo in poparimo lešnike, dobro premešamo, dodamo beljake (ne sneg) in ostale sestavine.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo počivati nekaj minut, nato pa razvaljamo na pravokotnik. Premažemo ga z nadevom in zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in pustimo vzhajati.

Vzhajano potico premažemo z jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo slabo uro pri 175 °C.

Pečeno potico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo iz modela na krožnik (gornji del potice v modelu je na dnu krožnika) in ohladimo do konca.

 

Sodeluj v dobrodeni nagradni igri Fala Slonček na naši Facebook strani in pomagaj družinam v stiski, obenem pa osvoji eno od čudovitih nagrad - set za leko ali družinsko vstopnico za Božično bajko.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hrana za dojenčke, ki je bogata z železom
Katera hrana je bogata z železom in primerna za vključitev v uvajanje goste prehrane?
5
Pečene koprive
Ste vedeli, da so koprive zelo okusne? Vsebujejo ogromno zdravilnih snovi, dostopne so na vsakem koraku, sploh spomladi,...
4
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
4
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...
4



Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...
Velikonočna šunka – kuhana ali pečena (rec...
Preberite, kako skuhamo velikonočno šunko, da ne bo razkuhana ali presuha. V članku najdete tudi recept za slastno šunko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?