|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Korenčkov kolač z glazuro

Sara Jamnik, www.vpricakovanju.si, 13.4.2020
Letos lahko postavite na mizo drugačno vrsto sladice, kot ste jo vajeni za velikonočne praznike. Korenčkov kolač, na primer, ki je zelo preprost za pripravo, zato bo zagotovo uspel tudi manj veščim pekom. ;)

image
Ta kolač bodo zagotovo z veseljem pohrustali vaši zajčki.
/11


Ja, tako je … letos so velikonočni prazniki nekoliko drugačni. Ni druženja s sorodniki, ni izmenjave pirhov in predvsem ni tekmovanja, kdo je kupil boljšo šunko in spekel boljši kruh. :) Zato si lahko privoščite, da na mizo postavite drugačno vrsto sladice, kot ste jo vajeni za velikonočne praznike. Korenčkov kolač, na primer. Recept boste našli v nadaljevanju.


Sestavine 

300 g moke

350 g naribanega korenja

85 g sladkorja (lahko tudi v prahu)

1 vanilijev sladkor + 1 sladkor z aromo limone (lahko ga tudi izpustite)

8 žlic olja

2 jajci

100 g mletih lešnikov (lahko izpustite)

4 žlice limonovega soka

9 žlic vode

7 žlic sladke smetane (ali jogurta ali pa toliko več vode)

1 žlička ruma (lahko izpustite)

AROME: cimet, muškatni orešček

ZA PRELIV: 200 g sladkorja v prahu , 1 beljak in 2 žlici soka limone

 

PREVERITE TUDI: Mafini z bučo in bučko (recept)

 

Postopek in peka 

Moko zmešamo s pecilnim praškom. Ločimo beljake in rumenjake. Najprej naredimo sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Dodajamo ga postopoma, ne vsega naenkrat.

Dodamo olje, vodo, smetano, vanilijev sladkor. Počasi dodajamo tudi moko, lešnike. Čisto na koncu vmešamo naribano korenje. Če se vam masa zdi pregosta lahko dodate še malo olja in vode. Dodajte začimbe po občutku in okusu. Prav tako rum.

Na koncu pa vmešajte še sneg iz beljakov in vlijte v višji namaščen pekač. Najbolje je, da ga namastite z maslom in posujete z drobtinami.

Pecite na 185 stopinj Celzija približno 45 minun. Preverite, ali je pecivo pečeno tako, da vanj zapičite leseno paličko za nabodalca ali pa kar nož za mazanje masla. Tako boste vedeli ali je vaša sredica že pečena ali ne.

 

Pečeno pecivo stresite na delovno površino, kjer naj se ohlaja. Medtem pa lahko pripravite še glazuro oziroma preliv, tako da preprosto zmešate vse sestavine skupja in prelijete čez ohlajen kolač.

 

Okusen korenčkov kolač bo zagotovo popestril vašo družinsko karanteno in nedvomno ga boste spekli večkrat, tudi na nepraznične dni. ;)

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Spletna trgovinica Vpricakovanju.si je nastala iz ustvarjanja za dušo Sare Jamnik, mamice dveh otrok in avtorice čudovitih izdelkov za nosečnice ter dojenčke in otroke. Vse izdelke je Sara razvila in, v sodelovanju s slovenskimi šiviljami, tiskarji in drugimi sodelavci, ustvarila popolnoma sama. Doma. Če iščete nekaj unikatnega, posebnega, slovenskega boste zagotovo to našli med izdelki v trgovinici Vpricakovanju.si.

Več o tej posebni trgovinici si preberite TUKAJ >>>

v pričakovanju

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Čigava potica je najboljša v deželi tej?
Obvladaš že vse trike pri peki potice in misliš, da je prav tvoja nekaj posebnega? Sodeluj v natečaju Mojster potice – F...
3
Kuhajte s Kuhoznalci in glasujte za zmagov...
Otroci so po naravi radovedni in radi preizkušajo nove stvari, še posebej v kuhinji. Tega se zavedajo tudi v Sparu Slove...
3
Kaj je to jambalaja?
Jambalaja ali rahlo začinjena kreolska rižota izvira iz Louisiane v ZDA.
3
Uvajanje novih živil: Pravilo štirih dni
S pravilom štirih dni boste otrokove potencialne težave z določeno prehrano ali prehransko sestavino ugotovili že na sam...
3



Lovorjev sirup za boj proti kašlju
Po vremenu sodeč smo zakorakali v jesen - hladna jutra, deževni dnevi ... in zoprni jesenski prehladi. Pri nas se proti ...
Kako si s čaji pomagamo pri raznih težavah
Teta Pehta nas je učila: Za vsako bolezen raste ena rožca!V članku smo zbrali nekaj rastlin s pomočjo katerih si lahko v...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?