|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Pomen vzpostavljanja vezi med dojenčkom in očkom

M. T., 9.10.2022
Očetje so pomemben del življenja otroka od prvih trenutkov dalje. Zakaj je temu tako? Kaj je tisto, kar očete dela pomembne?

/11


Novopečeni očki se v prvih dneh po rojstvu dojenčka malce manj samozavestno sučejo okrog novorojenčka kot mamice in pogosto se celo počutijo izključene iz odnosa med mamico in malim bitjem. Še posebej pri dojenem dojenčku, so očetje nekoliko nesigurni glede tega, kakšna je pravzaprav njihova vloga in na kakšen način naj bi vzpostavili kontakt z otrokom.


Očkov čas

Tako kot potrebujejo čas z dojenčkom mamice, tako potrebujejo tudi očki svoja čas zase in za dojenčka, da se zbližajo njim, mu nežno pogledajo v drobne očke, se pogovarjajo z njim in ga potolažijo, ko to potrebuje - vse to brez prisotnosti mamice. Očkov način druženja z dojenčkom bo v vsakem primeru precej drugačen od mamičinega in s tem ni čisto nič narobe.

 

PREBERITE TUDI: Kakšen očka bo?


Kdaj je pravi čas za druženje novorojenčka in očeta?

Večina novorojenčkov je na stik z očetom pripravljenih takoj. Starši, na drugi strani, pa imajo običajno mešane občutke glede tega. Nekateri očetje občutijo močno povezanost že takoj v prvih minutah po rojstvu ali to začutijo v prvih nekaj dneh, pri drugih lahko to traja nekoliko dlje.

Pri večini staršev, predvsem očetov, se to zgodi čisto spontano, v obdobju, ko skrbijo za novorojenčka z njim počasi navežejo tudi vedno globljo povezanosti. Mogoče se bo tudi vam zgodilo, da se sploh ne boste zavedali, da vas je malo bitje že popolnoma osvojilo, ko vam je namenilo prvi širok nasmeh in ste ugotovili, da vas je otrok dejansko zapolnil z neizmerno ljubeznijo in srečo.

 

PREBERITE TUDI: Kaj potrebuje novopečena mamica?


Tudi očetje si želijo povezanosti z novorojenčkom

Mamice imajo v času porodniškega dopusta ogromno časa, da se posvetijo izključno dojenčku in lahko z njim resnično navežejo pristen stik. Dandanes si to želi tudi vedno več očetov, ki radi preživijo več časa doma, ko pride novorojenček na svet. In prav je tako, saj številne raziskave dokazujejo, da poglobljen stik z očetom otroke dela srečnejše, boj uspešne in sposobne vzpostavljanja dobrih odnosov z drugimi. 

 

VIR: Youtube.com (Video je v angleškem jeziku)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
14
Cepljenje proti noricam
Norice ali vodene koze je bolezen, ki je razširjena po vsem svetu. Bolezen je običajno mila in mine brez posledic. Če o...
6
Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...
5
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
4



Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Prvi sprehod z novorojenčkom
Kdaj prvič ven z novorojenčkom? Mamice, ki ste rodile poleti ste se spraševale, če ni prevroče, med tem ko se mamice, ki...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?