|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Trans-oče: Pravico imamo, da obstajamo

Uredništvo Ringaraja.net, 29.2.2024
Izraelec Yuval Topper-Erez, ki s svojim partnerjem in tremi otroci živi v Angliji, se je odločil, da svoje intimne porodne fotografije tretjega poroda vendarle podeli s svetovno javnostjo.

image
Yuval Topper-Erez, ki je deloma moški postal leta 2008, je rodil doma s pomočjo samostojne babice in dule, ves čas poroda pa je bil ob njem tudi njegov ljubeč partner. (Foto: Tara Leach)
/111


Ste tudi vi ob ogledu naslovne fotografije pomislili, da gre za fotomontažo?

Verjetno niste edini, toda zagotavljamo vam, da ne gre za šalo, temveč čisto resničnega transseksualnega očeta Yuval Topper-Ereza, ki je za Huffingtonpost dovolil objavo svojih porodnih fotografij, ki jih je objavil tudi na svojem Facebook profilu, kje so prejele 137.000 všečkov in so bile deljene 228.000-krat. 

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji zgoraj!

 

Tudi mi imamo pravico do obstoja

Preprost, a močan stavek v naslovu je razlog, zaradi katerega se je Izraelec Yuval Topper-Erez, ki s svojim partnerjem in tremi otroci živi v Angliji, odločil, da svoje intimne porodne fotografije vendarle podeli s svetovno javnostjo.

To je bil njegov že tretji porod, kjer je 8. maja 2019 v Angliji na domu ob 5.55 zjutraj po zelo hitrem in intenzivnem porodu v 39. tednu nosečnosti rodil zdravega dečka Tiga, ki je ob rojstvu tehtal 3.720 gramov.  

 

PREBERITE TUDI: Biseri nosečnic - Razmišljanje med popadki

 

Na porodnih fotografijah, ki jih je posnela fotografinja Tara Leach, lahko vidimo transeksualnega očeta, kot jih ne vidimo pogosto. 

"Te fotografije so moj način sporočanja, da imamo tudi mi pravico do obstoja, pravico do osebnih odločitev, pravico do ljubezni in pravico do spoštljivega odnosa," je za PopSugar povedal Yuval Topper-Erez.

 

Rodil je doma s pomočjo samostojne babice in dule

Trans-oče, ki je svojo sicer četrto nosečnost opisal kot fizično in psihično zelo naporno, je te fotografije sprva želel obdržati le zase ter svojo družino in prijatelje, toda je po več kot letu dni začutil, da morajo iti v svet, saj tako zelo dobro predstavljajo dve njegovi pomembni načeli - normalizacijo poroda na domu ter normalizacijo transseksualnih in nebiseksualnih ljudi, ki rojevajo.

Yuval Topper-Erez, ki je deloma moški postal leta 2008 (obdržal je ženske spolne organe in rodila), je rodil doma s pomočjo samostojne babice in dule, ves čas poroda pa je bil ob njem tudi njegov ljubeč partner. Starejša dva otroka sta svojega bratca Tiga videla zjutraj kmalu po porodu, ko sta se zbudila.  

 

PREBERITE TUDI: Kako lahko dula pomaga k boljši porodni izkušnji?

 

"Babica Hannah je bila z mano že prej v težkem obdobju pred nosečnostjo, ko sem imel splav, ob naporni nosečnosti, med porodom in tudi po porodu. Na koncu je vendarle bil zares lep porod," je na Facebooku zapisal že tretjič očka, ki bi si želel, da bi videl te fotografije pred svojim prvim porodom, zato upa, da bodo prišle do čim več bodočih transseksualnih očetov.  


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
11
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4
Lažni ali Braxton-Hicksovi popadki
Braxton-Hicksovi ali lažni popadki pomenijo, da maternica »vadi« za porod. Ti popadki niso znamenje, da bi se porod lahk...
4



Ali lahko tvoj pes zavoha, da si noseča?
Nekateri strokovnjaki verjamejo, da lahko psi postanejo zaščitniški, ko opazijo subtilne znake, da je njihova lastnica n...
Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?