|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Za mame, ki ste imele carski rez

Uredništvo Ringaraja.net, 19.2.2024
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti za naraven porod? Vam je težko, ker otroka niste mogle objeti takoj, ko je prišel svet? Nikar! Tudi takšen porod je čudovit!

/51


Včasih zaradi različnih razlogov ženska ne more roditi naravno in tako kot bi si želela, temveč potrebuje pomoč kirurga. Carski rez je zahtevna operacija, po kateri mamica ni sposobna enako poskrbeti za svojega dojenčka, kot če rodi brez te operacije, saj je njeno telo fizično "prizadeto", zaradi šivov na trebuhu ji vsak premik povzroča bolečino in še tako drobno dete je težko dvigovati.

 

PREBERITE TUDI: Podrobno o carskem rezu - odgovori na najpogostejša vprašanja


Za mnoge mamice, ki so morale roditi s carskim rezom, je bila to izjemno težka izkušnja. Carski rez namreč mamico prizadene tudi psihično. Carski rez pogosto spremlja občutek neuspeha in občutek razočaranja, ker mamici ni uspelo začutiti, kako je roditi otroka po naravni poti.

Če se porod zaključi s carskim rezom, mamica tudi ni prva, ki objame svojega otroka, kar še povečuje njeno razočaranje in nezadovoljstvo s porodno izkušnjo. Ob tem se rade pridružijo še težave z dojenjem in ni malo primerov, ko prav zaradi tega pride do poporodne otožnosti in depresije.


PREBERITE TUDI: Carski rez je zahtevna in tvegana operacija


Če ste tudi vi med mamicami, ki so morale roditi s carskim rezom in so vas (ali pa vas še vedno spremljajo) podobni občutki, potem si obvezno poglejte video zgoraj in čudovite fotografije v galeriji. Ne glede na to, ali je bil vaš carski rez napovedan ali nujen poseg, ker so se stvari med porodom zapletle, je vaše telo še vedno tisto, ki je vse to zmoglo. Vaše telo vas ni pustilo na cedilu, celo več - preneslo je izjemno težak poseg, zaradi česar ste lahko upravičeno ponosne nase. Lahko se počutite kot močne bojevnice, ki so prestale hud boj in zmagale ter osvojile največji zaklad - otroka. 

 

Še misel fotografinje Kourtnie Scholz (KE Documentary), ki je velikokrat imela priložnost, da je lahko pofotografirala izjemen porod s carskim rezom: "Carski rez ni samo zgodba, je ljubezenska zgodba in je čudovita! (It's not just a birth story, it's a love story and it's beautiful.)"

 

VIR: Motherly, FOTO VIR: Today.com

 

carski rez

Foto: Kourtnie Scholz (KE Documentary)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
12
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
12
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
5
Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
4



Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...