|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vsaka stvar je lahko čarobna

Miriam Kalan, 4.12.2023
Ne bodite presenečeni, če se vam bodo dobra dela vrnila v najbolj možno čudovitih oblikah in takrat ne pozabite, da je lahko vse čarobno ali pa nič – tako, kot se odločite.

image
S čim boste letos presenetili otroke? (Foto: Freepik.com)
/11


Prihaja najbolj opevan čas, ki naj bi bil čaroben, čudovit, magičen … Potem pa se zgodi stresni december. Kamorkoli pogledamo nas pozdravlja eden od dobrih mož, reklame, letaki in izložbe so prepolni (ne) nujnih presenečenj po akcijskih cenah, ki obljubljajo najmanj dvig kvalitete našega življenja. V želji, da bodo naši malčki deležni vsega lepega, pa se hitro izgubimo.

Seveda je čar decembra, da se prižigajo lučke in če smo iskreni, so najlepše prav tiste, ki jih zanetijo pristni odnosi, nasmehi, prijazne besede in malenkosti, ki sežejo do srca. Praznični čas je idealna priložnost, da z vašimi malčki obudite vaše najljubše spomine iz otroštva, da se povežete in z dejanji osvetlite vaše okolje.

 

PREBERITE TUDI: Kakšna darila so za otroka škodljiva?

 

V dobi, ko imamo na dosegu roke praktično vse dobre ideje, lahko skupaj z otrokom vsak dan razmislite zakaj ste hvaležni. Lahko se potrudite in naredite dobro delo. Si predstavljate, da vsakemu sosedu v nabiralnik vržete lepo misel? Ali pa vse združite v naloge za vsak dan in tako v mesecu decembru poskrbite za kvalitetno preživet skupni čas. Bolj drzni lahko razveselite z domačimi piškoti kakšnega osamljenega ali ostarelega, prav tako pa vas bodo veseli domači. Mogoče namesto strukture iz kock naredite ptičjo hišico … ali pa sledite vašemu malčku, ker ima sigurno polno čudovitih idej, naravnost iz srca. Za tiste, ki imate še dojenčke, pa imejte v glavi, da zgled šteje in da če začnete letošnji december, boste morda nežno prebudili okolico in bo vaš malček odraščal v toplem in prijetnem svetu.

Ne bodite presenečeni, če se vam bodo dobra dela vrnila v najbolj možno čudovitih oblikah in takrat ne pozabite, da je lahko vse čarobno ali pa nič – tako, kot se odločite.

V svetu, ki hiti, se za trenutek ustavite in če se vam zgoraj napisano zdi že skoraj znanstvena fantastika, bi bil ravno pravšnji izziv, da ponovno začnete pozdravljati.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
7
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
4
Zlomi pri otrocih
Pri otrocih so zlomi specifični zaradi posebnosti otroškega skeleta, rastnih plošč in plastičnosti otroških kosti. Edins...
4
Z rolerji na cesto
Preden se s svojim otrokom na čudežnih čeveljcih na osmih kolescih podamo na prometne površine, moramo vsi osvojiti tehn...
4



Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?