K_a_t_i
|
Omaka iz bučk (mi jo imamo za h pireju, ampak saj je isto): popražiš čebulo, dodaš na kockice narezane bučke, soliš, malo zenfa, malo paradižnikove mezge, malo muškatnega oreščka, zaliješ z malo vode. Ko so bučke kuhane, dodaš še žlico kisle smetane (po okusu lahko tudi več), majaron, drobnjak, zmešaš in gotovo! Omaka iz zelenjave in piščančjih prsi: piščančja prsa narežeš na kockice, posoliš, posuješ s česnom v prahu, vržeš na segreto ponev. Malo popražiš. Dodaš (po želji - lahko vse ali pa samo kakšno od sestavin) - narezano papriko, olupljen narezan paradižnik, bučke, malo vode, topljen sirček, kislo (ali za kuhanje) smetano ter počakaš, da je vse kuhano. No, to dvoje mamo največkrat, je najbolj simpel .
_____________________________
Žiga, 27.02.07 Gašper, 22.5.10
|