|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Rokavčki, obroč ali črv?

Tina Južnič, 22.4.2011
Bliža se čas, ko bomo lahko spet veselo čofotali v vodi. Nekateri se boste za uvod pred poletjem opravili v bazene že prej, zato boste zagotovo z veseljem prebrali nekaj besed o tem, katere plavalne pripomočke izbrati za vašega malčka.

image
/11


 

Dobro je upoštevati dejstvo, da je bolj kot sam plavalni pripomoček pomembno otroka najprej navaditi na vodo in mu pomagati, da se znebi strahu pred njo. Najbolj elegantno boste to storili tako, da se ji bosta približala skupaj z malim plavalcem. Počasi in previdno se najprej zadržujta v topli nizki vodi. Tudi ko bosta pripravljena na zahtevnejše podvige, ostanita v neposrednem stiku. Otrok se bo zagotovo varneje počutil v vašem naročju. Plavalne pripomočke pa le prihranite za kasneje, ko bo malček vodo že dobro sprejel in začel kazati željo po 'samostojnem' čofotanju.

 

Obroči za dojenčke

Večina staršev za svoje dojenčke, mlajše od dveh let, pri plavanju uporablja različne obroče. Svetujemo vam, da pred samim nakupom dobro razmislite predenj se odločite. Preverite za katero starostno skupino so primerni in do koliko kg. Če imate le možnost, je dobro izdelek pred nakupom tudi preizkusiti bodisi v vodi ali pa ga le nadeti otroku v trgovini. Tako boste dobili boljši občutek za samo namestitev in uporabo plavalnega obroča.

 

Rokavčki

Rokavčki so plavalni pripomoček za malčke starejše od enega leta. Njihova uporaba je lahko nadvse zabavna tako v bazenih kot na morju. Največkrat služijo kot dodatna varnost pri veselem čofotanju v nizki vodi. Nekateri pa z njimi, v spremstvu staršev seveda, spretno odplavajo tudi v globljo vodo.

 

Plavalni jopič

Novejši pripomoček namenjen otrokom za vesela čofotanja so t. i. plavalni jopiči. Primerni so predvsem za malčke od dopolnjenega drugega leta starosti. Narejeni so iz neoprena, ki ima v notranjih žepkih (okoli telesa) peresno lahke plovce, ki jih lahko postopoma odstranjujete. To vam bo omogočilo preprosto prilagajanje in sledenje osvojenim plavalnim veščinam vašega malčka. Večina jopičev je živih barv, kar zagotavlja dodatno vidljivost in posledično večjo varnost otroka v vodi. Poleg naštetega pa bo plavalni jopič ščitil otroka tudi pred nevarnimi vplivi močnih sončnih žarkov.

 

Črv ali plavalna tuba

Črv ali plavalna tuba se uporablja predvsem v bazenih. Najpogosteje je to pripomoček za učenje plavanja, ki ga otroci uporabljajo pod strokovnim vodstvom svojih inštruktorjev na plavalnih tečajih.

 

Učenje plavanja

Pri učenju plavanja je izredno pomembno, da se otrok uči postopoma. Nikakor ni na prvem mestu uporaba plavalnih pripomočkov in učenje zamahov. Če želite, da bo otrok vodo vzljubil, potem le začnite počasi. Najprej naj se vaši malčki navadijo občutka vode na obrazu. Vadita spuščanje pod vodno gladino, izdihovanje zraka in gledanje pod vodo. Seveda teh veščih ne boste osvojili takoj. Za to sta potrebna potrpežljivost ter ustrezen pristop, ki bosta zagotovo kmalu prinesla prve 'plavalne' rezultate.

 

Za zaključek pa še dodaten nasvet. Odvadite otroka mencanja oči po potapljanju v vodi, saj bo voda odtekla sama in po le nekaj trenutkih bo spet lahko normalno gledal.

 

Preberi še:

Plavanje z dojenčkom

Učenje plavanja novorojenčkov

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
10
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
6
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
5
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
4



Kako ustvariti umetniške pirhe?
photo
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?