|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VZGOJA IN RAZVOJ

Prepoznavanje in preprečevanje nasilja

Avtor: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti | 12.5.2023
image

Danes je dan kulture nenasilja in strpnosti v slovenskih šolah. MDDSZ objavlja, kaj centri za socialno delo (CSD) nudijo otrokom in mladostnikom ter predstavlja socialnovarstvene programe, krizne centre in programe v podporo družinam.

ZAKONODAJA

Materinski dopust

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.3.2023
image

Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od starih staršev otroka.

DELO IN DRUŽINA

Otroški dodatek: Kdaj lahko pričakujete nove odločbe?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.8.2022
image

V avgustu se mnogim iztečejo odločbe za otroški dodatek in subvencijo vrtca. Preverite, kdaj lahko pričakujete novo odločbo in kakšen je rok za pritožbo nanjo.

NAŠE FINANCE

Za znižano plačilo vrtca ni potrebno oddajati vloge

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.8.2022
image

Na ministrstvu za delo pred začetkom šolskega oziroma študijskega leta in vpisi v vrtec poudarjajo, da za določene letne pravice iz javnih sredstev, denimo otroški dodatek in znižano plačilo vrtca, ni potrebno oddajati vloga za podaljšanje.

AKTUALNO

Na CSD-ju za otroka zahtevajo 250 tisoč evrov

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.7.2022
image

Po umoru mame so v grosupeljskem CSD-ju v imenu njenega otroka vložili premoženjskopravni zahtevek v vrednosti 250.000 evrov za stiske in travmatiziranost otroka, ki je na nasilen način izgubil mamo.

ZAKONODAJA

Očetovski dopust

Avtor: M. T. | 9.1.2021
image

Očetovski dopust je dopust, namenjen očetom, da bi že v najnežnejši dobi otroka skupaj z mamo sodeloval pri negi in varstvu otroka.

image

Letos izplačila dodatka za velike družine še ni bilo, na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pojasnjujejo, da bo ta nakazan v septembru.

NAŠE FINANCE

Kdaj bo nakazan otroški dodatek?

Avtor: Petra Logar | 16.5.2012
image

Kot so nam odgovorili na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, bo dodatno izplačilo otroškega dodatka že ta teden.

image

V uredništvo Ringaraje dobimo večkrat tudi vprašanja za določene strokovnjake. Tokrat smo zbrali nekaj vprašanj na temo o otroškem dodatku in poiskali odgovore. Preberite jih.

VZGOJA IN RAZVOJ

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.2.2010
image

Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora obsegati najmanj polovično tedensko delovno obveznost.

STRAN 1 OD 2

Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
Kako vzpostaviti večerno rutino?
Če vam težave dela večerna rutina, lahko postavite časovni okvir in označite na uri – ob 18:30 se pripravimo za v postel...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?