|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ta konec tedna bo potekal 16. Otroški bazar

P.R., 30.8.2023
Vikend za vso družino, dobrodelna akcija in številne delavnice za otroke – PRIHAJA ŽE 16. OTROŠKI BAZAR.

image
Prihaja 16. otroški bazar. (Foto: Freepik.com)
/11


Ta konec tedna, natančneje v soboto in nedeljo, 2. in 3. septembra, na Gospodarsko razstavišče prihaja tradicionalna družinska prireditev 16. Otroški bazar, ki poteka v organizaciji Proeventa. V okviru vselej bogatega programa bodo otroci in starši prvi vikend novega šolskega leta rajali na Zunanji ploščadi, pred Bazarkovim odrom, ki bo med drugim gostil Ribiča Pepeta, Repke in BQL, kuhali v Bazarkovi kuhinji, ustvarjali in se izobraževali v Tematskem kotičku, spoznavali živali na prostoru Bioexo, starši pa bodo nabirali informacije in izdelke v okviru sejemske ponudbe. Novost letošnjega Otroškega bazarja je Atopic Expo, ki bo v organizaciji Društva AD odgovarjal na vprašanja o atopijskem dermatitisu, hkrati pa bo Bazar v okviru Srečanja nosečnic in mladih staršev odgovarjal na vprašanja o pripravi na porod in prihodu novega družinskega člana. V okvirju Otroškega bazarja bo potekala dobrodelna akcija zbiranja finančnih prispevkov za prizadete v ujmah. Vstopnice že v predprodaji.

 

Bogat sejem za vso družino

Družine bodo lahko obiskale sejemske prostore z različnih področij, ter koristile sejemske popuste. Igralnica Zumma kids bo predstavila svojo novo pridobitev, ki bo premierno predstavljena ravno na Otroškem bazarju, otroci bodo veslali v pravem kajakaškem bazenu, obiskali zabaviščni park ter ustvarjali v tematskih kotičkih. V sklopu bazarja pa bo na lokaciji potekal tudi Showroom spletnih trgovin, kjer bodo sodelujoči predstavljali svoje izdelke, storitve, pripomočke, znanje in nasvete.

Na razstavnem prostoru Policije bo vse male in malo večje navihančke pričakala ekipa nasmejanih policistk in policistov, ki bodo družinam predstavljali zanimivo policijsko delo, otroci se bodo lahko usedli na policijski motor, pobožali policijskega kužka, pri kriminalistu "oddali" svoje prstne odtise pa tudi zaplesali na razigrane zvoke Policijskega orkestra. Poleg nagradne igre bodo potekale tudi predstavitve o varnosti.

 

Novo – Atopic Expo

ATOPIC EXPO je dogodek, ki poteka tik pred svetovnim dnem atopijskega dermatitisa (14. september) in je namenjen vsem, ki se spopadajo z izjemno neprijetno boleznijo – atopijskim dermatitisom, ki je tesno povezan z ostalimi alergijami. Letošnja tema svetovnega dne so ravno otroci in mladostniki, bolj natančno psihosocialno breme, ki ga atopijski dermatitis prinaša v njihovo življenje. Organizator Atopic Expoja je Društvo Atopijski dermatitis, ki bo skupaj s partnerji na Otroškem bazarju ponujal brezplačne dermatološke posvete, program z nutricionisti, ki bodo predstavili pomen primerne hrane za zdravo kožo, predavanja dermatologov, predavanja o alergijah in alergijskih reakcijah, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi bogato ponudbo na sejemskih stojnicah. Svetovanja in predavanja bodo v okviru 9. Atopic Expoja imeli Ana Špilak, farm. tehnik, dr. med. Jurij Plaznik, specialist dermatologije, dr. med. Nina Jugovar, specialistka dermatovenerologije, dr. med. Maja Skerbinjek Kavalar, spec. pediatrije, in gostiteljica Špela Novak, ustanoviteljica Društva AD, mamica štirih otrok, dveh z atopijskimi boleznimi.

 

Srečanje nosečnic in mladih staršev
Mladi in bodoči starši se bodo lahko družili s strokovnjaki s področja nosečnosti, poroda, nege dojenčkov in kasnejše vzgoje. Spoznali bodo lahko tudi pomen zgodnjega motoričnega razvoja na vedenjske posebnosti (senzorne motnje, motnje fokusa, neješčnost, hiperaktivnost, disleksija, ADHD idr.) ter se seznanili s katerimi spontanimi potezami lahko spodbujajo otrokov razvoj. Svoje delovanje in pomen pri porodu pa bodo predstavile tudi doule.

 

bazar


 
REPKI, BQL, RIBIČ PEPE, ZUMMA KIDS IN ŠE IN ŠE!
Na Bazarkovem odru se bo pelo in plesalo skupaj z BQL, Ribičem Pepetom, Čarodejem Tonijem, Repki in Trkajem, plesalci Artifex, Plesnega epicentra, Ples plus, manjkale pa ne bodo niti živali! Poleg bogatega programa bo oba dneva navduševala energična Tinkara Fortuna, otroci in starši pa bodo lahko prisluhnili pesmim iz otroškega muzikala Lev v srcu, si ogledali predstavi Mišek Bami in Junaški jelen, se spoznali z ritmiko in veliko drugega.


Bazarkova kuhinja skupaj s Hoferjem
Tudi to leto bo na bazarju poskrbljeno za vse lačne trebuščke. Otroci se bodo lahko prelevili v mini masterchefe in gurmane. Z odličnimi HOFERjevimi sestavinami bodo skupaj z mojstri AMC pekli slastne palačinke, namesto staršev skuhali nedeljsko kosilo, pripravili slasten sladoled, pri vsem pa jih bosta spremljali maskoti Bazarko in Ferdo.

 

Izobraževalno-ustvarjalni kotiček
V Tematskem kotičku bodo za otroke potekale tudi številne izobraževalno-ustvarjalne delavnice. Otroci bodo lahko spoznavali razlike med kačami, kuščarji in žuželkami z Živalskim vrtom Ljubljana, spoznali terapevtske pse z Ambasadorji nasmeha, spoznali osnove kvačkanja, se podali v številne glasbene in likovne delavnice, poslikave obraza ter skozi igro spoznavali celine in države.


 
Žogarija fest
V okviru Bazarja bo potekala tudi Žogarija fest, ki otroke vabi na turnir v nogometu 3 na 3, spretnostne štafete, kviz znanja iz športa, okoljevarstva in domoljubja. Najmlajši se bodo lahko preizkusili v koordinaciji in motoriki, se udeležili gibalnih igric in učnih uric nogometa. Organizatorji Žogarije pripravljajo tudi nogometne tekme in igre spretnosti za otroke iz azila. Vse nogometne navdušence čaka tudi predstavitev dela NK Interblock, intervjuji in tekme nogometa 3 na 3.


Dobrodelna akcija za žrtve UJM
Nesreča, ki smo jo v naši državi utrpeli številni, je prizadela resnično veliko družinic. Prav zato se organizatorji Otroškega bazarja pridružujejo prizadevanjem ZPM Moste-Polje pri zbiranju sredstev za najbolj ogrožene. ZPM Moste-Polje, katerega celovita pomoč pokriva številne humanitarne projekte, skrbi tako za materialno in finančno pomoč pa tudi za številne terapije. Nanje se lahko obrnete tudi tisti, ki še nikoli prej niste iskali pomoči, in zagotavljajo, da nihče ne bo zapostavljen med prizadevanji za pomoč po poplavah. V okviru Otroškega bazarja boste obiskovalci lahko prek QR kode še naprej donirali za vse žrtve grozovitih poplav v Sloveniji.


Kdaj? 2. in 3. september od 9. do 19. ure (nedelja do 17. ure)
Kje? Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Vstopnice že v predprodaji.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
5
Otroška igra - kako lahko pomagate starši
Spodbuda ni prisila. S pravilno spodbudo lahko otroku preko igre pomagate razviti osnovne spretnosti in pestro domišljij...
4
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
4
Huda bolezen, ki lahko v 24 urah povzroči ...
Invazivna meningokokna okužba velja za eno najbolj težavnih okužb, ki je večina od nas zaradi njene redkosti ne pozna, p...
4



Zaključil se je 16. ljubljanski festival B...
Letos je v Ljubljani 62 producentov pripravilo 130 dogodkov, ki se jih je udeležilo več kot 13.000 obiskovalcev, potekal...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?