|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroška imena: Imena za malega rokerja

Helena Primic, 18.7.2022
Preverite seznam najlepših rokerskih imen za vse male rokerje in rokerke, ki gotovo ne bodo pustili, da bi jih kdo preveč komandiral.

image
Axel (kot tudi izpeljava imena pevca skupine Guns N`Rosess) je skandinavska verzija hebrejskega imena Absalom, ki pomeni očetov mir. No, vsaj v prvih mesecih življenja. (Freepik.com)
/11


Tudi vi obožujete rock glasbo in vse, kar paše zraven k rokerskemu načinu življenja in razmišljanja? In želite to svojo življenjsko filozofijo energičnosti, svobode in zdrave divjosti prenesti tudi na otroka?

Potem obvezno preverite seznam najlepših rokerskih imen za vse male rokerje in rokerke, ki gotovo ne bodo pustili, da bi jih kdo preveč komandiral.

Saj veste, tudi starši ne.

 

Najbolj priljubljena imena za malega rokerja

1) Abel. Drugi sin Adama in Eve in ime, ki v hebrejščini pomeni dih, v arabskem svetu žalujoče mesto, v stari asirščini pa travnik.

2) Apolo. Izvor tega grškega imena ni povsem znan, sicer pa ga najbolj poznamo po grškem bogu dneva in noči, glasbe, medicine in športa. Sicer v grščini pomeni biti možat.   

3) Axel. Če ste roker, ste seveda najprej pomislili na pevca skupine Guns N'Roses, sicer je pa ime Axel skandinavska verzija hebrejskega imena Absalom, ki pomeni očetov mir. No, vsaj v prvih mesecih življenja.

4) Bjorn. To ime izvira iz starih nordijskih časov in simbolizira medveda. Tudi neustrašnega in pogumnega seveda.

5) Hogan. Rokerski pogled na življenje je vsekakor mladosten, tako kot tradicionalno irsko ime Hogan v galščini pomeni tistega, ki je mladosten.  

 

PREBERITE TUDI: Otroška imena povezana z naravo

 

6) Ivan. Ivan je slovanska verzija hebrejskega imena John, ki pomeni "bog je milostljiv". Gre za eno najbolj popularnih imen povsod po svetu in vseh časov.

7) Kalani. To havajsko ime, ki pomeni "nebeški", lahko uporabite tako za dečka kot deklico z veliko božanske energije.

8) Kiran. Ime Kiran (ali Kieran oziroma Kier) izvira iz irskega imena Ciar, ki simbolizira nekaj majhnega temnega. To seveda ne pomeni, da ne vsebuje tudi svetlobe.

9) Manson. Manson je v resnici srednje angleško ime, pomeni pa tistega, ki je neustrašen.

10) Ramzes. Gre za staro egipčansko ime, ki pomeni sina boga Ra - starega egipčanskega boga sonca. Vsekakor veličastno ime za pomembnega malega rokerja.


PREBERITE TUDI: TOP 20 otroških imen v letu 2021

 

Najbolj priljubljena imena za malo rokerko

1) Akira. To ime japonskega izvora, ki je na Japonskem tudi zelo popularno (sicer bolj za fanta kot punco) pomeni biti jasen in inteligenten.  

2) Alanis. Ime Alanis je različica germanskega imena Alana, ki pomeni "vredna in dragocena". Na Havajih simbolizira tisto, ki je prebujena.

3) Ašanti. Ime Ašanti najverjetneje izvira iz Afrike (to ime ima pokrajina in velika etnična skupina v Gani), kjer simbolizira tisto, ki je agresivna in bojevita.

4) Avril. Ime med rokerji poznane kanadske pevke Avril Lavigne je različica imena April, ki izvira iz latinščine in pomeni "odprta". 

5) Gia. Ime Gia je različica imena Gianna, ki izvira iz hebrejskega imena Giovanna in pomeni "bog je milostljiv". To ime povezujejo tudi z naslednjimi imeni: Giovanni, John, Yochanan, Jane in Joan. 

 

PREBERITE TUDI: Najbolj srčkana imena za deklice

 

6) Iona. To staro nordijsko ime pomeni "rojena na otoku". Na zahodni obali Škotske zares obstaja otok s tem imenom, s tem imenom pa je poimenovanih tudi kar nekaj krajev v ZDA.

7) Lajla. To skrivnostno ime izvira iz prav tako skrivnostne Arabije, kjer pomeni žensko noči. Gotovo poznate istoimensko pesem Erica Claptona in Jim Gordona.

8) Pandora. Čeprav vsi poznamo Pandorino skrinjico, je v resnici šlo za Pandorin kozarec, kamor je po grški mitologiji prva ženska na Zemlji - Pandora skrila vse slabo in ga iz gole radovednosti tudi odprla. Pandora sicer v grščini pomeni "vsestransko talentirana".

9) Rona. Ime Rona izvira iz galščine in pomeni "iz grobega otočka". Različica moškega imena Ronald najverjetneje izvira iz imena oddaljenega škotskega otoka, ki leži v severnem Atlantiku.

10) Savana. Gre za špansko ime, ki ima veliko pomenov. Pomeni travnato področje brez dreves, vrsto mačke, pa tudi mesto v državi Georgia v ZDA.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Več kot boste dojenčka objemali, pametnejš...
Če sodite med starše, ki neprestano objemajo, ljubkujejo in crkljajo svojega otroka, boste nad rezultati najnovejše razi...
7
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6
Najpopularnejša vikinška imena za dečke in...
Preverite najpopularnejša vikinška imena za dečke in deklice, ki smo jih nekoliko poslovenili in razvrstili po abecedi.
5
Čudne reči v dojenčkovem blatu
Ste v dojenčkovem blatu zagledali nekakšna zrna peska? Ali je njegovo blato fluorescentno zeleno? Brez strahu, vzroki so...
4



To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najbolj srčkana imena za deklice
photo
V galeriji spodaj preverite najbolj srčkana imena za deklice v angleškem jeziku, ki so pospremljena s kratkim opisom ime...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?