|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pomen vrtca pri razvoju otroka

Uredništvo Ringaraja.net, 29.8.2021
Če ste se odločili, da otroka vpišete v vrtec, smo za to, da bo tudi vaša ločitvena stiska od otroka čim manjša, pripravili 8 prednosti, ki jih otrok pridobi z vpisom v vrtec.
Ključne besede:

image
8 prednosti, ki jih otrok pridobi z vpisom v vrtec. (FOTO: Freepik.com)
/11


Starši se večkrat sprašujemo, če je smiselno otroka dati v vrtec takoj, ko se izteče starševski dopust, ali ga pustiti v zasebnem varstvu ali pa kar pri aktivni babici.

Če ste se odločili, da otroka vpišete v vrtec, smo za to, da bo tudi vaša ločitvena stiska od otroka čim manjša, pripravili 8 prednosti, ki jih otrok pridobi z vpisom v vrtec.

 

1) Socializacija

Otrok se nauči, kaj pomeni skupina, kako v skupini sodelovati, kar je izjemno pomembno za njegov čustveni, psihosocialni in intelektualni razvoj.

 

2) Razumevanje drugih

Ker mora sodelovati v skupini, se otrok uči razumevanja in komuniciranja z drugimi ter prepoznavanja njihovih čustev.

 

PREBERITE TUDI: Vrtec brezplačen za drugega otroka

 

3) Sprejemanje sebe kot individualne osebe in del skupnosti

Ko se otrok uči prepoznavanja čustev drugih, se hkrati nauči, kaj pomenijo njegova čustva, kako jih izražati, sprejme sebe in se nauči izražati kot samostojna oseba in hkrati del skupine.

 

4) Rutina

Čeprav veliko otrok rutino osvoji že doma, se v vrtcu še bolj intenzivno ukvarjajo s tem. Otrok se tako nauči določenega reda in ritma.

 

5) Učenje samostojnosti

Ker je v vrtcu del skupine, se otrok hitreje nauči določenih veščin, za katere bi doma morda potreboval več časa; npr. pospravljanje igrač, samostojno hranjenje, umivanje …

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Korona situacija in uvajanje v vrtec

 

6) Kakovostne dejavnosti

Dejavnosti v vrtcu so prilagojene otrokovi starosti in tako malček v družbi vrstnikov spoznava nove načine za preživljanje prostega časa. Bivanje v vrtcu spodbuja otrokove gibalne sposobnosti, jezikovni razvoj, umetniško izražanje, ga uvaja v znanost ter mu razvija spretnosti.

 

7) Prebolevanje otroških bolezni

Sicer je to, da so otroci v prvem letu vrtca veliko bolni, slaba stran, vendar je res, da lažje prebolijo otroške bolezni prej, kot bi jih kasneje, ko bi bili starejši.

 

8) Kvaliteta družinskega življenja

Ena izmed temeljnih nalog vrtcev je pomoč staršem pri celoviti skrbi za otroke. Ko s(m)o starši v službi, je tako za naše malčke poskrbljeno, nam pa pripada popoldne z njimi, ki ga lahko odlično izkoristimo.

 

PREBERITE TUDI: Uvajanje otroka v vrtec naj se začne doma

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
31
Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
11
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
6
Kakšna je precepljenost v Sloveniji?
Ob svetovnem dnevu cepljenja je potekala novinarska konferenca na temo precepljenosti otrok v Sloveniji.
5



Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?