|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

V domači karanteni s Petro in Željkićem

Helena Primic, 9.4.2020
Pri radijski družini Skrivarnik-Željkić, ki domačo karanteno preživlja v družbi 18-mesečnega Nikole, smo preverili, kako je ta družinska samoizolacija vplivala na njihove prehranske, spalne in druge navade. Pošteno smo se nasmejali!

image
Prestolonaslednik je v domači karanteni dopolnil 18 mesecev.
/11


V težkih časih je še toliko bolj priporočljivo, da se znamo nasmejati. Tudi na svoj račun.

Kar radijka Petra Skrivarnik, ki svoje dnevne prigode in razmišljanja o materinstvu zapisuje na svoji Facebook strani Petra, Željkić in prestolonaslednik, kjer se skupaj s partnerjem Željkom Čakarević-Željkićem lotevata različnih tem z moškega in ženskega zornega kota tudi v času karantene, zelo dobro obvlada.

Petro in Željkića smo zaprosili, da nam zaupata, kako njihova družina preživlja te karantenske čase.

 

Kako mama Skrivarnik doživlja to domačo karanteno?

Željkić: Mama Skrivarnik je s korono dobila le še en izgovor več, da še bolj glanca stanovanje. In z največjim veseljem vsaj sedemkrat dnevno opazi, da je v stanovanju krama in da ga je treba spet posesati, pomiti, počesati ter okrasiti s pentljo. Če bi se dalo, bi mamica še na vhodna vrata masko nataknila.

Petra: Ti kar laži, kako imamo doma čisto, zdaj, ko tako nihče ne sme na obisk. Mama Skrivarnik se bo te karantene spominjala predvsem po tem, kako je imela megalomanske načrte o hujšanju, meditaciji, generalnem čiščenju omar in telesa, na koncu pa je predvsem od jutra do večera prepevala Kolesa na avtu se okol vrte, ceeeeli ljubi dan...  in objokovala svoj narastek na geliranih nohtih. 

 

Kaj pa prestolonaslednik in njegov ata Željkič?

Željkić: Prestolonaslednik je v tem času dopolnil 18 mesecev in uživa v dnevni rutini: zbujanje, previjanje, hranjenje, igranje, previjanje, hranjenje, igranje, sprehod, hranjenje, previjanje, umivanje, bedenje do polnoči, spanje. In vsak dan jovo na novo. Jaz mu kar zavidam in si želim, da bi me vsaj en dan pedenali kot prestolonaslednika.

Petra: No, saj tvoj dan v karanteni se, roko na srce, od prestolonaslednikovega ne razlikuje kaj dosti. Previjati te sicer zaenkrat res še ni treba, glede umivanja rok pa se mi zdi, da ti moram še bolj pogosto težiti kot njemu, ostalo pa je bolj ali manj enako.

Dodala bi še, da je prestolonaslednik postal tudi precej zgovoren (nimam pojma, po kom), da je razvil neverjeten talent za trmo (tudi ne bi vedela, po kom) in predvsem, da zelo rad nagaja. Zadnje čase pa ima en zelo zanimiv hobi - ugotovil je, da lahko zamiži in potem hodi. Ne vem, ali je to samo razvojna faza ali pa je morda videl po televiziji Esmeraldo. 

 

Kaj pa vaša družinica v teh norih časih najbolj pogreša?

Željkić: Druženje s prestolonaslednikovimi starimi starši, pico v naljubši restavraciji in mamin odhod v službo. No, to zadnje najbolj pogrešam jaz.

Petra: Jaz pa pogrešam vzgojiteljice in vrtec. Ne razumite me narobe - Nikija imam najraje na svetu, a želim si, da bi lahko šla vsaj enkrat na dan sama na stranišče. Da mi med opravljanjem osnovnih fizioloških potreb nihče ne bi visel na nogi. Da bi popila vsaj mlačno kavo, če že tople ne morem. In predvsem, da bi lahko poslušala še kaj drugega kot Odko-ko-rakalo je naše malo piščeeee.

 

Karantena pa je vendarle prinesla tudi nekatere prednosti in dobre reči. Kako je "obdarila" vašo družino?

Željkić: Definitivno s kilogrami. Hladilnik se tako pogosto odprira, da so v njem pregorele že tri žarnice.

Petra: No, kilogrami so definitivno posledica tega, da je v teh časih, ko veliko delam od doma, Željkić pa malo manj, on začel kuhati. Če vam povem, da za boljšo hrustljavost in karameliziranost krompir sladka, mislim, da sem povedala vse.

Sem pa izjemno srečna in hvaležna za veliko trenutkov, ko smo še popoldne v pižami in se valjamo po postelji. Ko se bašemo s palačinkami in nam je vseeno, če je vse okoli nas umazano. Za vse dolge sprehode in prve rožice, ki mi jih podaril prestolonaslednik. Sicer so bile poslinjene in pomečkane, ampak meni so se zdele lepše kot najdražja ikebana iz cvetličarne.


Kako zamotita prestolonaslednika, ko ima dovolj te "koronavirus igrice"?

Željkić: Prestolonaslednik je nor na avtomobile ali kot jim sam pravi "ato". Tako da ga včasih zamotimo z atom, tu pa tam še z atom, kdaj pa kdaj tudi z atom, občasno z atom, največkrat pa vendarle z atom. Ko pa se naveliča tega ata, mu pa damo ato.

Petra: No, ta ato seveda ni samo igrača. Zelo rad ga gleda tudi po televiziji in na telefonu. Vem, zdaj se bo kdo od bralcev zgražal, češ, tako mali, pa že gleda vse to, to pa ja ni normalno. Toda trenutna situacija pravzaprav že sama po sebi ni ravno normalna, zato mu kdaj privoščimo tudi kako minuto televizije več kot v normalnih okoliščinah. Je pa to res izhod v sili oziroma joker v rokavu za vse tiste trenutke, ko imam recimo jaz videosestanke, Željkić pa peče svoj cukran krompir.

 

Kaj pa kuhanje, so se vaše prehranske navade kaj spremenile v tej domači karanteni?

Željkić: Jemo zelo zdravo. Kot vedno. Razlika je le v tem, da sedaj kuhamo po najvišjih zdravstvenih standardih in od njih ne odstopamo. (Pravita prestolonaslednik in Željkić s čokolado okoli ust in mamico, ki je na balkonu.)

Petra: Jemo večkrat na dan v velikih količinah. Vsi skupaj smo pridelali že šest kilogramov viška. Pri tem moram nujno omeniti, da se je prestolonaslednik začel v tem času tudi ogromno dojiti. Pred karanteno se je dojil samo še zvečer in včasih ponoči, zdaj pa bi on zizal kar naprej. V bistvu je  tudi njegov prvi samostojni stavek, ki ga že ves teden tekoče govori, Dej zizo.

 

Je karantena kaj vplivala tudi na spalne navade vaše družine?

Željkić: Kje paaaaaa! Prestolonaslednik je kot vsak 18-mesečni malček v postelji že ob rani polnoči. Mamica zato goji rekordne podočnjake, ati pa je odkril odlično zdravilo proti podočnjakom - spanje v dnevni sobi.

Petra: Res je, Nikola pred 22.30 sploh več ne gre spat. Cel večer mu namreč bereva, jaz mu moram 50-krat zapeti Kolesa na avtu se okol vrte ..., on pa še kar govori Še! Še!, potem pa počasi vendarle omaga. Je pa res, da potem spi do 9. ure zjutraj, vsaj enourni dremež pa si privošči še popoldne.


Nam za na konec lahko zaupata še kakšno smešno karantensko družinsko  anekdoto, da si naredimo malo zaloge endorfinov?

Željkić: Ne. Prestolonaslednik ne dovoli.

Petra: Željkiću je najbrž nerodno, da bi vsa Slovenija izvedela, kako kvarno vpliva na potomca. Kot sem že omenila, je prestolonaslednik že zelo zgovoren, poleg tega pa obvlada že tudi prvi tuji jezik. Ta teden je namreč izustil na področju nekdanje skupne države zelo razširjeno besedo - jeba. Bi rekla, da je to kar primerna beseda za ta čas ;).

 

Petra Skrivarnik

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
4
Svetovni dan vode 2009
NEW YORK, 22. marec 2009 – Letošnji svetovni dan vode, ki ga obeležujemo v nedeljo 22. marca, poziva k skupnim prizadeva...
3
5 stvari, ki si jih otroci vedno zapomnijo...
Nekateri trenutki ustvarjajo spomine. Njihove spomine, ki se jih bodo verjetno spominjali vse življenje.
3
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
3



Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Kreativna vizualizacija za začetnike
Priljubljen avtor Richard Webster v knjigi predstavlja učinkovit sistem vizualizacije za uresničenje vseh vaših sanj, vk...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?