|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Potrebujete kratek družinski oddih? Ne naredite teh 5 napak

P.R., 14.6.2023
Preverite, katerih 5 napak starši najbolj pogosto naredimo, ko načrtujemo vikend oddih ali krajše počitnice z otroki, malčki ali šolarji.

image
/51


Ko načrtujete vikend oddih ali krajše počitnice z otroki, malčki ali šolarji, je ključno, da se izognete nekaterim napakam. To je 5 pogostih napak in najboljše rešitve zanje.

 

1. Predolga pot in preveč ambiciozen načrt potovanja povzročita, da oddih hitro postane stresen in (pre)naporen.

2. Premalo udobja na ciljni destinaciji povzroči slabo voljo, še preden se odpravite na pot, saj morate pripraviti obilico prtljage. Ko pa pridete na cilj, boste potrebovali veliko prilagajanja, kar zahteva čas in energijo.

3. Pozabljate nase in upoštevate le želje in potrebe otrok.

4. Nimate plana B za primere slabega vremena ali slabega počutja.

5. Ne upoštevate, da si oddih najbolj zapomnimo po novih doživetjih in spoznanjih.

 

Eden izmed ključnih izzivov je torej izbira prave destinacije, ki bo ustrezala tako staršem kot otrokom, pa tudi času, ki je na voljo. Tega se zavedajo v Termah Dolenjske Toplice, zato tam zagotavljajo storitve, udobje in doživetja, da pri njih brezskrbno uživajo prav vsi družinski člani in se dopusta vsi še dolgo in radi spominjajo.

 

dolenjske toplice

 

Blizu doma, a daleč od stresa

Terme Dolenjske Toplice so idealna izbira za krajše družinske počitnice. Hitro se znajdete v dolini smaragdne Krke in potoka Sušica, čisto blizu Kočevskega Roga, kjer najdete tudi pragozdove. Hotel Balnea z odlično restavracijo, s termalnim kopališčem s tobogani in z velnesom nudi prav vse, kar potrebujete za udoben in sproščen poletni oddih

 

dolenjske toplice

Urška: »Naš tridnevni oddih v Dolenjskih Toplicah je bil čudovit! Uživali smo v igrah z Medom Tedom in na toboganih, midva z možem pa tudi na masaži in v savni. Nepozabno doživetje je bila tudi gozdna kopel, kjer smo se učili čuječnosti. Hrana je odlična – zdrava in zelo okusna, tudi za najinega malega izbirčneža. Veliko smo se potepali po okolici. To so bile res najboljše družinske počitnice do zdaj.«

 

Otroci se zabavajo, starša pa si odpočijeta

Plavanje in drsanje po vodnih toboganih je zabavna, hkrati pa tudi izjemno koristna dejavnost za otroke. Je odličen način za razvoj motoričnih sposobnosti, krepitev mišic in izboljšanje ravnotežja, poleg tega pa tudi priložnost za druženje in izboljšanje socialnih veščin.

 

dolenjske toplice

Za otroke so poleg toboganov Balnea Fun na voljo tudi gusarska ladja, zunanja igrala, igralnica v hotelu, plezalna stena, čofotalniki (zunanji je zastrt s platnom, ki otroke varuje pred soncem), igre z Medom Tedom in dve zelo zanimivi učni poti.

 

Starša lahko uživata v masažah, negah ali v romantični masažni kopeli, medtem ko otroke zabava prijazen Medo Tedo. Saj poznate ta rek – zadovoljni starši, srečni otroci!

Ob večerih prirejajo glasbene večere priznanih umetnikov, druženje na romantični terasi ob vodnem zrcalu pa popestri tudi domač sladoled in izvrstni koktejli.

 

dolenjske toplice

Mir in razvajanje vseh čutov. Oddih v Termah Dolenjske Toplice.

 

Nova spoznanja in doživetja

Za starše in otroke so na voljo brezplačne vaje čuječnosti, ki bodo pripomogle k lažjemu spopadanju z delovnim in družinskim vsakdanom. Potekajo v naravi, v gozdu ali ob vodi, v savnah, včasih pa tudi zvečer - v soju lune.

 

 

Edinstveno doživetje v Termah Dolenjske Toplice - čuječnost za otroke

S pomočjo pomirjajočih zvokov otroci izboljšujejo veščino osredotočanja in čuječnosti.

 

Zvočna pravljica je namenjena otrokom, starim od 3 do 8 let. Zgodbo spremljajo zvoki zanimivih in blagozvočnih inštrumentov: tibetanskih posod, oceanskega bobna, koshi zvončkov, dežne palice, kalimbe, gonga in ostalih glasbil. Zvoki umirjajo in večajo osredotočenost, pravljica pa spodbuja jezikovni razvoj in domišljijo ter širi besedni zaklad. Otroci aktivno sodelujejo in spoznavajo inštrumente, na koncu pa na njih tudi skupaj zaigrajo.

 

Zvočna kopel za otroke od 8 do 14 let pa je vrsta zvočne meditacije, med katero otroci čuječno prisluhnejo nevsakdanjim in pomirjajočim zvokom teh inštrumentov.

 

 

dolenjske toplice

 

Gremo na potep, raziskovati skrivne kotičke in divjo naravo

V okolici Dolenjskih Toplic so urejene sprehajalne, pohodniške in kolesarske poti. Kolesa, tudi otroška in električna, si lahko izposodite v hotelu. Tam dobite tudi informacije, kam se podati na izlet in kaj si ogledati v bližini. Izbira je zelo pestra – od soteske Divjega potoka, spoznavanja skrivnostnega sveta človeške ribice in 4D potovanja v središče zemlje, pa do dogodivščin na Krki s čolnom, supom ali raftom ter obiska pustolovskega parka na Gorjancih, čokoladnice, vinske kleti in zeliščarske kmetije.

 

Povezovanje družine in krepitev zaupanja

Vikend oddih v Termah Dolenjske Toplice je več kot zabava in sprostitev. Je tudi priložnost za krepitev družinskih vezi in zaupanja. Skupno preživljanje časa, nova doživetja in raziskovanje skrivnostnih kotičkov odvračajo od elektronskih naprav, hkrati pa prispevajo k večji povezanosti in medsebojnem razumevanju družinskih članov. Ne pozabite, kakovosten čas, ki ga preživite skupaj, je najdragocenejši.

 

dolenjske toplice

7 razlogov, zakaj je oddih v Termah Dolenjske Toplice odlična izbira za družino

1. Hiter dostop, lepa narava, čudovit hotel

2. Tobogani za zabavo otrok, čisto in urejeno termalno kopališče za mirno razvajanje

3. Varno pred poletnim soncem – veliko naravne sence, senčniki in platno nad otroškim bazenom

4. Notranje in zunanje kopališče – oddih v vsakem vremenu

5. Odlična kulinarika, ki temelji na ekološko pridelanih sezonskih živilih

6. Nepozabna doživetja – čuječnost za otroke in odrasle, koncerti, rituali

7. Ugodno za družine – brezplačno bivanje in popusti za otroke

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Divaška jama
Divaška jama je dolga 700 metrov, od tega je 300 metrov urejenih za turistični ogled. Pri ogledu jame se spustimo do glo...
4
Ugoden in drugačen dopust
Smo pet-članska družina oziroma skupaj s kužkom nas je celo šest, zato hoteli za nas odpadejo. Težko je najti družinske ...
3
Razstava najlepših psov iz 25 držav
Tudi letos bo Lipica že četrtič zapored gostila mednarodno razstavo psov CACIB, na kateri bo sodelovalo več kot 1.100 na...
3
Bled, Blejsko jezero in otok
Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in terma...
3



Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?