|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Predsednik Evropske komisije Barroso in komisar za zdravje Dalli sta 2 tedna nazaj prvič po dvanajstih letih odobrila gensko spremenjeno (GS) rastlino za gojenje – krompir "Amflora" za industrijsko rabo.
Ključne besede:

image
/11


Predsednik Evropske komisije Barroso in komisar za zdravje Dalli sta 2 tedna nazaj prvič po dvanajstih letih odobrila gensko spremenjeno (GS) rastlino za gojenje – krompir "Amflora" za industrijsko rabo.

Ta odločitev povzroča nesprejemljivo tveganje za naše zdravje in okolje. Komisar Dalli je po odobritvi na tiskovni konferenci povedal, da nameravajo v kratkem odobriti še več GS proizvodov.

Evropska komisija se je očitno odločila, da bo prezrla skrbi glede varnosti ter voljo evropskih in torej tudi slovenskih državljanov, kar nam kaže, da so za Evropsko komisijo dobički industrije pomembnejši od izpolnjevanja njenih pomembnejših dolžnosti – zaščite evropskih državljanov.

Zaradi nedopustnega ravnanja Evropske komisije smo organizacije civilne družbe po vsej Evropi ponovno aktivirale akcijo »USTAVIMO GS RASTLINE«.

Z njo želimo Evropski komisiji ter našim državnim voditeljem in ministrom, ki imajo še vedno zadnjo besedo pri odločitvah o novih odobritvah GS rastlin, pokazati, da GS RASTLIN v EU preprosto NOČEMO!

V ta namen smo pripravili peticijo, naslovljeno na vodje posameznih držav. V Sloveniji smo na ITR pripravili poziv predsedniku vlade g. Borutu Pahorju (namesto kmetijskega ministra) ter ministru za okolje in prostor g. Roku Žarniču.

Peticijo lahko podpišete na spletni strani Inštituta za trajnostni razvoj:http://www.itr.si/gso/stop_the_crop

V njej boste izvedeli več o akciji »Ustavimo GS rastline« (Stop the Crop) INŠTITUT ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ info@itr.si; www.itr.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Na BIO kmetiji je lepo!
Ringarajevci smo se s HiPP-om odpravili na potep na Bio kmetijo Ljubica. Preberite si in poglejte video, kako smo užival...
4
Oljčno olje
Varovalne učinke oljčnega olja pripisujejo visoki vsebnosti biofenolov (imenovanih tudi polifenoli), v deviškem oljčnem ...
3
Otroški permakulturni vrtiček
Zemljo častim vsak dan. Tako kot sonce, vodo, ljubezen, zrak, ljudi, živali, rastline, vse kar je okoli mene, vidnega in...
3
Na Geossu v soboto zaključek Evropohoda 2011
Na Geometričnem središču Slovenije bo v soboto, 1. oktobra 2011 ob 13. uri potekal zaključek Evropohoda 2011 v Sloveniji...
3



Bi eko?
photo
Bi eko zabojček eko sadja in zelenjave na vaš dom? Seveda! Kako?
Polnozrnat ploščat kruh po indijsko NAAN
photo
Naan, beseda za ploščat kruh, originalno izhaja iz Irana, kjer pomeni kakršenkoli kruh. Severnoazijski pomeni te besede ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?