|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   norice-odrasli
16.7.2008 9:17:54   
neanja duo
Oj!

Tisti,ki ste norice dobili v odrasli dobi npr.od otrok,kako se je začelo?

Naša tamala je pred 14 dnevi dobila prve pikice,zdaj pa jih 2 (jaz in sin)"čakava".Mož jih je prebolel kot otrok.Mene že od včeraj malo kuha(tam do 37,8),ali lahko pričakojemuser posted image ?Srbi me pa itak,samo da se spomnim.

najlepša hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: norice-odrasli
16.7.2008 11:36:51   
sazi
Potek je podoben, kot pri otrocih, le intenzivnost je lahko hujša (ali pa tudi ne). Torej vročina, potem pa še pikice. Moja sestra jih je imela pri 25ih letih, pa še vedela ni, da so to norice. Je bila v tujini in mislila, da je dobila kako alergijo in jedla Claritine. No, ko se je vrnila v SLO, je šla do svoje zdravnice, ki ji je potrdila, da je imela norice. Smešno pa je bilo to, da je rekla, da edino stvar, ki predpisujejo, je Claritine, da manj srbi.
Upam, da jih prevoliš c čim manj sitnosmi in problemi...

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: norice-odrasli
16.7.2008 11:58:24   
lukec
Sicer te nočem spravljat v slabo voljo, ampak jaz sem norice preživela v tretjem letniku faksa, torej pri 21. Začelo se je z zelo slabim počutjem in vročino, naslednje jutro sem imela nekaj pikic, do večera in naslednji dan jih je bilo že miljon po celem telesu,celo v nosu, ustah, na jeziku, v ušesih ... ni da ni. Vročine kar nekaj dni čez 39, počutje pa povsem na psu. En teden nisem prišla iz postelje, srbelo je pa za znoret. Ampak to je moja izkušnja, lahko je tudi tako kot je napisala sazi. Ti privoščim blažjo obliko, obema.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: norice-odrasli
16.7.2008 13:33:57   
Majuska
Jaz sem imela norice pred letom in pol ...  začelo s srbenjem malo pod vratom, kjer sem imela rdeč flek, popoldne pa me je srbelo na več koncih. Ker si zdravnica v ZD ni upala potrdit diagnoze (norice sem namreč imela kot otrok), sem morala na infekcijsko kliniko. Deset dni karantene in počivanja, dobila sem tablete proti sami bolezni, mislim da so bile Varolex in pa Claritine, ko je preveč srbelo, umivala sem se lahko z vodo. No, ampak smo preboleli ... čeprav so bile takrat noči prekleto dolge user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: norice-odrasli
16.7.2008 14:25:36   
puncica
Uh tudi mene je bilo strah ko sta pred pol leta prebolevala norice moja dva, namreč nikjer nimam zabeležen da sem norice prebolela, očitno sem jih ampak tega noben ni vedel, ker jih nisem dobila me je pa bilo grzno strah, ker sem brala da so lahko veliko bol hude kot pri otrocih.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: norice-odrasli
16.7.2008 14:42:08   
Nika v službi
Zelo podobno kot lukec. Prebolela pri 23-ih letih. Čisto noro. Dobila sem samo nek prašek za posipanje, da je malo manj srbelo. Sem jih pa imela povsod - tudi v ustih, nožnici.... 14 dni sem bila doma, visoka vročina, čisto hin.

Prinesel jih je možev brat iz šole, potem pa smo padali po vrsti - najtežjo obliko sem imela ravno jaz.

Ti želim, da preboliš čim blažjo obliko.

p.s. Pa praskat se ne smeš, ker ostanejo brazdice v koži. Jaz imam nekaj spominov za vedno....

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: norice-odrasli
17.7.2008 10:42:28   
elizabeta p
Moj jih je v službi staknil, pol jih je pa tamali od njega dobil. Revček je bil 2 meseca star pa čist pikast.user posted image
Moj pa je imel na hrbtu samo en flek, kakor da bi se spraskal, ko ga je kaj pičilo. Najprej smo celo mislili da je to. Približno dober cm širok in ene 3 cm visok flek, to so bile norice.user posted image  Mu je zdravnik rekel da se lahko v odrasli dobi pojavijo tudi kot herpes.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?