|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vodnik za preživetje za novopečene očke

Uredništvo Ringaraja.net, 22.11.2023
Ko v vaše življenje končno pride malo bitje, se vse spremeni. Večinoma na bolje, vendar boste potrebovali nekaj časa, da se navadite na nove okoliščine. Preberite si, kaj vam svetujejo moški, očetje, ki so to že dali čez.

image
Vstanite in nosite tole drobtinico. Nihče od vas ne zahteva, da spremenite svet. Samo nosite dojenčka in mu prepevajte. (Freepik.com)
/11


Tukaj je, vaš otrok, malo dete, ki je popolnoma odvisno od vaju, mame in očeta. Otrok, ki je popolnoma spremenil vaše življenje. In na te spremembe se morate hitro navaditi, zato si preberite nasvete očkov, ki vam bodo olajšali prve tedne z novorojenčkom.

 

Vsi ste ista ekipa

Vaša partnerka, novorojenček in vi – vsi se v isti ekipi. Spomnite se na to, ko boste tik na tem, da se z mamo vašega dojenčka zapletete v pregovarjanje, kdo je "na vrsti" za vstajanje, ko dojenček zajoče. Ne glede na to kako ste utrujeni, vi in vaša partnerka, ki jo imate radi, sta skupaj zaplula v novo in prečudovito življenjsko obdobje.

Lahko je na to pozabiti, ko ste neprespani in prestrašeni, pritisk pa samo raste, vendar takrat globoko vdihnite in se nasmehnite – očka ste. Globoko v sebi veste, da bi spremenili svet za tole bitje, ki se pravkar dere tako na glas, kot da je trikrat večja od te pikice, ki ste jo prinesli iz porodnišnice.

Ko pride do tega, preprosto vstanite in nosite to drobtinico. Nihče od vas ne zahteva, da spremenite svet. Samo nosite dojenčka in mu prepevajte.

 

Pri vsem tem ne pozabite na dojenčkovo mamico. Potrebuje pet minut dnevno, da je z vami, da zbere moči in da ob vseh teh nalogah in razburjenju, ki jih prinaša novorojenček začuti, da jo imate najraje na svetu oziroma jo imate radi še bolj kot ste si kdaj mislili ...

 

PREBERITE TUDI: Kdo naj vstaja ponoči - očka ali mamica?

 

Ostanite mirni

To je pomembno, ne samo zato, ker bo mami vašega otroka lažje, če vidi, da ste vi mirni in ne paničarite, ker ima dojenček krče, ampak zato, ker dojenček občuti vsa čustvena stanja svojih staršev in se v skladu s tem tudi vede. Če ste vi nervozni, bo tudi dojenček nervozen. Če ste vi OK, bo tudi dojenček ok.

 

Majhni koraki

Morate sprejeti dejstvo, da ste s prihodom novorojenčka na svet stopili v neznano. Normalno je, da se ne boste zmogli znajti v sekundi. Normalno je, da vam bo v nekem trenutku težko. Vendar, verjemite vase. Dojenčkom je tako ali tako pomembno le, da jih imate brezpogojno radi. Če plenička ni zapeta prav ... nič groznega. Z vajo boste osvojili tudi to. Potrpežljivost je vrlina.

 

PREBERITE TUDI: Očetovo pismo otrokovi mami

 

Naučite se poslušati

Če boste pazljivo poslušali, boste razumeli, kaj dojenček potrebuje. V prvih tednih ne poskušajte vzpostavljati kakršnokoli rutine. Prisluhnite potrebam svojega dojenčka. Čez nekaj časa boste rutino vzpostavili skupaj tako, da se boste naučili prepoznati, kdaj je vaš otrok zaspan, kdaj lačen in kdaj si želi samo, da ga malce nosite, »kožo na kožo«, da se pomiri ob poslušanju bitja vašega srca.

 

Kava je očetov najboljši prijatelj

Četudi niste ljubitelj kave, boste, ko boste postali oče, hitro ugotovili, da je skodelica kave nujna za normalno delovanje. Prečute noči so zagotovljene, vsaj na začetku, tako da je dobrodošlo vse, kar vam dvigne stopnjo budnosti in energije. Tudi kava, seveda.


In brez skrbi, ne boste »pokvarili« otroka. Samo poslušajte svoje srce. Veselite se vsakega novega dne, prelepih reči, ki vas čakajo v življenju

 

VIR: Mondo.rs na Ringeraja.rs

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
11
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
9
VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!
Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenč...
8
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
6



Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
Astrološka napoved za starše (11. - 17. ma...
Prihajajoči teden prinaša obetajoč čas novih priložnosti in podvigov, a tudi pasti hitenja in tekmovalnosti. Energija Me...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?