|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko so pri vzgoji prisotni naši partnerji ?
29.4.2008 15:12:02   
mojca345
Prav vesela sem, ko videvam očkate, ki svoje otroke peljejo z vozičkom mal na sprehod. Še bolj sem vesela, ko jih vidim, da se z otorci pogovarjajo in se z njimi igrajo. Sicer takih očkatov ne vidim veliko, jih pa.

Če primerjam z prej, je to zdej ful sprememba, glede na to, da je bil otrok, vedno pač ženska zadeva. Čeprav jih večina ne previja, pravi da smrdi. in ko otrok joče, ti ga porine v roke, koker češ, ne morem več, ti se ubadi z njim.

Ampak, so tudi drugačni očkati, ki postajajo kar se da blizu enakopravne vloge materi. Poudarek na blizu. Prevečkrat so zaposleni in delajo cele dneve ( upam, da res samo delajo ), ker jih tudi ogromno poznam, ki skačejo čez plot. Na žalost je taka realnost.

Oče je še kako pomemben faktor in si sama želim, da bi oče postal moški takrat, ko bi to resnično tudi začutil v sebi, ne pa prej. Ker opažam, da so fantje prevečkrat potisneni v ta svet na katerega so pripravljeni še manj kot ženske in ne vedo kako se obrnt in kaj je treba narest. Izgubljeni so. In če moški noče imet otrok, potem je bolje, da nisi več z takim moškim. In polno je takih moških, ki si želi kariere, ki si želijo denarja. In so tudi ženske, ki si želijo istega. Potem pa so ljudje, ki si želijo zagotoviti finance in stanovanje in potem v miru vzgojiti svojega sončka.

V kolikšni meri se vaši partnerji zanimajo za svojega otroka ? Logično, da ga imajo radi, ampak ga tudi negujejo, se z njim igrajo, vzgajajo ?

Moja opažanja od mojih prijateljic so taka, da so večinoma kar same.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 15:19:09   
higuys
V kolikšni meri se vaši partnerji zanimajo za svojega otrok



Možu je otrok -otrok. Njegovo veselje, sreča , odgovornost. Pa saj ni otrok hobi , da bi se lahko bolj ali manj zanimal zanj. Kako to misliš zanimal? Sicer je cel tvoj post en velik predsodek o moških...

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 15:21:14   
Anuška79
Moram reči, da je moj kar dejaven. Pri previjanju, oblačenju, hranjenju (če hrano pripravim jaz) in igranju sploh ni razlik med nama. Naredi vse.

Nekoliko' šepa' njegovo discipliniranje, ki ga večinoma prepuša meni. Posledice pri sinu se že vidijo v odnosu do njega, zato se je zdaj zavestno začel bolj posvečati tudi temu, ker vidi, da ga sine upošteva bistveno manj kot mene.

Se je pa vse precej spremenilo po rojstvu hčerke. Prej je sicer sodeloval pri vsem, a večkrat se je tudi izognil stvarem, ki mu tisti moment niso dišale. Mala ga pa ovija okrog prsta in je nora nanj, posledično raste njegov starševski ego in 'jaz pa znam z otrokom'. Sploh je pa zdaj kao strokovnjak, ko je še njegov najboljši kolega postal očka. user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 15:23:35   
Anonimen
Res čudno napisan post. Pa mislim, da ni toliko naperjen proti moškim, kakor proti ženskam, ki kao prisilijo moške v nosečnost. Vsaj tako sem razbrala iz tiste spodnje teme, v katero je avtorica prej pisala. Toliko enega obtoževanja, posploševanja na črno in belo, pa že dolgo nisem brala.  Negujejo, vzgajajo? Ma kje si ti srečala moške, ki jim ni do otroka, pa se naredijo francoze, ker jaz ne poznam NITI enega! Pa poznam mnogo očkov, tako da jaz ne bi tako posploševala. Da se navežem še na spodnjo temo, kjer si pisala o mladih mamicah, tudi 22 letnica in 22 letnik sta lahko dobra starša in tudi s 1000 evri mesečnega dohodka se da še kako dobro priti skozi mesec, brez velikih odpovedovanj. Samo si žal tudi tam posploševala, saj vidiš samo opcijo stanovanje v Ljubljani, ne pa tudi 50 drugih opcij... Lp

(odgovor članu higuys)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 15:26:16   
kristinaj
glede na to, da je doma samo ob vikendih, je kar prisoten....jutranje previjanje, oblačenje je njegova zadolžitev, pa priprava mleka....ostale obroke pripravim jaz, on ji pa da za jest, čez dan jo tudi previje, če je potreba, tudi ven jo pelje, kopam jo jaz, ker imam več prakse...
igra se z njo, pokaže ji knjigico, skupaj sestavljata kocke, mečeta žogico.....

poleg tega ima pa še naporno službo in temu primeren zaslužek....kaj pa dela me ne zanima, glavno da je z mano ko pride domov......

ne pozabi pa, da so moški večni otroci, le igračke postajajo vedno večje....

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 21:33:00   
andie
Negujejo, vzgajajo? Ma kje si ti srečala moške, ki jim ni do otroka, pa se naredijo francoze, ker jaz ne poznam NITI enega! Pa poznam mnogo očkov, tako da jaz ne bi tako posploševala.



Ok, mojega ne poznaš.
Moj sodeluje 10 min na dan.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 21:35:21   
Naja31
V kolikšni meri se vaši partnerji zanimajo za svojega otroka ? Logično, da ga imajo radi, ampak ga tudi negujejo, se z njim igrajo, vzgajajo ?


Zelo.
Odkar imamo dva je skrb in odgovornost za oba enakomerno porazdeljena med naju. Pa tudi prej ko je bil samo eden, se je mož zelo veliko ukvarjal s sinom.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 21:48:48   
bskrle
Moj zelo pomaga, vozi v vrtec, jih uredi, če me ni.
Z njimi se ukvaraj toliko kot jaz. Je pa res,a da imamo  3 presšolske punčke. 

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 21:57:13   
atanja
Sej je že takoj na začetkupomagu sam odkar pa je mali večji-po 6m se mi pa zdi d aje včasih kar malo obseden z njimuser posted image . Čeprav se zna naredit kar dostikart francoza pa gre pred tv medtem ko se mali igra dol. Sam pri nama je to krivu k mu moja mami rit odnaša. Tako da jaz kar lepo pobašem sinkota in ga peljem k njemu. Pa ga ma vedno brez problema.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
29.4.2008 22:08:26   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Moj zelo pomaga, vozi v vrtec, jih uredi, če me ni.
Z njimi se ukvaraj toliko kot jaz. Je pa res,a da imamo  3 presšolske punčke. 


pri nas je tudi tako. Še dobro, ker jaz porabim zjutraj več kot eno uro, da sebe zrihtam in otroka (če je odsoten ali dežuren), on pa 30 min.

Igra se pa veliko več z njima in tudi za ustvarjanje je on pristojen. Glede previjanja tudi nikoli ni bilo težav, edino dojit pa res ni mogel. user posted image

Je pa velika večina moških, ki jih poznam, takih.


< Sporočilo je popravil Olivija -- 29.4.2008 22:09:47 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 0:09:24   
rija
če bi živeli v idealnem svetu, takih vprašanj nebi smelo biti.
pa žal ne. tudi sama med znanci, prijatelji velikokrat vidim, da so za vso skrb v zvezi z otrokom večinoma mamice same. žal. predvsem za otročke.

in šele takrat vidim, kakšnega moškega imam pri hiši. res, da nima pojma o računalnikih, da se mu niti sanja ne, kako se nastavi pralni stroj, kako se nastavi kakšna frštekarija.......ampak kar je glavno: obvlada pa v nulo vse v zvezi z najinim mulčkom.
mu ni problem ga previt, poribit kakcev iz bane, ga varovat, ga zabavat, ga tolažit.....nahranit, iti igrat nogomet, iti plavat....komot shajata brez mene.
sfali mu edino, ko je mulčka treba dati spat. takrat pa mami rula user posted image

torej moj je hmmmmm......neprecenljiv....za ostalo pa uporabljamo kreditne kartice user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 0:26:45   
* Mateja *
Moj je bil ful malo z Nejcem. Ko je bil majhen bi rekla da nič. Zdej je mal bolje, ga pelje kam s sabo, gresta na sprehod, pa moto šraufata, pa po inetrnetu skupaj brskata, take bl moške reči delata dkupaj, ampak za moje pojme se je premalo vključeval v vzgojo. Pol če bo pa napačno vzgojen bom pa itak jaz kriva, ki sem ga stalno mela!

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 7:08:02   
Dashenka
Midva sva od rojstva dalje sodelovala pri vseh opravilih enakopravno.

Enkrat jo je po steklenički hranil mož, drugič jaz, enako pri previjanju, pa kasneje hranjenju, na popoldanske sprehode smo hodili skupaj, še ne poletni večerni drink v staro Lj.

Ko sem šla nazaj v službo in so se začela spet službena potovanja in nekajdnevne odsotnosti, sta to preživljala brez težav, kaj šele travm.
Otrok je se obnašal v primeru odsotnosti enega od nju popolnoma enako - enako je pokazala da naju pogreša (starosti primerno seveda) mene ali moža.

Zato so mi teme "koliko mož pomaga ali sodeluje" tuje.




(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 7:55:30   
deja27
moj mi od vsega začetke vse in vedno pomaga,če tudi je na začetku zgledal,da ni tip očeta,pa oblada vse,sedaj ko nimava varstva on dela zjutraj,jaz zvečer,tako,da je od 16h čisto njegov,se igra z njim,ga pelje na igrala,sedaj bo že sezona koles,tako,da ne bosta poplnoma nič doma ampak bo sama jagauser posted image user posted image tudi skuha mu kar si tamav izmisli za večerjo,no včasih jesta tud pašteto po dva dniuser posted image .res je super očka,moja sestra je pri dveh otrocih čisto sama za vse,tako da sem zelo vesela,da ga imam.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 8:06:41   
ženska
Men moj pomaga že skoz. Skozi nosečnost, ob rojstvu, sedaj ko mali raste... Je zelo skrben oče in včasih poprime tudi za likalnik, sesalec,... samo kuha ne. Drugače pa vsaka čast! Vsak nekaj, pa je takoj lažje. Mali je pa itak za njega vse na svetu in ga ne izpusti iz rok, se z njim ukvarja, igra... samo premalokrat vstraja do konca. Imamo se lepo in smo srečni!!!

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 9:15:15   
Bejba
Naš ati se veliko bolj ukvarja z vzgojo in disciplino kot jaz. Jaz na žalost prej popustim, on pa ima tehniko, da se je o vsem potrebno pogovorit in otroku razložit zakaj je bil kregan, zakaj in kaj je narobe naredil oz. ga pohvalit ko kaj naredi prav (tudi pri tamalemu, ki je star šele 2 leti). Tudi nasploh je zelo veliko z njima, ker jih gre on iskat v vrtec in so potem sami dokler jaz ne pridem iz službe (vsak dan kakšno urco in pol do dve urci) in to se tudi pozna, ker ta maladva ga res ful upoštevata.
Nikoli, ampak res nikoli mu ni bil problem previti pokakane ritke, pobrisati bruhanje po tleh ali kaj podobnega.

Se mu pa seveda pozna, da v službi dela s prizadetimi in duševno motenimi ter je skoz njimi v stiku. Tako da veliko prinese od tam. Tudi tako jeklene in trde živce. Jaz imam namreč hudo krajšo vrvico kar se tiče otrok (hitreje eksplodiram), on pa dolgo rabi, da ga pripeljeta do te meje.

Skratka, je super ati, se res nimamo kaj za pritoževat. Od kar imamo dva sončka, ponavadi spedenava vsak enega, ko sva oba doma ali pa en npr. oba preobleče, drugi pripravi za jest in tako. Se uskladiva.

Pa tudi jaz poznam zmeraj manj moških, ki bi bili tako brezbrižni do svojih otrok in se ne bi vključevali v vzgojo. Se mi zdi, da so današnji ateki kar pridni in ljubeči do svojih sončkov.


LP; Bejba

< Sporočilo je popravil Bejba -- 30.4.2008 9:16:17 >


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu ženska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 9:22:04   
Markova
Od prvega dne sta oba otroka tako njegova kot moja. In nikoli nisem niti pomislila, da kakšno stvar v zvezi z njima jaz naredim bolje. Prej obratno.  Pomaga mi ne, pa jaz njemu tudi neuser posted image
Pa pri najinih kolegih je enako. V naši družbi ni niti ene družine, kjer partnerja ne bi enakovredno skrbela za otroke. Zanimivo.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 9:47:50   
Anonimen
Nisem brala. Nič ni dejaven, ker ga nikoli ni doma. Dobro, da imamo njegovo sliko.

(odgovor članu Markova)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 9:53:46   
Mišni
V kolikšni meri se vaši partnerji zanimajo za svojega otroka ? Logično, da ga imajo radi, ampak ga tudi negujejo, se z njim igrajo, vzgajajo ?

Moja opažanja od mojih prijateljic so taka, da so večinoma kar same.



user posted image , oh, aveš kaj, tule na RR boš našla same krasne mamice s še bolj krasnimi možovi, ki so hkrati tudi še bolj krasni očetje.

A ni čudno, ko pa se v realnem življenju pogovaraš z znankami, pa vse jamrajo čez svoje "dedce". Jaz tudi.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 10:07:13   
incabinca
moj sicer ni njegov biološki očka, je pa očka v pravem pomenu besede in se mu posveča kolikor le more. tako da: user posted image user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 11:20:13   
andie
, oh, aveš kaj, tule na RR boš našla same krasne mamice s še bolj krasnimi možovi, ki so hkrati tudi še bolj krasni očetje.

A ni čudno, ko pa se v realnem življenju pogovaraš z znankami, pa vse jamrajo čez svoje "dedce". Jaz tudi.



MJA.. točn tak.
Js poznam dva tipa, ki sta res parva atija, drgač pa vidim, da so atiji večinoma po gostilnah.
In popoldan vidiš na igrišču kup žensk z vozički, niti ENEGA tipa.
No js sm že prej za sebe po resnici povedla, ****.
Se ne sekiram. Valda ne bojo pisale tiste, ki se jim dedi okol gonijo, namest da bi jih mal razbremenil in bli atiji. Lepo da se pohvalite tiste, ki vam je ok.

Ja, sicer pa taka vpr. so mimo- tak kot recimo je blo pred nekaj časa- ali čekirate gsm od svojega? In nato 50 odgovorov- ne, kje pa, to je zasebnost, jst pa že ne...user posted image user posted image

(odgovor članu incabinca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 11:22:50   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

možovi




  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 11:25:23   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

možovi




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Ja no, ful dobro, da si to našel. Bravo.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 11:32:27   
daddy
  Orodnik bi bil v tem primeru "z možmi", pa sej vem da ti to veš, sam prehitro si tipkala ( smajli je bil zato, ker mi je zvenelo posrečeno ).

Ma drugič reč z dedci, s hudiči, whatever ..... sej vemo kaj je bil tvoj point.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Koliko so pri vzgoji prisotni naši partne...
30.4.2008 11:56:36   
* Mateja *
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Nisem brala. Nič ni dejaven, ker ga nikoli ni doma. Dobro, da imamo njegovo sliko.


Ta je pa dobra!!user posted image user posted image

Drgač pa je ena napisala, da so dedci po gostilnah. Jaz nebi tako rekla.  Bolj je point v tem, da moški gradijo kariero, ki je mamice zaradi materinstva ne moremo in so pol oni tisti ki več delajo, imajo svoje firme. Mislim, da tle ne gre pa pipivanje okol, ampka delo (več ali manj ), kar pomeni celodnevno odsotnost od doma in družine!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?