|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Kadar se z družino odpravimo na Gorenjsko, se nam vedno odpre nov spekter možnosti izletov. Eden izmed njih je prav gotovo tudi zelo obiskan slap Savica, katerega je opeval že pesnik France Prešeren.

image
/101


Nahaja se v skrajnem zahodnem koncu bohinjske kotline na 805m nadmorske višine. Savica je med slapovi v svetu posebnost, saj se vodni tok že v skritem podzemlju razdeli na dva pramena. Nižje ležeči desni pramen, ki je visok 25 m, teče po podzemni razpoki iz višje ležečega jezera v podzemeljskem rovu. Levi, ki je visok 78 m, prav tako teče na višini istega podzemeljskega rova, vendar iz sosednjega jezera. Slap Savica je morda bolj znan pod imenom izvira Save Bohinjke.

 

Lahko izbirate med dvema izhodiščnima točkama in sicer: enourni sprehod od Hotela Zlatorog v bližini Bohinjskega jezera po lepo označeni pešpoti proti slapu.

 

Bolj običajna in znana pot pa je pot od urejenega parkirišča pri Domu Savica. Od tu nas smerokaz vodi naprej po cesti proti brunarici s spominki in vstopnino. Nato krenemo po kamnitem mostiču čez Malo Savico in navzgor po urejeni in lepo vzdrževani stezi. Posebnost te poti so številne stopnice, ki mene in mojo družino vedno znova kratkočasijo s preštevanjem. Le petnajst minut vzpona je do lesenega paviljona, kjer se nam razkriva čudovit pogled na slap. Vidni del Savice dobiva vodo iz območja 500 m višje ležečega Črnega jezera. Bolj pogumni se lahko odpravite tudi do brega prav pod slapom. Posebno doživetje je ogled slapu ob sončnih poletnih dopoldnevih, ko se nad smaragdnim tolmunom okoli slapu prikaže mavrica.

 

Ob povratku na parkirišče se lahko v domu okrepčate in spočijete, otroci pa se poigrajo na igralih.

 

 



Odkrivajte čudovito Slovenijo z Adria Holidays!

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 

1. Čudovita Slovenija: Gorenjska


Mobilne hišice Adriadom, kamp Podzemelj ob reki Kolpi, Slovenija

Hišice Adria nudijo udobje štirim odraslim in dvema otrokoma. So v neposredni bližini Kolpe. Imajo leseno, senčno teraso ter so klimatizirane – ohlajene poleti in ogrevane spomladi in jeseni. Za 4+2 osebi nudijo spalnico, sobo z dvemi ležišči, opremljeno kuhinjo, wc/tuš s toplo vodo, Sat TV. Poleg hišic je dovolj prostora za avto, motor in za otroško igro.

Preberite več!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
12
Zebra Črtica praznuje prvi rojstni dan!
V soboto, 26. avgusta 2017, med 10. in 18. uro ne zamudite praznovanja 1. rojstnega dne zebre Črtice v ljubljanskem živa...
3
Kraljestvo Zlatoroga
»Planina Jezerca in skalovita Komna sta bili njega dni planinski raj. Tam so prebivale bele žene, bitja milega, usmiljen...
3
Aktivne družinske počitnice
Glede na to, da so naši sončki osem ur ali več ločeni od nas (v šolah oz. vrtcih, pri babicah ali varuškah), je zelo pom...
3



Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?