|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj nisem nikoli poslušal mame, še zdaj ne razumem

Uredništvo Ringaraja.net, 28.11.2023
Naučila me je, da je najboljša hrana tista, ki je pridelana na naši parceli. Nisem ji verjel, zato danes jem španski stročji fižol tretjega razreda iz supermarketa. Ko sem odšel študirat, je želela, da se nekega dne vrnem. Še danes sem v tujini.

image
/11


Ko sem bil majhen, mi je mama rekla, naj pozimi ne grem ven brez kape. Nisem je poslušal, zato imam danes kronično vnetje sinusov.

 

V osnovni šoli me je rotila, naj naredim nalogo pravočasno. In bil sem aktivist. Ne glede na to, koliko ta navada stane.

 

V srednji šoli mi je govorila, naj ne pridem pozno s treninga. Nisem je poslušal, zato sem bil prvi dve uri naslednji dan vedno zaspan.

 

Na univerzi me je rotila, naj enega ne padem. Dva letnika sta mi spodletela.

 

Malo kasneje me je učila, da je najboljša hrana tista, ki je pridelana na naši parceli. Nisem ji verjel, zato danes jem španski stročji fižol tretjega razreda iz supermarketa – in to za ogromno denarja.

 

PREBERITE TUDI: Materinstvo: Normalno je, da delamo napake

 

Ko sem odšel študirat, je želela, da se nekega dne vrnem. Tukaj sem še danes, po 31 letih, v tuji državi.

 

Učila me je, da je družina najpomembnejša in da se moram poročiti in imeti otroke. Res sem se poročil - a s službo, zato me trpinčijo, kot da imam najbolj neodgovorne otroke na svetu.

 

Mama ni imela fakultete, je pa znala iz enega dinarja narediti deset dinarjev, vse moje otroštvo. Gledam te svoje šefe v podjetju, tako da mislim, da če bi ti hodil v šolo z mojo mamo, bi nam bilo zdaj veliko bolje.

 

Mama tudi ni hodila na kuharske tečaje. Je pa vseeno svetovni prvak za te vpijoče kuharje, ki me uspejo pustiti lačnega vsakič, ko zapustim njihovo restavracijo.

 

PREBERITE TUDI: Ali me sploh kdo spoštuje?

 

Zdaj mame ni več. Vedno sem jo ljubil in spoštoval iz dna srca. In zakaj je do sedaj nisem nikoli poslušal, mi ni jasno.

 

Čeprav je vse to vedela ona – moja čudovita mama.

 

Lep pozdrav vsem, še posebej mamicam po svetu.

 

Zapis: Goran Vuk, Kopenhagen

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
7
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
4
Uvajanje otroka v vrtec
Za otroka je vstop v vrtec zelo stresen dogodek. Pride v ustanovo, kjer je za njega vse novo in drugače - novi ljudje in...
4



Materinstvo je: odgovor na približno 300 v...
Smešno je, kako so se stvari obrnile. Tišina, ki me je tako skrbela, je zdaj napolnjena z nenehnim klepetom. Pogosto me ...
Izpoved mame "divjega" otroka
V vseh teh letih sem zaradi sinovih težav veliko prejokala. Toda bolj kot vse diagnoze me je prizadel odnos staršev sino...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?