|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zgodbe malih junakov: Borila se je kot levinja

Porodne zgodbe, 22.11.2023
Inkubator pokrit s pregrinjalom z izvezenim levom. Edina je imela tako pregrinjalo. Povedala sem ji, da je to zato, ker je levinja in vem, da se bo borila. Dobila je največjo bitko življenja in hvaležna sem, da se je odločila ostati z nami.

image
Borila se je kot levinja (FOTO: Freepik.com)
/11


Bila je sreda zvečer, ko sem skoraj dveletnega sina dala spat in se ulegla zraven. Sredi noči se zbudim in iščem položaj, v katerem me ne bi bolel trebuh. Ufff, še predihavati sem morala bolečine, ki so bile v intervalih. Seveda sem pomislila na popadke, ampak sem bila prepričana, da so lažni. Še zjutraj, ko sem na stranišču zakrvavela, si nisem mislila, da gre zares.


Ginekologinja me je poslala v porodnišnico, jaz pa še vedno prepričana, da grem samo na dodatni pregled. Ves čas sem samo razmišljala o sinu, kdo ga bo šel iskat v vrtec, kako bo zaspal brez dojenja, kaj če bom res ostala na opazovanju ... Milijon misli in vprašanj. Seveda so me po pregledu poslali v četrto nadstropje porodnišnice na mirovanje, vsaj za čez vikend. Niti se nisem dobro namestila v posteljo, so me že odpeljali k zdravnici. Ne bom pozabila njenih besed: »Gospa, izvidi niso dobri, niso niti najmanj rožnati«. Nič mi ni bilo jasno, glas se mi je začel tresti, ko sem vprašala, kaj to pomeni. »Pomeni, da boste rodila.« Takrat me je stisnilo, saj sta ravno v tem trenutku na obisk prišla sin in partner, s katerima sem se mogla na hitro posloviti. Na vozičku sem s solzami gledala nazaj, kako se oddaljujem, onadva pa sta obstala sredi hodnika.


Julija je ob rojstvu tehtala komaj 770 gramov

Prezgodaj rojena Julija

V četrtek pozno popoldan sem prišla v porodno sobo, dobila antibiotik, magnezij in injekcijo za otrokova pljuča. »Gospa, vsaka ura, ko je otroček notri, je pomembna.«

In tako je bilo celo noč. Predihavala sem rahle popadke, jokala, vsake toliko slišala otroški jok, si zamišljala svoj idealen porod, se spraševala zakaj, prosila angele naj rešijo dete, poskušala zaspati. Vsaka minuta je bila takoooo dolga.

V petek ob šesti uri zjutraj je končno prišel partner.  Počutila sem se bolje v njegovi družbi, on je bil potrt. Vedela sem, da bom rodila in na koncu sem se pomirila s to mislijo in si želela, da če že mora otrok prej priti na svet, naj bo vsaj mirno, brez drame. Moja želja je bila, da mi pokažejo mojo punčko, da je ne odnesejo takoj.

 

In res, po nekaj posvetovanjih, so se odločili, da mi predrejo mehur in po štirih močnih popadkih sem rodila. Ob 10.56 uri, je na svet prišla 32 centimetrov dolga in 770 gramov težka punčka.

Porod je bil hiter, babica in zdravniki niti niso bili še pripravljeni. Zadihala je, zajokala je. Majhna, zgubana, pa tako lepa. Tlačili so jo v vrečko, jaz pa sem le nemo opazovala.

 

PREBERITE TUDI: Resnične zgodbe - Nedonošenčki


Takrat so se mi ulile solze in tuleč jok

Dobila sem jo v naročje, babica nas je fotografirala, poljubila sem jo in so jo odnesli. Takrat pa so se mi ulile solze in tuleč jok, za katerega ne vem, od kod je prišel ... Še isti dan sem jo lahko šla pogledat.

Inkubator pokrit s pregrinjalom z izvezenim levom. Edina je imela tako pregrinjalo. Povedala sem ji, da je to zato, ker je levinja in vem, da se bo borila. Res se je. Po 74 dneh porodnišnice je lahko odšla domov. S kisikom, cevkami in kablom. In čeprav sem že imela enega otroka, sem se počutila, kot da je moj prvi.


Pregrinjalo z levčkom

Edina je imela tako pregrinjalo. Povedala sem ji, da je to zato, ker je levinja in vem, da se bo borila. (FOTO: Osebni arhiv)


Julija je praznovala eno leto

Šla sem dan po dan. Če sem razmišljala za en teden naprej, me je grabila panika, postala sem tesnobna in bila izgubljena. Dan po dan. In v začetku septembra je Julija praznovala svoj prvi rojstni dan. Zmagala je največjo bitko življenja in hvaležna sem ji, da se je odločila ostati z nami in se je borila.


Mamica Sandra s sinom in nedonošenko Julijo

V začetku septembra je Julija praznovala že eno leto. (FOTO: osebni arhiv)


PREBERITE TUDI: Zgodbe malih junakov: Mala Lučka, veliko srce


Z vami delimo navdihujoče porodne zgodbe mamic malih junakov, ki so se rodili prezgodaj. To so zgodbe o veliki borbi za življenje od prvih trenutkov po rojstvu, zgodbe o veliki ljubezni in drobcenih borcih, ki so v borbi za življenje zmagali. Še več čudovitih zgodb teh najmanjših junakov in junakinj najdete v Facebook in Instagram skupini mamic nedonošenčkov JUNAKI PRVEGA NADSTROPJA.


Če bi radi tudi vi delili svojo PORODNO ZGODBO, polno veselja, sreče in tudi joka, upanja in mogoče žalosti, nam jo pošljite na info@ringaraja.net. Z veseljem jo bomo objavili.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
5
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
4
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...
4
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
4



Nosečnice, bodite pozorne na temperaturo v...
Kako dolgo se lahko nosečnica kopa v morju? Je za nosečo žensko primerna vsaka voda v bazenu, tudi termalna? Vse to smo ...
Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?