|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v podnajem! pomoč
15.10.2008 10:14:54   
maktub
živijo...

Z fantom sva se odločila da greva v podnajemniško stanovanje...
z gospo ki oddaja stanovanje so že v začetku sami problemi saj se je napičila na mojega fanta ! z fantom noče imeti več posla tako da vse stoji na meni..
Je pa zelo zelo prebrisana zato vas prosim da mi svetujete o vseh zvijačah..
Na kaj morem biti pozorna?...
Zahteva   varšćino v naprej .. a se meni ta varščina vrne? kdaj
Lahko ona vsako leto zviša ceno najema?

kje bi se jaz lahko o vsem tem pozanimala? oz. o vseh mojih praviicah=
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v podnajem! pomoč
15.10.2008 10:20:48   
Mišni
kje bi se jaz lahko o vsem tem pozanimala? oz. o vseh mojih praviicah=


Pri kakšni nepremičninski agenciji. Naredite pogodbo, vse vpišite notri. Saj tam imajo že tipske pogodbe, ki vse to vključujejo.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v podnajem! pomoč
15.10.2008 10:59:55   
Detece
Varščino moraš dobiti nazaj v kolikor, si poravnala vse obveznosti in nisi nič poškodovala. Zato je pametno narediti popis stvari ( in to obojni podpišete), ki so v stanovanju in v kakšnem stanju so - zato da se ob izselitvi ne prepirate okoli tega. Višina najemnine se določi v pogodbi. Če je ta sklenjena za eno leto, potem ta znesek velja eno leto ( naj v pogodbi piše da se najemnina ne povečuje). Nato boste podaljševali po aneksih, kjer pa najemodajalec lahko poviša najemnino.


(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: v podnajem! pomoč
15.10.2008 12:07:06   
uursa
Imata pa res smolo. Mi smo podnajemniki 10 let pa zaenkrat še nismo imeli problemov-na srečo. Slišim pa vsemogoče glede najemodajalcev. Ampak kot podnajemnik imaš tudi ti svoje pravice. Če imaš vse poravnano in je vse kot mora bit,tud pridt ne sme kadar hoče,ampak se morata dogovorit. Res je nepremičninska agencija naboljši naslov. Če pa ni dala pogodbe jo pa prijavi,saj oddaja na črno in ne plačuje davka,ki ga mora.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: v podnajem! pomoč
15.10.2008 15:00:55   
Anonimen
zdravo!
jaz ti iz osebnih izkušenj svetujem da stanovanje poslikaš ali pa posnameš s kamero za vsak slučaj to zarad varščine če bi začela kej komplicirat da bi dokazala da nima prav.Kot lastnica stanovanja lahko pride 1x na mesec pogledat stanovanje vendar se mora prej najavit,če hoče da se izselita vama mora povedat vsaj najmanj 1 mesece prej.Kako plačevat račune,ali jih ti dobiš pa ti plačaš ali njej nakažeš če njej na TR-ju trgajo,kako je glede ogrevanja.
Pri nepremičninskih agencijah je tako da še oni računajo svoj delež in ponavad hočejo še oni eno varščino kot delež tko men osebno to glih ne diši ker to je tok denarja.

(odgovor članu uursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v podnajem! pomoč
15.10.2008 20:11:54   
Kerensa*
Ker gre tukaj za tržni najem, ki se oblikuje prosto (ponudba - povpraševanje), lahko najemodajalec zahteva malo manj kakor vse, kar se mu sprdne... ampak varščina je dandanes že nekaj tako običajnega, da je pravi mali čudež dobiti stanovanje brez nje... plača se jo za zaščito opreme ali za zaščito zadnjih položnic (ki ponavadi pridejo šele, ko te ni več v stanovanju)... ja, najemodajalec jo lahko zahteva oz. ti pač ne odda stanovanja, če je ne plačaš vnaprej... naredi tako, kakor sem naredila jaz... najprej podpis najemne pogodbe, potem plačaj varščino... brez podpisa nič... obvezno pa primopredajni zapisnik stanovanja... tudi fotografije, v izogib neprijetnostim... najemodajalec ti je sicer dolžan ob vrnitvi stanovanja vrniti varščino, v kolikor je s stanovanjem vse OK in v kolikor si poravnal vse stroške ter dal denar tudi za tiste, ki bodo še prišli (popisi števcev obvezni ob vselitvi in izselitvi), ampak če ti ga ne, ti ne preostane drugega, kakor civilna tožba... kar pa se vleče dolga leta in še sodni stroški nastanejo... tako, da je velikokrat najboljše (za najemnika), da zadnjo najemnino kompenzira z varščino... kar pa je minus za najemodajalca, saj potem nima zavarovanja za zadnje stroške in za stanovanje samo... vse je po zakonu prosto oz. stvar dogovora.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v podnajem! pomoč
15.10.2008 20:17:32   
hrchy
ja, najbolje je vse poslikat ali posnet, pa dodat k pogodbi, da se vidi v kaksnem stanju je stanovanje. varscino ti mora vrniti, ce bos do konca najema poravnala vse obveznosti in ne bos poskodovala stvari v stanovanju. Normalna obraba se ne steje kot poskodovanje. prav tako se dogovorite, ce morata kaj narediti preden oditeta iz stanovanja (npr. prepleskati stene...) - tudi to zapisite v pogodbo.
Pa vse stvari, ki ne delajo/so poskodovane tudi popisite, da ne bo potem rekla, da sta vidva kaj poskodovala.
sicer pa imas dober clanek na to temo (Dve strani o dolznostih in obveznostih najemodajalca in najemojemalca) v brezplacniku DobroJutro z dne 11. Oktober.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: v podnajem! pomoč
8.11.2008 18:54:10   
čipka
če imata že zdaj probleme z njo, pejta drugam-res.. če pa ne, morata pa pogodbo dobit, ki jo mora ona napisat. Vsaj tako je bilo pri nama. Ta pogodba se podaljšuje potem 2 leti. Tam je navedeno vse...od tega kaj vse je v stanovanju...itd...je pa res da zahtevajo plačilo za naprej. 

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: v podnajem! pomoč
8.11.2008 19:21:20   
triša
Se strinjam s Čipko najdita si drugega, ker če vama že zdaj komplicira bo skos bolj zoprna in se bosta čez pol leta spet selila, ker je ne bosta več mogla prenašat.
Ti povem iz lastnih izkušenj sem veliko najemov dala skos in vidla svašta.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: v podnajem! pomoč
9.11.2008 21:45:15   
lion
Varščino moraš dobiti nazaj v kolikor, si poravnala vse obveznosti in nisi nič poškodovala. Zato je pametno narediti popis stvari ( in to obojni podpišete), ki so v stanovanju in v kakšnem stanju so - zato da se ob izselitvi ne prepirate okoli tega[/quote]
 
Se strinjam,

lp

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?