|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vloga za izredni limit
30.11.2006 8:38:47   
Anonimen
Tole pa moram nekomu povedat. Sem se v eni uri od pol osmih, ko sem šla na bankomat, pa do zdajle presekirala za celih 10 let.

Danes bi morala imeti podaljšan izredni limit, grem zjutraj na bankomat, razpoložljivo stanje -192.000. Kar slabo mi je postalo. Vlogo sem dala preko Teledoma že en teden prej, tako da bi moralo biti vse ok. Prej nisem mogla preverit, ker sem imela že prej limita 250.000 in se kao ni videlo. Pa sem cel teden spraševala in jih malo bezala, da ne bi slučajno kaj zamočili. Oba z možem sva do konca v limitih in nikjer ni nikogar od sorodnikov ali prijateljev, ki bi lahko danes nakartal 200 jurjev, da jih položim. No, ko vidim to stanje, kličem na Teledom in pravijo, naj se pozanimam v poslovalnici. Tam kličem vse mogoče številke in končno dobim šefa oddelka, ki skrbi za te stvari in mi reče, da je danes zjutraj podpisal to vlogo in da je odobrena. Jutri bo sigurno moje razpoložljivo stanje spet tistih nekaj jurjev. Kako bo pa z obrestmi, bomo pa kasneje reševali, je rekel. Odvisno, kdo je zaj.. Jaz nisem. V enem tednu bi pa to že morali urediti, če pravijo, da lahko v treh delovnih dneh.

Tole s takim finančnim stanjem me muči že kar nekaj časa, ampak nič ne morem. Popolnoma isto je, ali imaš kredit ali izredni limit. Itak pa ves čas živiva na meji mogočega. Dobro, saj veva, v kaj sva vložila. V dveh letih sva popolnoma izdelala surovo mansardo in jo tudi že skoraj opremila. No, manjka še otroška soba in ena velika vgradna omara za spalnico. V tem času sva vlagala samo v "osnovna sredstva", ki so hudo draga, in morava zdaj še za nazaj plačevat. Itak pa življenje samo tudi dosti stane.

Evo, izkašljala sem se. Samo za to mi je šlo. Da sem nekomu povedala, kako grozno mi je bilo videti listek iz bankomata.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vloga za izredni limit
30.11.2006 8:54:37   
Anonimen
Zaradi takih "napak" jaz to raje urejam osebno v poslovalnici.
Mene bi tud kap.
Vztrajaj pri svojem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vloga za izredni limit
30.11.2006 9:09:28   
Spark
Anoninmna, samo nekaj glede izjave, da je limit ali pa kredit isto.
Jaz sem končno pogruntala, da ni. Ko vzameš 250.000 sit limita plačaš pri NLB 5.000 sit stroškov za eno leto, + vsak mesec plačuješ obresti, ki pa so višje kot pri kreditu. Limit porabiš 1x samkrat, in nikoli ne prideš več ven. Čez mesec pa imaš samo plačo za zapravit in nič več.
Pri kreditu za 250.000 sit za eno leto plačaš 4.000 sit str. odobritve kredita, pa ga odplačuješ 12 mesecev. In po 12-ih mesecih si poravnal dolg, pa lahko vzameš novega, če potrebuješ. Denar lahko porabiš za kar češ, takoj ali pa sčasoma.
No pri kreditu je boljša taktika odplačevanja, in s tem zaključiš pa je, pri limitu, pa moraš biti zelo discipliniran, kar pa jaz nisem bila.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vloga za izredni limit
30.11.2006 9:13:05   
Anonimen
Ja Spark sam če maš že recmo hipotekarni kredit na 1/3 plače ti še enga ne dajo. Niti za 250.000. No vsaj nama niso hotl.
Je pa res da kar se stanovanja tiče, se da že večino stvari kupiti na obroke brez obresti tako da se to še najbolj splača.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vloga za izredni limit
30.11.2006 9:45:32   
Spark
Ja Karin to je pa res. Res je da če imaš že visok kredit, ne moreš dobit še enega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vloga za izredni limit
30.11.2006 10:26:42   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Pa sem cel teden spraševala in jih malo bezala, da ne bi slučajno kaj zamočili. Oba z možem sva do konca v limitih in nikjer ni nikogar od sorodnikov ali prijateljev, ki bi lahko danes nakartal 200 jurjev, da jih položim. No, ko vidim to stanje, kličem na Teledom in pravijo, naj se pozanimam v poslovalnici. Tam kličem vse mogoče številke in končno dobim šefa oddelka, ki skrbi za te stvari in mi reče, da je danes zjutraj podpisal to vlogo in da je odobrena.

Sicer se banke dandanes zaradi konkurence pri odobritvi izrednih limitov obnašajo čisto drugače kot pred leti ampak vseeno bi te prijazno opozoril: odobritev izrednega limita ni DOLŽNOST banke ampak dobra volja. In večina bank (če že ne vse) si pridržuje pravico, da vlogo zavrne brez obrazložitve. Pri najemu hipotekarnega kredita (oz. kar vsakega večjega kredita) ti pa ponavadi vključijo še člen po katerem ima banka v primeru, da ti delodajalec začne plačo nakazovati drugam, pravico zahtevati takojšnje vračilo kredita. In kolikor vem tudi delodajalec ne sme brez potrdila, da imaš do banke poravnane vse obveznosti začeti nakazovati denarja drugam. Če skrajšam: držijo te za rit in nič jim ne moreš. user posted image

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vloga za izredni limit
30.11.2006 19:55:36   
Anonimen
Kako bo pa z obrestmi, bomo pa kasneje reševali, je rekel. Odvisno, kdo je zaj.. Jaz nisem. V enem tednu bi pa to že morali urediti, če pravijo, da lahko v treh delovnih dneh.[/quote
Kakšen je odzivni čas pri reševanju vloge, naj bi bilo opredeljeno v splošnih pogojih poslovanja posamezne banke.
Pozanimaj se in vsekakor zahtevaj, da ti ne računajo obresti za čas, ko si bila v neodobrenem limitu. Še bolj pomembno je, da ti popravijo ta neodobren limit, če je krivda na njihovi strani.

Pri pregledu tvoje bonitete v bodoče se namreč lahko zgodi, da bodo ugotavljali, da si bila v nedovoljenem stanju kar ti lahko v bodoče pomeni celo to, da ti zaradi tega ne bodo odobrili kredita. Ni nujno, lahko se pa zgodi, zato poskrbi, da se ta limit ne bo videl, če krivda ni bila tvoja.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vloga za izredni limit
30.11.2006 22:40:36   
Pikica76
Ne vem koliko časa nazaj si vzela hipotekarni kredit, vednar ti svetujem, da se z možem vsedeta in dobro prečešeta vajino finančno situacijo.

1. Limiti so izredno dragi, kar pomeni, da pri 250.000 izrednega limita plačaš: 5.000 SIT + 11% obresti

2. Poglejta če imata sploh konkurenčen hipotekarni kredit. Naju je namreč malo na rit vrglo, ko sva hodila po bankah in ugotovila, da je pri slovenskih bankah obrok za določeno vsoto prišel 230.000, pri tujih pa 180.000 SIT (torej bi pri tem prišparala 50.000 na mesec to je pa za moje pojme kar velik denarja).

3. Po možnosti vzemita kredit na daljše obdobje, pri tem plačujeta manjše obroke, tako bosta lahko poplačala limit, poleg tega pa potem, ko ga bosta odplačala lahko del tega denarja naložita v naložbene sklade in kasneje s tem denarjem prej poplačata kredit. Malo preberi po forumih, kjer ti bodo lahko svetovali strokovnjaki.

4. Nikoli si ne dovoli, da bi banka manipulirala s tvojim zdravjem, predvsem pa tvojim življenjem. Tistim, ki delajo za šalterjem lahko vloga za podaljšanje limita leži 2 tedna pod mizo, potem jo bo pa zadnji trenutek poslal naprej in nihče ne bo kriv. Postavi se zase in napiši reklamacijo, ter opiši točno tako, kot si tole nam predstavila. Verjemi mi, da vedno obstaja nekdo, ki je odgovoren za zadovoljstvo kupcev. In bog nedaj da ti bo kdo rekel, da je to njihova dobra volja, da ti dajo izredni limit. Vsaj pol Slovenije živi na teh limitih in banke pri tem prav mastno zaslužijo. Izredni limit je storitev, ki jo prodajajo in ti zanjo plačaš, tako kot plačaš frizerja.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vloga za izredni limit
1.12.2006 11:54:00   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica76
In bog nedaj da ti bo kdo rekel, da je to njihova dobra volja, da ti dajo izredni limit. Vsaj pol Slovenije živi na teh limitih in banke pri tem prav mastno zaslužijo. Izredni limit je storitev, ki jo prodajajo in ti zanjo plačaš, tako kot plačaš frizerja.

Izredni limit ni tvoja avtomatska pravica. Ker če bi bila, potem ne bi potrebovala odobritve in bi ti limit lahko dali kar na šalterju. Isto velja za kredite, ... To so storitve, za nakup katerih je treba pač izpolnjevati določene pogoje. Primerjava s frizerjem je mimo. Razen če ti tvoj frizer omogoča, da se leto dni brezplačno friziraš, plačuješ pač par sto tolarjev obresti na mesec, po letu dni pa se lahko odločiš ali boš vrnila dolg ali pa boš še naprej plačevala samo obresti.

d.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vloga za izredni limit
1.12.2006 11:58:48   
KODA
Ko sem jaz rabila,sem vložila prošnjo za povečan limit preko Klika.Drugi dan,po 12 uri,je že bilo odobreno.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vloga za izredni limit
1.12.2006 15:31:37   
Strawberrie Cherrie
Hm, ravno pred časom sem se zanimala za tale hitri kredit - in sem dobila večinoma odgovorov, zakaj kredit, če si lhako povečaš limit za recimo 150tisočuser posted image user posted image Mene pa zanima, kaj si vi res ne pogledate stroškov odobritve - ki sedaj znesejo okoli 7000sit + 11% letnih obresti kar je od 250tisoč nekaj več kot 25tisoč samo obrestiuser posted image In kaj je konec leta? Če nisi ravno dovolj trden v sebi, da dejansko ta kredit pokrivaš - imaš popolnoma enako stanje tudi konec leta -250tisoč in jovo na novo....
Pri hitrih kreditih pa ne potrebuješ prav ničesar drugega, kot pa osebni dokument in davčno (če si komitetnt), če pa nisi pa še zadnje 3 plačilne liste, zavarovanje kredita te pride cca5tisoč, obresti so pa okoli 6% -> vzameš ga lahko na 3,12, 24 mesecev - po želji in po tem obdobju si rešen in tvoje stanje na računu je pozitivno. No F problem....
Moj limit je samo deset tisoč sit, še iz študentskih časov, in zelo zelo redko vzamem teh dest tisoč tolarjev dol in jih naslednji mesec tudi nadomestim - to ni moj denar in ga nažalost ne morem zapravljati, kajti res je, da je limit denar od BANKE in ne TVOJ, kakor večinoma ljudji kar samoumevno smatra....

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vloga za izredni limit
1.12.2006 23:32:41   
Anonimen
Izredni limit ni tvoja avtomatska pravica. Ker če bi bila, potem ne bi potrebovala odobritve in bi ti limit lahko dali kar na šalterju. Isto velja za kredite, ... To so storitve, za nakup katerih je treba pač izpolnjevati določene pogoje.


Razlika je le v tem, da so pogoji odobritve kredita vnaprej točno določeni, vsaj pri tistih kreditih, ki se zavarujejo pri zavarovalnici.

Pri limitu pa je odobritev odvisna od presoje banke in pogoji (vsaj pri večini bank), niso vnaprej določeni. Tako da imamo večkrat občutek, da je odobritev odvisna od dobre volje bančnega uslužbenca.

Oboje pa je storitev, ki ju plačamo. In če plačamo, pričakujemo to, da je storitev opravljena v skladu z objavljenimi pogoji poslovanja, v konkretnem primeru, v roku, določenem za obravnavo vloge za izredni limit.

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vloga za izredni limit
5.12.2006 18:14:11   
LUNA06
No pa še mnenje bančnice glede kreditov in limitov....seveda bom govorila za našo banko.

1.Res je, da je limit precej dražji od kredita.Že pri samih stroških odobritve, pa tudi pri obrestni meri, ki za limit znaša 11 ali 12,5% (odvisno ali gre za dovoljeno ali nedovoljeno prekoračitev), za kratkoročni kredit pa med 6,5 in 7,3% (odvisno od dobe odplačevanja).

2.To, da so ti limit odobrili naknadno ni nujno nekaj slabega. Pri nas se velikokrat zgodi, da stranke recimo pozabijo, da jim je limit potekel. Potem to stranka ugotovi sama (tako kot ti na bankomatu) ali pa jo pokličemo in ji limit odobrimo z valuto za nazaj, se pravi s tistim datumom, ko je stvar potekla. Torej v naših primerih ni nobenih negativnih obresti.

3.Odobritev izrednega limita nikakor ni odvisna od dobre volje bančnika (mogoče le to ali bo stranko obvestil, da ji je limit potekel). Do limita je namreč upravičen vsakdo, ki redno prejema mesečne dohodke (prejeti mora vsaj tri), njegova višina pa po redni poti znaša tri zadnje plače.Seveda je možno tudi več, kar pa je že stvar individualne obravnave, ampak z dobro voljo in potrpljenjem se da use.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?