|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tradicionalni ekodan na OŠ Domžale

Uredništvo Ringaraja.net, 6.6.2011
V soboto, 7. 5. 2011, je na OŠ Domžale potekal že tradicionalni ekodan, tokrat z naslovom Medkulturni dialog in ekotržnica.

image
/291


 

 

Na OŠ domžale smo ta dan pripravili številne dejavnosti za učence šole, starše in obiskovalce. Učenci so si na ta dan ogledali ekotržnico s stojnicami okoliških ekokmetov, šolski vrt, pripravili pa smo tudi dejavnosti na temo medkulturnosti po oddelkih in v avli šole.

V oddelkih so nas obiskali: Makedonec, Indijci, Tajvanka, Grk, Bošnjaki, Romi, prostovoljci Unicefa, Evropsko unijo so nam pomagali spoznavati prostovoljci Slovenskega sveta evropskega gibanja in Urada vlade RS za komuniciranje.


V avli nas je s svojo predstavitvijo navdušil svetovni popotnik Tomo Križnar, prireditev so popestrili tudi člani folklorne skupine društva Ljiljan, romski in albanski glasbenik in badžan band.

 

Za starše smo pripravili ekotržnico, delavnico indijske kuhinje, predavanje mag. Brankice Petković z naslovom Večkulturnost, razumljena kot grožnja ali pridobitev.

 

V telovadnici šole je potekala jutranja zvočna kopel oz. sprostitvena delavnica, ki jo je za starše in učence prve triade vodil Duško Mamut. Učenci so ob knjigi Sporočilo vode (Masaru Emoto) spoznavali da ima voda spomin.
Če vodi povemo, da jo imamo radi in smo ji hvaležni tvori lepe kristale in le te tudi ohrani. Spoznali so, da so tudi sami v veliki meri sestavljeni iz vode, naši medsebojni dialogi so pomembni in ni vseeno kako se sporazumevamo, besedi hvala in rad se (te) imam sta na prvem mestu!

 

Verjamemo, da smo s pestrim dogajanjem uresničili cilja projektnega dne, spoznavanje zdravega načina življenja preko uživanja lokalno pridelane ekološke prehrane in ozaveščanje "drugačnosti" ter spodbujanje k strpnosti in medkulturnemu dialogu.

 

Nekaj utrinkov z ekodneva si lahko ogledate na slikah ali v prispevku RTV SLO, če kliknete na povezavo tukaj (posnetek je posnet od 12:08 do 14:07)!

 

Ekokoordinatorke OŠ Domžale

Foto: OŠ Domžale

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Topinambur
Topinambur se v prehrani pogosto uporablja kot krompirjev nadomestek, zaradi odličnega, nekoliko sladkega, neobičajnega ...
3
Avokadova čokoladna pena
Pripravite si odlično, zdravo sladico iz avokada.
3
Avstralija zabeležila najtoplejše desetlet...
Visoke temperature so spremljali suša, peščene nevihte in požari.Avstralski gasilci se borijo z več kot 80 požari; razme...
3
Hrbtenica - steber življenja
»Stari ste toliko, kolikor je stara vaša hrbtenica« pravi starodavna taoistična modrost. Ker se njeno Živčevje veji do v...
3



Jadrnice iz orehovih lupin
photo
Poletni prosti čas izkoristimo tudi za ustvarjanje. Priredimo pravo regato!
Groznovilca v Hudi hosti
photo
Proti Hudi hosti je letelo nekaj čudnega. Majhen zakrpan balon s čajnikom namesto košare. Zapletel se je v trnove robide...