|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 10:06:35   
ery
Danes sploh ne vem kaj bi skuhala, pa ne bi nekaj mesnega.. doma imam tiste metuljčke-testenine, pa bi rada kej v omakci spacala.. A ima katera idejo?

_____________________________



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 10:18:36   
Katey
Meni zelo dobra omaka za vse vrste testenin je omaka z zeliščnim maslom in piščancem, sicer kalorična ampak dobra user posted image .
Piščanca naražeš na manjše koščke, prepražiš na olju da dobi zlatorumeno barvo, dodaš zeliščno maslo in pustiš da se stopi dodaš sladko smetano (meni najboljša je alpska sm.), pustiš da zavre, primešaš testenine in to je to, okusno in hitro. Na koncu posuješ s parmezanom.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 10:22:37   
Splišni
A brezmesno omako?

Lahko na malo olja stopiš trikovne sirčke, kakšna 2 ali 3, čisto na nizki temperaturi, da se ne prismodita, pa najbolje, da kar čisti majčkeno mleka zraven vliješ, da se ne bo prijelo (še najbolje, da v teflonski posodi to delaš), potem pa, ko je že stopljeno, zaliješ s sladko smetano. Nato še malo povre, da se zgosti. Lahko dodaš drobnjak, peteršilj, česen, lahko tudi sladko mleto papriko ... po želji.

(odgovor članu Katey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 10:24:12   
Splišni
Lahko pa tudiprešražiš na tenke koščke narezan pršut (ali pač kakšno salamo), potem pa spet zliješ gor sladko smetano. Lahko pa tudi mleko, pa potem z malo moke zgostiš. Pa spet dodaš začimpe po želji.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 10:42:57   
bamoocham
Meni najljubša:

Kislo smetano prepražiš na malo malo masla (ali margarine). Ko se razpusti, dodaš vegeto, peteršilj, mleto rdečo papriko, malo sira. Mešaš, da se sir ne prime. Pustiš, da zavre it to je to.

Odlična omaka za čez testenine!


(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 10:46:00   
Mikica
Lahko pa prepražiš čebulu, dodaš strok česna da zadiši, na to daš tuno iz konzerve, še žlico kisle smetane, soliš, popraš, jaz dodam še olive.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 10:58:33   
jar
a sploh katera zna kuhat BREZ smetane?

meni so testenine najbolj okusne s paradižnikovo omako, ki jo mora biti samo toliko, da se prime testenin.

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 11:09:12   
Katey
Seveda se da skuhati tudi brez smetane zelo dobre omake, jih je pa pač nekaj tudi s smetano. Sicer pa kakor komu pašeuser posted image .

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
10.3.2009 16:01:49   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: jar

a sploh katera zna kuhat BREZ smetane?



Ali pa če mogoče samo ti znaš? Vau!

(odgovor članu jar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
12.3.2009 21:11:32   
Tanja55
Metuljcke jst zelo rada naredim z drobtinami.Vem, da ni glih omaka, ampak so pa super. Na maslu preprazis drobtine in potem v ponev streses kuhane metuljcke. Malo premesas in to je to. Sploh ni tko suho kot se morda slisi, sicer pa jst zraven postrezem glavnato zeleno solato s cesnom. Meni je super...a ja, pa brez smetane je tud user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšna omaka za testenine-metuljčke?
12.3.2009 23:34:27   
hrchy
malo nekonvencionalna:
na malo olivnega olja preprazis cesen, da zadisi, dodas narezano spinaco (ne sesekljane, morajo biti vecji koscki)!!! Rahlo preprazis (toliko, da voda izpari, ce jo spinaca kaj spusti), dodas orehe/mandlje/pinjole in mladi ali kozji sir. vse skupaj imas na ognju se kako minuto - da se vse pregreje. Dodas pest rozin in kuhane testenine.

moja st. 2:
na olivnem olju preprazis na rezine narezano cebulo, dodas na koscke narezanega piscanca, popeces, dodas na trakove narezano papriko - tisto rdeco, poldolgovato (ne vem, kako se ji rece). Prazis se nekaj minut, dodas testenine, premesas, postrezes.

moja st. 3:
v ponvi stopis maslo, posolis. Streses gor skampove repke, po pol minute dolijes malo limetinega soka, dodas nasekljan cili. Prazis se minuto, strses na pasto. Zraven dodas narezan malo trsi avokado, lahko pa tudi ananas.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?